Nedokážu odejít z práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Co bys poradila své dobré kamarádce? Nechceš prožít v nepohodě svůj zbytek pracovního života, ne? Měla by si se zdravě naštvat a projet inzeráty. Zhodnotit si co umíš, co neumíš, ale dá se doučit a podobně. Opravdu nejsou všude kolektivy, jaký popisuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
A proč se na to dívat jen negativně? Proč si neřekneš, že by sis mohla naopak najít praci, kde to bude lepší i v rámci kolektivu?
Já taky z jedné práce odešla (otřesný a falešný kolektiv) a můžu říct, že byli si semnou natolik jistí, že nečekali, že vůbec kdy odejdu. A teď mám skvělou práci, kolektiv a jsem spokojená. Takže se toho neboj, ono když to prostě neriskneš a neodejdeš, tak nepoznáš nové možnosti. Plus teda to odnese akorát tak tvoje zdraví a to asi nechceš
Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bojíš, bojíš ach jo ty si hromádka nervů, mám takovou kolegyní vím, že intrikuje a promlouvá mě ze začátku mě to strašně mrzelo, ale pak jsem si řekla, buď to s ní dám a nebo půjdu jinam a tak její poznámky vypouštim a myslim si o tom své, teď otázka jestli ti to za to stojí a hlavně všude v práci bude takový nějaký závistivý pablb, na druhou stranu zdraví máš jenom jedno a ten život je tak krátký, že je nesmysl si ho takhle kazit, rozhledna se kolem sebe po nové práci a uvidíš jestli něco najdeš a na řeči nehledě a práci si nenos domů, nenech si kazit svůj život prací
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A už ses po nové práci podívala? Byla jsi na nějakých pohovorech? Jakmile zjistíš, jak si na trhu práce stojíš, tak dost možná ty obavy úplně odezní. Chápu tvého muže, pokud sis denodenně stěžovala, ale měsíce-roky neudělala nic pro změnu, že už toho má dost. Myslím, že jiné řešení, než změnit práci, tady těžko vymyslíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono v každé práci je něco… nikde to nebude růžové. V zaměstnání přeci jen strávíme polovinu svyho života, tak by nás to nemělo až takhle ničit. Tahat si práci domů je hrůza, tak je dobré, že si s tím přestala. Na pohovory si chodit můžeš přece, to už si mela udělat dávno. Téma pracovní kolektiv, no to je něco, že buď jsi s nimi na stejné vlně nebo proti nim
Takze za mě máš plnou podporu a přeju hodně štěstí v hledání nového zaměstnání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, úplně ideální zaměstnání neexistuje.. NIC ti přece nebrání začít rozesílat aktivně CV, chodit na pohovory, koukat po jiném místě - a když to klapne, tak prostě odejdeš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já řeším něco podobného. Ale mám závazky a nemohu si dovolit dát výpověď jen tak, aniž bych měla jinou práci. Zvažuji, že začnu chodit na pohovory, ale nevím, jak bych reagovala, kdyby mě na pohovoru požádali o kontakt na zaměstnavatele kvůli referencím. Máte některá zkušenost, jak to řešit, když nechci, aby se současný zaměstnavatel dozvěděl, že si hledám práci, ve které bych v případě neúspěchu potřebovala zůstat?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
To je trochu nelogický, ne? Jednou jsi nespokojená v současné práci a chceš ji změnit takže by bylo fér, když to tvůj zaměstnavatel bude vědět. Jinak je to trochu „vyčůranost“ hledat na tajňáka a pak co? Asi budeš mít nějakou výpovědní lhůtu.. to se nedozví ani tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eileithia píše: Více
Vyčůranost to není, prostě si hledá práci a je to její věc, nic tajného. Pokud má jasno v tom, že chce jinam, není se zaměstnavatelem o čem mluvit, dokud nepotřebuje řešit formu ukončení.
Jinak nikdy, ani z jedné strany jsem nezažila požadavek na reference u současného zaměstnavatele. U bývalého ano.
- Citovat
- Upravit
@eileithia píše: Více
Nebyla by první ani poslední kdo hledá novou práci při svém současném zaměstnání a oznámí to až v okamžiku, kdy bude vědět, že má nové místo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe to je sice pravda, ale má 2měsíce výpovědní lhůtu a za tu dobu má zaměstnavatel čas si najít někoho jiného
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nick mandarinka píše: Více
Vždyť jo - předá výpověď a zaměstnavatel má 2 měsíce na to najít někoho jiného - to je nějaký problem? Popř se můžou domluvit, že ji uvolní dříve než za 2 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eileithia Co by na tom bylo vycuraneho? To ma clovek rict nadrizenemu predem, ze si bude hledat novou praci? Je prece normalni, ze si clovek hleda praci, ale oznami to, az v momente, kdy uz ma novou praci jistou. Vsak od toho je vypovedni doba, aby zamestnavatel nasel nahradu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Již dlouhou dobu jsme v práci nespokojená ale vždy se to na chvíli srovná a já začnu doufat, že už bude jen líp. Práce jako taková mě baví a není náročná. Ale problém je v kolektivu. Neustále pomluvy, nejen vůči mě ale vůči skoro všem. I nadřízenému. Co se týče mě, poukazují na to, že moje profese je tam v podstatě nejméně důležitá, nemám vysokou, nejsem komunikativní tak abych vedla porady. Tak vlastně můžu být ráda, že mě tam nechávají pracovat. A když se má přidávat tak já sem jako poslední. Za dobu co tam pracuji sem přišla o veškeré sebevědomí. Začíná to odnášet moje zdraví. Nemůžu se svěřovat manželovi, už má mých problémů v práci dost. Nemám moc přátel, každý těší to své a k mým se ani nevyjadřují. Uvědomuji si, že sem mohla být otravná. Tak sem se přestala komukoliv svěřovat.
Nemám odvahu odejít, představím si že když se dozví, že sem dala výpověď, ještě se mi vysmějí. Bojím se, že lepší práci bych už nenašla a bojím se už i dalšího kolektivu