Hysterická příbuzná

288
27.6.24 13:10

hysterická příbuzná

Zdravím,

spíš asi pro pobavení nebo i nějakou vaši zkušenost a radu/jak jste se s tím vypořádali. O co jde - včera a předevčírem k nám dorazili i s dětmi (strašná vedra, máme bazén, tak ať se svlaží), jako již po několikáté, ale tentokrát to tedy opravdu vygradovalo do nemilé situace. Všichni v okolí víme, že ona příbuzná je hysterka (když není po jejím nebo jí někdo něco vytkne, začne strašně plakat, dospělá ženská, 33 let, 3 děti, pracující, vdaná). My také máme děti, starší a pak 2 menší, takže trochu mazec, ale jde to. Aby malé neutíkalo na chodbu (a odtamtud dál „do světa“), máme takovou tu dětskou branku (dospělý ji normálně překročí, větší děti si musí otevřít a zase zavřít), upozornila jsem na to návštěvu a jojo, budeme zavírat, ale pokaždé, co jsem si odskočila nebo i byla v místnosti, nechala ta příbuzná tu branku otevřenou, po upozornění, ať ji zavírá mi bylo řečeno, že stejně malé vidíme, tak co řeším, a když bude utíkat, no tak to snad zavřeme, né, to je přece jasné, to se opakovalo Xkrát denně. Totéž třeba ohledně vstupu na terasu, kde kromě fr.okna máme i zasíťované otevírací dveře, taktéž mi bylo řečeno, proč by se to mělo zavírat, vždyť o nic nejde, těch několik much co nám vletí do baráku přece nevadí (a pak se strašně divila, jaktože používám biolit, že to děsně smrdí a škodí zdraví) tak to šlo celý den s čímkoli, nebylo to, že bych je perzekuovala, tedy až na 1 situaci, kdy jejich prostřední dítě začalo bezdůvodně kopat a plivat do našeho prostředního (oproti jejich je o rok mladší) - chvilku jsem čekala, jestli ta příbuzná zasáhne, ona se na ně jen s úsměvem dívala (mají nějakou tu nevýchovu nebo dovýchovu a styl, ať si to děti vyřeší samy mezi sebou) a nic, tak jsem tomu jejích řekla, jak by se mu líbilo, kdybych dělala totéž, tak jen na mě hloupě koukal a naštěstí toho nechal (P.S.to opravdu v té nevýchově „učí“, že děti mohou bezdůvodně a beztrestně napadat druhé děti nebo i dospělé?)
Každopádně to vygradovalo večer, kdy už šly děti spát, my dospělí ještě debatovali, příbuzní ještě ponocovali a jen jsem jim řekla, ať pak zamknou vrata, jojo, zamknu, řekla ta příbuzná…každopádně po dřívější špatné zkušenosti, kdy taky předtím nechala vrata otevřená, jsem je šla tentokrát zkontrolovat (tenkrát jsme si toho všimli až ráno, je to navíc u hlavní cesty, kde každý jezdí/chodí, a prostě nemusí všichni kolemjdoucí nebo jedoucí nahlížet, co všechno máme že, nebo aby třeba ráno ta nejmenší děcka napadlo, že by byl super nápad vyrazit jen tak ven na hlavní cestu, zkrátka vrata se zamykají kvůli bezpečnosti. Tehdy jsem jí řekla, že je nechala, tak říkala, vy je nemáte na automatiku, já myslela, že jo? Tak říkáme, že opravdu ne a že jsme jí ukazovali i klíč, není to žádná zapomětlivá seniorka, ale ženská lehce přes 30), no a to už ve mě něco přeteklo a došla jsem za ní, ještě měla světlo v pokoji, zaťukala jsem a prý co chci, že už jde spát, říkám, že zase nezamkla, ona na to, já tam chtěla ještě jít, říkám, vždyť teď jsi tvrdila, že jdeš spát a ještě, že mě už opravdu nezajímají řeči okolo (pořád nějaké záminky), které říká celý den…uvědomila si to, ale začala opravdu hysterčit, že ona je host a pole toho se k ní mám chovat, neopomněla poučku Host do domu, Bůh do domu a začala bulet…raději jsem spokla Host do domu, hůl do ruky (kdo ví, co by následovalo) a že je to tedy strašně, jestli se takto chovám ke každému hostu (opravdu se takto k žádnému hostu nechovám, ti totiž asi mají a dokáží používat mozek)
Zkrátka se mi zdá, že někteří lidé si vůči druhým mohou dovolit naprosto cokoli, ale když se ti druzí lidé ozvou, je to špatně a měli by se kát a omlouvat nebo nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8529
27.6.24 13:15
@mahebka píše: Více

Tvůj dům, tvoje pravidla. Jasně bych se vymezila a neřešila její hystericky pláč :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2408
27.6.24 13:16

Necetla jsem to cele, protoze to je roman na pokracovani..ale co jsem pochytila.
Prisli na navstvevu k VAM, tak by se meli ridit VASIMI pravidly! to je snad slusnost. Aspon me rodice tak vychovali.
Jestli to nechce dodrzovat, tak at k vam nechodi.nebo se s vami sejde na neutralni pude…park apod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
27.6.24 13:16

No já bych jí to řekla, že host do domů, hůl do ruky…a mohla by si být jistá, že tohle byla její poslední návštěva u nás…proč u vás i spí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35868
27.6.24 13:18

Už bych ji víckrát nepozvala a při odchodu na ni taky flusla. Nevychova ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.6.24 13:18

Když všichni víte, jaká je, proč je opakovaně zvete na návštěvy?? Na to bych se zvysoka… Hosté mají samozřejmě respektovat pravidla hostitelů, taky se nebudu promenádovat po cizím baráku ve venkovní obuvi jen proto, že jsem líná se zout a u našich to nevadí, že? :roll: Já bych na ní tedy byla ostřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16308
27.6.24 13:26
@unuděná píše: Více

Přesně tak. Buď být vostrá, nebo nejlépe je vůbec nezvat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
27.6.24 13:31

Tvuj dum, tvoje pravidla bez debat.
V techto smerech vychovy toto neuci. Uci se tam i respekt na druhou stranu. Ale bohuzel spousta dospelych nevychovana je i presto, ze prosli tradicni prisnou vychovou, tak si z techto smeru vybiraji jen to, co se jim hodi. A respekt k okoli a k prostredni to neni.
Kazdodopdne za me jsi taky trochu magor. Takze ono kdyby jsme slyseli druhou stranu, tak by to mozna bylo i trochu jinak. :lol:
Proste ji nezvi a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
27.6.24 13:32

Ono totiž ty starší děti si spolu rozumí, tak proto jsme je pozvali, ale bohužel ta příbuzná to starší zatím ještě nechce k nám pouštět samotné.
Jojo taky si myslím můj dům, moje pravidla.
No a ten hysterický pláč mě nechává klidnou, ona to tak zkoušela i na své ex (co mi potom říkali, když se rozešli) nebo i na svého manžela (ten zůstal naprosto chladný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
27.6.24 13:36

@mahebka No tak jí to řekni, můj dům, moje pravidla. Jestli se ti to nelíbí, tak sem nejezdi. A jestli kvůli tomu hodláš srdceryvně plakat, tak mě to nedojímá, tady to nezkoušej. No já bych jí stejně nezvala. Na to bych neměla enrvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
27.6.24 13:38

Chudák její manžel, ten s tím žije denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.6.24 13:40

Nechce pouštět starší děti k vám? Víš proč? Protože ví, že jinak byste je už nezvali :lol: Ta je vychcaná jak díra do sněhu. Příště nabídni hlídání jejich dětem, pokud nebudou chtít, tak ať se pečou v bytě, jejich boj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
27.6.24 13:52

@Fee-bee Není chudák, pravděpodobně si jí vzal dobrovolně, vybral si to sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
27.6.24 13:59

Tvůj dům, tvoje pravidla, každopádně máte jich teda pro návštěvy tolik, že já bych asi radši nejezdila vůbec, a byl by klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
27.6.24 14:01

@unuděná asi to zkusíme s tím pozváním starší k nám. Ono se i s ní dá o pár věcech popovídat, pokud tedy nechytne hysterák, ale pravda je, že to té minulé navštěvě mi to už za to nestojí. Fakt nikdo se tak nikdy nechoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová