Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše: Více
Když já si to umím představit i jinak, protože máme taky takového příbuzného. O půlnoci řekneš, že už bychom to mohli zabalit (když ho to nenapadne samotného a stále hlučí na zahradě), a on na to „nééé, ještě posedíme, dej si ještě panáčka a nikam nechoď“
A to tam zevlí od oběda. Takže my se taky kolikrát sbíráme a jdeme spát.
A jak to chces resit, kdyz padas unavou? Neni naopak nezdvorile dal ponocovat, kdyz hostitel jde spat? ![]()
No já nevím. Mě je celkem té návštěvy líto. Ona má nějaký problém sama se sebou. Její reakce nejsou sice hezké, ale stejně. To jak se ona chová je kvůli něčemu jinému. Jako jo, nikdo jí nemusí chtít pomáhat, nebo se o ni zajímat. Je špatně vychovaná a neumí se chovat jinak
a je fuk, že je to dospělá žena a matka. Prostě někdo jde do opozice tak nějak z principu a ten pláč to už je zoufalost, ať se slitujete.
Byla jsem taky dost vztahovačná a na úplně normální věci jsem reagovala protiútokem, protože mi vše připadalo jako útok na mě. A když jsem se svěřila se svým trápením, tak to ještě vždy ty osoby zneužily proti mě. Teď už jsem „normální“, ale trvalo mi to dlouho a nedivím se, že moje vztahy jsou na pytel, když jsem je neuměla zdravě budovat od mládí a od rodičů jsem se to nenaučila, spíš naopak.
@unuděná píše: Více
Já nevydržím nikdy
Jednou za čas u nás někdo spí, třeba neteř s manželem a já s nima nevydržím do rána.
Taky myslím, že je neslušné spíš sedět déle, když hostitelé naznačí, že je načase to zabalit. Samozřejmě pokud je to v nějakém rozumném čase, ne v sedm večer ![]()
@mahebka píše: Více
Už bych jí nezvala, neměla bych na ní nervy. Natvrdlý lidi, co se neustále litujou mi šíleně lezou na nervy.
@stinga pro vysvětlení, bylo to v normálním pracovním týdnu, oni měli dovču a řekli, že jindy nemohou (ani víkend - kdy by nám to vyhovovalo víc), my tedy ok, ale brzo ráno jdeme do práce, oki nevadí, v pohodě…takže už bylo po 10večer, my po práci a další den znova do roboty, tak jsme to zabalili a byli s tím v pohodě, že ještě posedí. To bych si musela dát do očí sirky, abych nepadla únavou, ale kdo nepracuje, nepochopí.
Za mě od nich bezohlednost, něco po nich chcete z důvodu bezpečnosti a ještě o tom drze diskutují nebo to i přes slib poruší. Večer bych už ale k nikomu do pokoje nelezla ho sprdnout jak malé děcko, takové věci se na noc neřeší a hostům bych nechala soukromí, i když chápu, že to v tobě vřelo.
@malákráličice píše: Více
je to nezdvořilé, prostě celá tahle situace je, já nevím jak to napsat, úplně uhozená - návštěva, která ponocuje, když hostitelé jdou spát, je krajně nevychovaná,
chtít po hostech zamykat vrata je také divné a nějaká soustava zábran a vrátek je pro cizí nepochopitelná
já už bych je víckrát nezvala být tebou - tohle nemáš zapotřebí
To víš že jo, nikdo kromě tebe nepracuje a nikdy nepracoval
Ty jsi fakt taky trošku main character ![]()
Hele jak jsem psala, máme kočky, batole, je třeba kvůli nim zavírat, ale prostě je logické, že člověk co to doma nemá, tak zapomene, klidně i víckrát. V životě bych si nedovolila v noci lézt návštěvě do pokoje a tam je pérovat za to, že nedodrželi nějaké moje pravidlo, to je úplně bizarní představa pro mě. A to si doma fakt nenechám skákat po hlavě, ale probůh ![]()
Jinak jseš člověk, co má evidentně rád svůj klid a vše přesně podle svých představ. Já taky
Ale nemůžeš si s takovýhle nastavením zvát návštěvy přes noc a čekat nula kompromisů. Prostě návštěvy jen na odpoledne a nazdar, uleví se vám všem.
Příspěvek upraven 28.06.24 v 13:46
Já pochopila, že šlo jen o jednu bezpečnostní branku, takovou tu dětskou, někde v chodbě, aby malé děti nelítaly, kam nemají. Nenapadlo by mě jí nechat na návštěvě otevřenou, pokud je zavřená ![]()
Má poruchu soustředění a paměti a tím bagatelizováním to jenom maskuje. Takhle to dělá i můj otec s lehkou demencí, když něco pokazí (včetně nabouranýho cizího auta), tak se snaží smést to s tím, že přece o nic nejde.
@Liberalissima píše: Více
Tak to já bych tam sestřenici vlezla klidně. Zas píše, že zaklepala, že měla ještě světlo. Záleží na vztazích, věku. Když u nás spala neteř, tak to taky dostala čouda. Bydlíme v přízemí a ona nechala okno dokořán v obýváku. Kdysi se takhle manžel vzbudil a viděl jen chlapa vyskočit ven s jeho taškou. Jako chtěla ponocovat, tak jako má něco dodržet. Beztak kouřila z okna a my nekouříme. Jednou dokonce tím oknem zmizela do hospody a už k nám dlouho nemohla.
@unuděná píše: Více
jsou lidé takoví jakoby pozornější a soustředěnější, akorátní a lidé, kteří toto vůbec nevnímají - moji rodiče měli za mého dětství také takovou „soustavu“ bezpečnostních opatření a systém přezouvání - já to chápala, když jsem v tom byla naučená, ovšem kdokoli přišel na návštěvu, tak to nepobíral - a kupodivu rodiče pochopili, že to po cizích lidech nemůžou chtít a zavírali sami,
a ještě a hlavně - jestli se pil alkohol, tak to už návštěva nemusela zvládat vůbec,
ale zase jak už jsem psala zakladatelce - já bych si tak náročnou návštěvu, aby mi tu spala a pařila do noci, když já jdu ráno do práce - vůbec bych je nepozvala, anebo jednou a po zkušenostech naposled