Nedávání dcery do školky kvůli nemocem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
1.2.15 23:18
@jamoni píše:
@terinka4444 Bylas rychlejší :)

protože ten mýtus o tom promoření je prostě šílený. Já myslela, že v dnešní době už je to fakt jen mýtus, ale koukám, že je to spíš stále dobrá stará zakořeněná pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
1.2.15 23:19

Já chápu, že zaměstnaní to mají těžké a někdy tam nemocné dítě dají..já mám pro takovou občasnou krizovku pochopení, ale co mi fakt vadí je ten pitomý názor, že si tím dítě buduje imunitu. To dítě je chudák, ne že si buduje imunitu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
1.2.15 23:19
@terinka4444 píše:
protože ten mýtus o tom promoření je prostě šílený. Já myslela, že v dnešní době už je to fakt jen mýtus, ale koukám, že je to spíš stále dobrá stará zakořeněná pravda.

Taky koukám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.2.15 06:13
@jamoni píše:
Já chápu, že zaměstnaní to mají těžké a někdy tam nemocné dítě dají..já mám pro takovou občasnou krizovku pochopení, ale co mi fakt vadí je ten pitomý názor, že si tím dítě buduje imunitu. To dítě je chudák, ne že si buduje imunitu :zed:

A tohle jsi snad věděla než jsi dceru do školky dala, stejně tak jsi věděla že se ti narodí mimčo. Souhlapotřebnějším, ze takhle zbytečně zabíráš místo potřebnějším. Vůbec nic by se nestalo, kdybys holku dala do školky o rok později.

• Citovat
  • Upravit
9180
2.2.15 06:47

@jamoni Já jsem na posílení imunity 7mi měsíčnímu koupila Nutrolin B v sirupu.
Jsou to laktobacily s vit. B, pro děti od 6ti měsíců..Od miminka měl pořád rýmy a teď má asi měsíc klid.
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
2.2.15 08:39

Já bych si maličkou doma nechala. Ona ta školka je takový začarovaný kruh. Nedivím se, že pracující rodiče dají dítě do školky nemocné, v dnešní době si nemůže každý dovolit být pořád doma a ne každý má hlídající babičky. Pak to samozřejmě chytnou i zdravé děti, takže např. když někdo hledá práci, má smůlu. Protože zůstat ve zkušební době doma, to taky nejde. Trošku mě zaráží maminky na MD. Být doma s jedním dítětem, tak si nechám i to druhé doma. Každopádně bych byla pro, aby to fungovalo jako kdysi. Nemocné dítě by učitelky do školky nevzaly, ale byla by potřeba, aby na to bral ohled i zaměstnavatel. I když v dnešní době je to těžké. Takže jak říkám „začarovaný kruh“!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.2.15 08:44
@lucenka píše:
A tohle jsi snad věděla než jsi dceru do školky dala, stejně tak jsi věděla že se ti narodí mimčo. Souhlapotřebnějším, ze takhle zbytečně zabíráš místo potřebnějším. Vůbec nic by se nestalo, kdybys holku dala do školky o rok později.

kdo rozhoduje o tom, které dítě je potřebnější? Co je to za řeči tady, tohle je šílený. Podle řádu školky se dostalo to potřebnjěší a rozhoduje věk a místo bydliště. Takže evidentně zakladatelky dcerka byla potřebnější, než dítě, které se nedostalo. Co, jsou děti pracujících matek víc než matek dětí doma? Nebo co? ŠKOLKA NENÍ ZAOPATŘOVACÍ A HLÍDACÍ ÚSTAV ZDARMA NA NÁKLADY STÁTU, ŠKOLKA JE PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ ZAŘÍZENÍ. Tohle jsou strašný kecy v kleci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.2.15 08:49
@Nikolečka píše:
Já bych si maličkou doma nechala. Ona ta školka je takový začarovaný kruh. Nedivím se, že pracující rodiče dají dítě do školky nemocné, v dnešní době si nemůže každý dovolit být pořád doma a ne každý má hlídající babičky. Pak to samozřejmě chytnou i zdravé děti, takže např. když někdo hledá práci, má smůlu. Protože zůstat ve zkušební době doma, to taky nejde. Trošku mě zaráží maminky na MD. Být doma s jedním dítětem, tak si nechám i to druhé doma. Každopádně bych byla pro, aby to fungovalo jako kdysi. Nemocné dítě by učitelky do školky nevzaly, ale byla by potřeba, aby na to bral ohled i zaměstnavatel. I když v dnešní době je to těžké. Takže jak říkám „začarovaný kruh“!

znovu, školka není ćhůva. Není to hlídací ústav, takže nevidím důbvod, proč by mělo doma zůstávat dítě jen proto, že má doma malého sourozence a kvůli tomu nechodit rok do školky, nevím proč. Nedostatek míst ve školce není problém rodičů, jež mají další malé dítě. Ani toho staršího sourozence, zrovna tak můžu napsat, že se divím rodičům, že si pořizují dítě, když pak dopředu nemají zvládnutou jeho péči po té, co se musí vrátit do práce a mají hrozný pocit křivdy oproti jinému dítěti, které se tam dostalo. O tom, že díávat nemocné dítě do kolektivu jiných dětí je krajně sobecké ani nemluvím. Kdyby totiž tam ty nemocné děti nechodily, nemusely by ty zdravé preventivně zůstávat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
2.2.15 08:55

Terinka4444 : napsala jsem to špatně..myslím samozřejmě nemocné dítě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
2.2.15 08:55

Ono jde o to, překonat ten první rok. Pokud budeš dítě ze školky při každé rýmičce stahovat, tak si tu imunitu nevybuduje nikdy. Já to vidím teď na synovi, prvních pár měsíců po každé návštěvě jeslí marod, teď už je to mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
2.2.15 08:59

Já jsem taky toho názoru, že 3-leté dítě potřebuje kolektiv. Proč by se mělo nudit doma s mladším sourozencem. Samozřejmě je to individuální. Každé dítě je v tomto jiné :-) Ale to musí vědět rodič!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.2.15 09:07
@terinka4444 píše:
kdo rozhoduje o tom, které dítě je potřebnější? Co je to za řeči tady, tohle je šílený. Podle řádu školky se dostalo to potřebnjěší a rozhoduje věk a místo bydliště. Takže evidentně zakladatelky dcerka byla potřebnější, než dítě, které se nedostalo. Co, jsou děti pracujících matek víc než matek dětí doma? Nebo co? ŠKOLKA NENÍ ZAOPATŘOVACÍ A HLÍDACÍ ÚSTAV ZDARMA NA NÁKLADY STÁTU, ŠKOLKA JE PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ ZAŘÍZENÍ. Tohle jsou strašný kecy v kleci.

Pracující matka odvádíšstatu daně, školkuupotřebuje víc než nepracují matka. D dítěti se nic nestane, kdyz půjde do školky o rok později. Zatímco kdyz se do školky nedostane dítě pracující maminky, tak ta třeba bude muset skončit v práci a stát to bude stát další peníze. Dřív bylo běžné, že dítě na školku nemělo nárok pokud byl rodič doma s mladším dítětem. A žádné následky to na dětech nezanechalo.

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
2.2.15 09:15

@jamoni u nás je celkem velká pravděpodobnost že nás do školky nevezmou i když syn bude mít 3,5roku, bude odplenkovany, sám se oblekne, mají a další věci + to že máme trvalé bydliště v místě školky, protože mají moc plno. Ale znám min. jednu maminku která je doma s dítětem a a už tam preventivně strčila v 2,5letech. Ja musím do práce a dítě si asi pověsím kvůli takové mamince na krk jako opičku :zed:

• Citovat
  • Upravit
1081
2.2.15 09:17
@lucenka píše:
Pracující matka odvádíšstatu daně, školkuupotřebuje víc než nepracují matka. D dítěti se nic nestane, kdyz půjde do školky o rok později. Zatímco kdyz se do školky nedostane dítě pracující maminky, tak ta třeba bude muset skončit v práci a stát to bude stát další peníze. Dřív bylo běžné, že dítě na školku nemělo nárok pokud byl rodič doma s mladším dítětem. A žádné následky to na dětech nezanechalo.

Promin, ale musím nesouhlasit. Nejde přeci jen o to, jestli školku potřebuje matka, ale jestli jí také potřebuje dítě. Když si matka zvolí dvouletý rodičovský příspěvek, aby se mohla vrátit do práce, má být její dítě upřednostněno před např. čtyřletým, nebo před předškolákem jen proto, že maminka toho staršího má doma další děti? Dítě od určitého věku potřebuje další děti na hraní, potřebuje předškolní vzdělávací program..
Pokud se maminka vrátí do práce, často se rodině zvedne příjem a můžou si dovolit zaplatit soukromou školku - od loňského roku na to lze dokonce uplatnit slevu na dani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
2.2.15 09:17
@lucenka píše:
:palec: Svatá pravda, my teď s tím budeme mít velký problém, viz. můj příspěvek
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí