Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, možná blbý nadpis, ale chtěla jsem se zeptat na jednu věc..
Dcera 3,5 začala chodit v září do školky, nyní přes zimu má pořád rýmy, narodilo se nám miminko a rýmu už mělo, chtěla bych starší nechat přes zimu doma, aby mi nenosila na drobka nemoci i jí samotné nedělá dobře, když se furt vrací s rýmou (děti tam chodí nemocné). Chodila by zas od jara, školku má ráda. Budou po mě chtít nějaké potvrzení od Dr., nebo to je jen čistě na domluvě mezi mnou a učitelkama?
Jen to nahlásíš, jak dlouho si ji necháš doma. žádné potvrzení.
@jamoni Prostě dceru odhlásíš, zjisti si podmínky dané mš. My třeba b době nulové docházky platíme poloviční školné
Nic se neděje, máš nemocné dítě, tak ji odhlaš, že se léčí a přijde až bude zdravá, uč. to řešit nebudou.
Díky. No to školkovné mě ani nenapadlo..ale to by mi zas tak nevadilo to chvíli platit zbytečně..tak se poptám.
Nektere skolky za dlouhodobou absenci vylucuji, ale to ti muze byt fuk, jsi doma s miminbem, muzes mit i triletacku ![]()
Domluv sr s reditelkou, zalezi na radu skolky, jaka je situace s obsazenosti skolky atd.
U nás nic takovéo nepotřebují.. Stačí první den omluvit a prostě dítě je doma, dokud nepřijde.. U nás kvůli nemoce pořád dokola- jak starší, tak mladší pak všichni, je kluk doma pomlau dva měsíce
Je smutné, že plno maminek nemůže jít do práce, protože jim děti nevezmou do školek, kde místa blokují děti, co jsou přes zimu preventivně doma.
@Bibi239 píše:
Nektere skolky za dlouhodobou absenci vylucuji, ale to ti muze byt fuk, jsi doma s miminbem, muzes mit i triletacku
Domluv sr s reditelkou, zalezi na radu skolky, jaka je situace s obsazenosti skolky atd.
vyloučit můžou jen za neomluvenou absenci, za omluvenou nikdo nevylučuje.
@hanka.br. no je, ale my s tím nic nenaděláme.. zrovna u nás berou všechny, takže záleží kde kdo bydlí..
Normálně odhlásíš, nechodí.
@hanka.br. píše:
Je smutné, že plno maminek nemůže jít do práce, protože jim děti nevezmou do školek, kde místa blokují děti, co jsou přes zimu preventivně doma.
To je zase ale pravda. Já jsem nechtěla, aby mi syn nosil na miminko nemoci (mimo jiné), tak jsem ho dala do školky až od 4,5. Děti jsou ve školce nemocné i na podzim a na jaře.
Příspěvek upraven 31.01.15 v 23:16
@hanka.br.
Naprosto souhlasím! Taky tohle nechápu. Já než si vyběhala školku, tak mě málem ranilo, protože už jsem chodila v té době do práce. A sama ředitelka mi říkala, že největší problém je ten, že spoustu dětí, co je ve školce nahlášených, nechodí a zabírá místo těm, co by tam skutečně potřebovali chodit.
@hanka.br. píše:
No a pak je taky smutne, ze pracujici matky rvou deti do skolky za kazdou cenu (ryma, kasel atd…) a tvoje zdrave dite to pak odnese taky a treba hur ze?
@hanka.br.
Asi jak kde, ve městě to je jiné, jak na vesnici, v naší školce je víc míst než dětí, přibrali pár i během roku, mimořádné přijetí bylo na nástěnce a víš kolik mamin na mateřské, tam vodí děti.
@hanka.br. píše:
Jedovatá, jako obvykle, že? Že tě to baví.