Nedávání dcery do školky kvůli nemocem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
1.2.15 18:56
@evakra píše:
Ahoj, take mam dceru na leden a unor doma aby nenakazila mladsiho, ve skolce s tim problem nemeli, jen chteji uhradit skolkovne.Ono je spis smutne, ze zdrave dite musi zustat doma, aby se nenakazilo od tech nemocnych co rodice s klidem davaji do skolky, ja z toho zadnou radost nemam, ze je doma, protoze se tu otravuje, ale kdyz ji dam, tak bude za tyden doma stejne a jeste nemocna, tak volim mensi zlo.

Já teda když dávám nachlazené dítě do školky, tak klidná vůbec nejsem. Ani z toho nemám radost. Pěkně mě to se*e. Ale co mám jako dělat? :nevim: Prostě s nástupem do pracovního procesu se stala indikátorem nemocnosti teplota - tak jak když člověk chodí do práce, taky si nebereš na každou rýmičku neschopenku (a kolikrát lidi chodí i s teplotou - což bych dítěti samo neudělala).

A víš co? Já si myslím, že je to na imunitu i lepší - prostě to „rozchodit“, bojovat s tím bacilem za pochodu, než si při každé rýmičce a kašlíku dát klidový režim. Vidím to až zpětně a dost mě mrzí, že jsem podlehla internetové hysterii a běžně se nestýkala s lidma s nachlazením apod. (třeba rušila kvůli tomu návštěvy). Myslím, že by děti byly odolnější a nevyžraly si to všecko až ve školce. Tenhle přístup je dost kontraproduktivní, ne-li vyloženě na prd ;)

EDIT: A doplním, že to nemám práci, kde bych se bála, že když budu polovinu času na OČR, tak přijdu o místo. Ale mám tam taky nějaké povinnosti, které z domova opravdu dělat nemůžu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.2.15 19:16
@Angua píše:
Já teda když dávám nachlazené dítě do školky, tak klidná vůbec nejsem. Ani z toho nemám radost. Pěkně mě to se*e. Ale co mám jako dělat? :nevim: Prostě s nástupem do pracovního procesu se stala indikátorem nemocnosti teplota - tak jak když člověk chodí do práce, taky si nebereš na každou rýmičku neschopenku (a kolikrát lidi chodí i s teplotou - což bych dítěti samo neudělala).

A víš co? Já si myslím, že je to na imunitu i lepší - prostě to „rozchodit“, bojovat s tím bacilem za pochodu, než si při každé rýmičce a kašlíku dát klidový režim. Vidím to až zpětně a dost mě mrzí, že jsem podlehla internetové hysterii a běžně se nestýkala s lidma s nachlazením apod. (třeba rušila kvůli tomu návštěvy). Myslím, že by děti byly odolnější a nevyžraly si to všecko až ve školce. Tenhle přístup je dost kontraproduktivní, ne-li vyloženě na prd ;)

EDIT: A doplním, že to nemám práci, kde bych se bála, že když budu polovinu času na OČR, tak přijdu o místo. Ale mám tam taky nějaké povinnosti, které z domova opravdu dělat nemůžu :nevim:

na imunitu 3-4 letého dítěte možná, ale i o tom by se dalo spekulovat. v prosinci byl ve školce chlapeček s tuberáckým kašlem(teplotu předpokládám neměl, vypadal spokojeně, jak seděl u stolku s mým nejstarším, když jsme si pro něj přišla, a vesele na něj prskal bacily). syn začal úplně stejně kašlat druhý den odpoledne, od něj sjem to chytla já v 8. měsíci těhotenství, a ani ne 3 letý syn, který kvůli kašli nemohl v noci ani spát. fakt užitečná zkušenost :roll: a spolužáci nemocného dítěte, tedy dítěte „s kašlíkem“, můžou mít doma malinkého sourozence, kterému i ten obyčejný kašlík může sednout na průdušky, nebo z otho dostat až zápal plic, a skončit s tím ve špitále. taky moc užitečný. ale hlavně že dítě s kašlem nesedí doma, a buduje i imunitu.
jo, smířila jsme se s tím, že než budou nejmladšímu cca 2 m+síce, tak musím nejstaršímu vysvětlovat, že do tý školky prostě nemůže, i když jeho kamarádi chodí, ale bohužel chodí nemocní, tak tam holt nemůže on. ale dýl jak do konce února ho doma nechávat nechci, hlavně on nebude chtít..takže v březnu mi to zase začne, a já budu mít nervy, že mi to chytne malý kojenec.ale jako úžasný, že jeho spolužáci(někteří, naštěstí to všichni rodiče nedělají), si vybudjí imunitu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
1.2.15 19:19

Mám zajímavou zkušenost. Děcko mi chytlo, průjem, zánět středního ucha a spálu. V tomto pořadí. Do školky nechodil dva měsíce, nebylo to v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
1.2.15 19:23

@Angua Ja to chapu, ze kdyz clovek chodi do prace, je to s tim marodenim horsi, proto kdyz je ta moznost necham si dceru doma a nemusim resit, ze nekdo dava do skolky dite s rymou, jen me nastvalo to rypnuti, ze takove deti zabiraji jinym misto, ja bych taky byla radeji, kdyby do ty skolky chodila, ma to tam rada, ale mam jeste rocniho syna a toho vzdycky porazi i ta blba ryma, bud se mu to da do usi nebo na prudusky a dostava se z toho pak jeste mesic, tak ho toho chci usetrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
1.2.15 19:53

Pravdu mají obě strany. Je jadné, že ne každý zaměstnavatel trpí paragraf x krát za rok, ake zase musí člověk pochopit, že kojenci bojují s každou nemocí hůř, než ostatní. Jsem taky učitelka v mš a opravdu s těmi místy je to individuální. My měli místa hodně, takže ve školce byli i děti maminek na Md. Některé si chodili pro děti hned po obědě, některé zase až když se pomalu zavíralo. Je to různé. Vždyť jsme každý jiný s nemůžeme generalizovat. Tam, kde je málo míst, tak se děti maminek na Md nedostanou. A zase někdy pracující maminky donesli dítko i s horečkou a jiné zas s každým kýchnutím zůstanou s dítětem doma. Je to o možnostech. Ale opravdu bych se neopovážila „zdrbat“ maminku, která má doma kojence. Když si vzpomenu, jak jsem se bálá vejít jako prvorodička s mimčem do obchodu, aby něco nedostal… Teď se tomu směju, ale úplná prča to taky není… Ono vy na světě bylo vždy lépe, kdybychom se snažili obléknout i do jiné kůže… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.2.15 20:10

@slavuska1 já tu návaznost chápu, ale já tohle nemůžu brát v potaz. Prostě nemůžu, bych se zbláznila, to bysme nemohli vůbec nikam. To si musí zařídit ten, kdo je ohrožený, ne já. Čímž se dostáváme vlastně zpět k dotazu. Vlastně se spíš nabízí otázka, jestli když mám doma rizikového člena rodiny, mám to tříleté dítě do školky vůbec dávat a nezajistit mu potřebu kolektivu jinak (což není problém).

Taky jsme si tím prošli, syn lapl kdesi v kolektivu pneumokoka (a to chodil na jedno dopoledne v týdnu a bylo jich tam asi pět!), tehdy roční to chytla od něho, píchlé obě uši 2 měsíce po sobě, antibiotika, nejedla mi, nepila, musela jsem se kvůli tomu znovu rozkojovat. Pak kolotoč hnisavých rým, neštovic apod., vše po roce završené sepsí dcery, protože už toho bylo na její organismus hodně… Přesto mám názor, jaký mám, prostě to jinak nejde (a to v synově případě to šlo, protože ty matky byly doma všecky, nemusle tam nikdo nachrchlaný mermomocí jít). A kdyby se děti od batolat nepěstovaly jak skleníkové kytky, tak by se to možná ani tolik nešířilo. Což nic ve zlém, taky jsem tu chybu udělala.

Opravdu, já jsem teď cca co měsíc a půl min. týden doma s dcerou, protože mívá uši a antibiotika. Kdybych ji nechávala ještě doma s rýmou a kašlem, tak to můžu zrovna zrušit a navrhnout rodině, jestli by se nechtěli stát breathariány. Prý je to zdravé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.2.15 20:12

@slavuska1 a to s tím pěstováním imunity neměl být nějaký všespásný úžasný návod, ale je to prostě tak, vidím to na vlastní oči. Jako všechno, to má prostě výhody a nevýhody, bohužel někdy i pro někoho třetího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
1.2.15 20:27
@hanka.br. píše:
V reálu se obvykle setkávám s lidmi, co umí číst a rozumí jednoduchému sdělení. A taky mi vadí ten despekt, se kterým se tady otírají o pracující maminky, jako by to byla nějaká monstra, co schválně dávají do školek nemocné děti, aby se samy mohly flákat v práci. To nikdo z vás nikdy nechodil do práce? Necháváte se vydržovat, nebo jste doma na dávkách? Nebo si neumíte představit dobu, až budete samy v práci, abyste své děti uživily a nevíte, jak to chodí? Vaši zaměstnavatelé vás s pochopením nechají doma měsíc, abyste se staraly o dítě s rýmičkou? Když je dítě skutečně nemocné, nenacpe ho do školky žádná máma. Ani pracující.

Stal se zázrak, nikdy jsem nevěřila, že někdy budu mít na něco stejný názor, ale stalo se právě teď. Souhlasím a děkuji za výstižné napsání. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.2.15 20:28

Já teda abych pravdu řekla, tak si mylsím, že takové dávání při rýmách-hutných smyl nemá.. Potvrdila mi to i moje dětská.. Říkala, že s imunitou to nemá nic společného, když děti jsou 14 dní ve školce a pak 14 dní lehnou a antbi. kdy tam chodí nejen rýmové děti, a le i chřipkové- což zmám pracující maminky, tak samozřejmě určité věci chápu- nechápu, nevím, prostě je to tak, až budu pracovat já, tak věřím, že když to nepůjde, tak prostě chrláče tam dám..
Bohužel, toto mě potrvdilo víc maminek, že to to kolotoč, a já se raději tomu kolotoči chci vyhnout.. Ono se řekne rýmička, a pak do toho píchání oušek z rými a pořád něco.. )
Je rozdíl otužovat a chodit do kolektivu, i dkyž třeba má někdo rýmu, ale ne do vyloženě zamořeného kolektivu…
Aspoň, když měl starší letos dvakrát antibo. nakazil mladšího, který, pak měl píchlé uši, a znovu mi začal starší pokašlávat, tak mi tot ak dětská říkala.. Že imunita s ebuduje, životním stylem, otužováním, ale s přechodem nemocí to nemá nic společného…a braní pak léků..

Příspěvek upraven 01.02.15 v 20:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.2.15 20:31

Jinak si myslím, že je to opravdu na každé mámě, jeslti dá do šklky, kde se bude točit v zamořeném kolektivu a nebo třeba půjde si vybrat kolektiv.. Ven, porcházky návštěvy, normálních dětí, já nevidím smysl, zbytečně- pokud jsou epidemie, dávat děti do školek, když nemusím, a nebo když jsou sami načaté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.2.15 20:46

@kvaček jo, promořování nemocema je asi takový nesmysl, jako že škvoři lezou do ucha a propíchnou bubínek. Imunita dítěti vyzrává a vyzrává, a komtakt dpokola s nemocema jí spíš snižuje než posiluje. Navíc vyzrává mezi 4.-5. rokem, což nahrává tomu nesmyslu, že se děti první rok ve školce promoří a pak už je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.2.15 21:15

@Angua já bych 3 letého ani do školky nedala, ale synovi táhne na 5, a fakt je z toho docela smutnej, že do tý školky nemůže, pořád mluví o Filípkovi a Zdendovi(od toho chytil ten příšernej kašel posledně :roll: ), jak si spolu zase budou hrát, až půjde do školky, a mě je ho fakt líto :( jenže se prostě bojím, že kdybych ho tam dala, tak v lepším případě se zase měsíc nevyhrabeme z rýmy a kašle, v horším přinese domů něco horšího, třeba ty neštovice, a mě to chytí mimčo. já kdyby to bylo jen na mě, tak do školky dítě vůbec nedám, pokud by nebylo potřeba, ale malej od 3,5 let furt mluvil o tom, že „až půjde do školky“. no zaítm tma od září strávil tak 50 dní, víc ne. Já vím, je to začarovanej kruh, ale prostě mě to štve no. to s tou sepsí je hrozný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
1.2.15 22:01
@LadyTommy píše:
@Bábrdl :potlesk:Zakladatelko, zkousis necim posilit imunitu? Nam to dost pomohlo, sice jeste nemam skolkove dite, ale starsi dcera byvala dvakrat do mesice marod, sotva jsme se sesly nekde s detma, tak hned neco chytla

Zkoušela jsem Imunoglukan, teď mám od Weledy rakytníkový sirup, ten mi příjde dobrý. Moje dcera je takový ten typ, co je pořád venku, nezastaví se, ven chodíme hodně často a nemocná z toho nebývala, dokonce před školkou jsme chodívaly pravidelně do MC od jejího roku každý týden a taky nemocná nebývala. Já spíš vidím problém v tom, že je teď zima, dcera si ve školce dá čepici, nemá jí na uších, nedopne si bundu (to vidím na fotkách ze školky, že to tak děti mají), učitelky jim to nechají. Děcka se honí, pak jsou zpocené a je to. Já když jdu ven, tak jí obléknu akorát přiměřeně k činnnosti, kterou budem dělat, nebo když lítá, rozepnu jí. Pak nemají mít furt rýmy. A samozřejmě se nakazí od děcek, co tam chodí se zelenýma nudlema, které jsou infekční. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.2.15 22:38

@slavuska1 to jo, no, u pětiletého už je to problém. Na druhou stranu ber to tak, že kdybyste měli toho třetího o rok později, tak s tím nachrchlaným Zdendou sedí třeba v lavici a ze školy už ho přes zimu nenecháš… Ale chápu, no, dokud to jde… Ono je to i jednodušší, co si budeme říkat - než kojit na čas, všecko to obléct a valit do školky, ze školky, to je snadnější, když jsou všeci doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.2.15 22:39
@terinka4444 píše:
@kvaček jo, promořování nemocema je asi takový nesmysl, jako že škvoři lezou do ucha a propíchnou bubínek. Imunita dítěti vyzrává a vyzrává, a komtakt dpokola s nemocema jí spíš snižuje než posiluje. Navíc vyzrává mezi 4.-5. rokem, což nahrává tomu nesmyslu, že se děti první rok ve školce promoří a pak už je to lepší.

Přesně. Naopak se neustálým drážděním imunitního systému zadělává prckům na autoimunitní choroby (alergie, cukrovka, RS a milion dalších věcí.) U někoho se holt ten imunitní systém zblázní :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí