Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vlak0078 píše: Více
Nebudu komentovat situaci, ale k tomu odpuštění.
Když nedokážeš odpustit, ubližuješ s tím nejvíce sama sobě.
@Ahep píše: Více
Bohužel může, protože má úplně jiné myšlení, než předpokládáš. Ti lidé opravdu vidí jen svoje nároky. Jsou naprosto bez empatie. Zažila jsem s otcem svého partnera. Otřesné. S ostudou jedna ruka, nevadil mu hysterák na veřejnosti, pasivní agrese přímo učebnicová, ponižovačky a urážení, aby pak vytáhl obočí a obvinil Tě udiveně z přecitlivělosti… Pár měsíců jsem to vstřebávala a zkoušela si to nějak vysvětlit a návštěvy přežít, nicméně ono se to (logicky) stupňovalo, až jsem ho jednou, když si k nám na pár dní přijel, protože JEMU se chtělo, prakticky musela vyhodit. Naštěstí se hodně urazil, přítel se přidal na moji stranu a už jsme se s tím starým narcistou neviděli. ![]()
@Proto02 píše: Více
To ano, akorát se k tomu musí nějak dopracovat. Nejde to jenom si to tak říct.
@Cimada píše: Více
Však jsem neřekla, že to jde samo a nebo že to je jednoduché ![]()
No a kolik je tchýni let? Možná jí tikaly biologické hodiny a kvůli tomu jí hráblo
já bych asi neuměla odpustit, kdyby mi nějaká jiná rádoby matka chtěla sebrat dítě. V přírodě bys s jinou takovou samicí udělala krátký proces. Možná až dítě bude starší, že ty negativní pocity ustoupí. Až se nebudeš cítit tak ohrožená sebráním dítěte.
Casem ti to pujde aspon treba na nejake zdvorilostni urovni. Jaka je babicka ted, ma ji dite rado? Z toho bych vychazela. Mne mama taky zneprijemnila rane detstvi mych deti a porad to v sobe mam, nikdy to nezapomenu, duvera je narusena, ale ona se fakt snazi. Vidim, ze se zmenila, to co u me povazovala za nejvetsi hruzu a ponizovala me za to, ted u jinych lidi uz prijima, ze to tak dnes rodice maji a delaji. Nevim proc mela takove amoky. Absolutne svou babickovskou roli na zacatku nezvladla. Deti s ni teda nemaji moc zazitku, trvalo leta nez jsme se nejak srovnaly
@tini dítě, jestli ji má rádo, těžko říct, směje se na ni, ale to se směje i na cizí lidi. Že by k ní měla extra vztah, to se říct nedá. Dcerce je rok, tak se to úplně posoudit nedá.
@Cimada kdyby přestala dřív, tak by to bylo v pohodě, rozchodila bych to, ale denně několik měsíců, to už je horší. Navíc si myslí, že když přestala, tak je hned vše ok. Zdá se mi, že jí je jedno, jak jsem se cítila a stresovala mě.
Pokaždé, když ji vidím jen z okna, mám chuť po ní hodit cihlu.
@Vlak0078 píše: Více
„Výhoda je cena…“ - no tak dokud ti bude pár korun stát za tyhle nervy, tak je to asi spravedlivý. Pokud by to byla pravda, už jste dávno pryč a bydlíte ve svém. Nebo jste kolenovrti, případně zoufalci bez peněz. Jiná možnost není.
Nemusíš jí odpouštět. Byla to její volba, jak se chová a nemáš k ní žádnou povinnost vřelosti. Slušně, ale asertivně. A druhé dítko si pořiď. Na babu nehleď. Ta jednou nebude a v tu dobu už na druhé bude pozdě. Já už tchyni i vynadám, když toho jejího rýpání, manipulování a osočování mám dost. Na hrubý pytel hrubá záplata. Je mi už jedno, že mně pomluví kde se dá, pomluví totiž všechny. A je mi jedno, že je jí 90. Zlá byla i v 60. Velmi zlá byla. ![]()
@Vlak0078 jestli byste druhé dítě chtěli, nenech se tímhle ovlivnit!
A nejlíp, kdybyste se přestěhovali dostatečně daleko od nich.
Dobrý den prosím můžete mi poradit
. Už nevím co mám dělat s manželkou sme byli statný má syna z předešlého vztahu a pořídili sme si spolu další. Jde o to že její maminka me manželce neustále narizuje a říká co a jak má dělat a samozřejmě manželka se jí bojí a tak dělá co chce. Já sem se do toho už vložil poněvadž nemůžu koukat jen dál, samozřejmě manželka s ní sympatizuje a zástava se jí a tchyně ji teď obrátila ještě k tomu proti mě. Mluvil sem s otcem toho prvního dítěte a tchyně zařídila že teď vída syna jen jednou za 14 dní. Chápu sem muž a asi mi moc tohle všechno nevěříte a ste skeptičti ale doma se starám o vše (děti úklid, finance o střechu nad hlavou) našemu druhému synovi jsou teprve 4 měsíce a já nemohu dopadnout stejně jako ten první otec, nedokazu byt bez svého syna
nemohu ho ztratit. Manželka mě už několikrát uhodila a stále sem tu a sem tu pro ně. Prosím dejte mi někdo nějakou radu co můžu dělat. Sem v koncích na dně nevím co mám dělat. Tchyně je opravdu zlý člověk. ![]()
Odstěhovali jsme se! Sice jsme ve stejném městě, ale je to dál a já už nemusím tu rašpli vidět denně z okna. Povedlo se nám sehnat byt za velmi dobrý nájem, přesto prostorný.
Nad každou sviní se vaří voda, tchyně má rakovinu. Tak se uvidí, co bude dál, ale karma je karma.