Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mahebka Upřímně, divím se, žes ji nevyprovodila už v průběhu odpoledne.
@Fee-bee ani moc chudák není, on taky věděl, že je hysterka, ale má ji totálně na háku, jeho ty slzy nedojmou, to jsme už taky kdysi (za svobodna) viděli.
@mahebka píše: Více
nevím, která z vás je větší hysterka,
měla bys sepsat Manuál chování pro návštěvy a vyvěsit v předsíni
@j.a.n.i1 snažila jsem se držet kvůli dětem, starší se těšil, ale tedy příště opravdu nabídnu hlídání jejich starší než zvát všechny
@stinga píše: Více
No promiň, ale pokud opakovaně požádá o zavírání bezpečnostní branky a ona na to dlabe a ještě má blbé připomínky, tak to fakt není o manuálu, ale o základní slušnosti na návštěvě ![]()
Nicméně tu hysterii bych do toho netahala. Ona je jen nevychovaná buranka. Když mě někdo pozve na návštěvu, chovám se slušně a respektuji jeho pravidla ![]()
@Liberalissima píše: Více
Zavírat bezpečnostní branku kvůli malým dětem, síťku proti hmyzu a na noc zamknout barák? To mi teda nepřijde jako přehnané požadavky, naopak bych očekávala, že to návštěvu napadne samotnou (teda zamkla bych si sama, ale pokud ještě seděli venku, tak to logicky nešlo).
@mahebka už bych je nepozvala, nervy mám jen jedny a tvůj dům tvoje pravidla, myslet si může co chce, ale když jí slušně požádáš měla by to respektovat…asi bys jednala jinak, kdyby řekla jéje já zapomněla, mam tam skočit, ale ona místo omluvy má ještě plnou pusu keců ![]()
@mahebka píše: Více. Nikdo po mě nikdy nechtěl zavírat vrata
Nedávno jsem taky musela houknout na děti známých. Jejich starší rodiče (hlavně mámu) úplně ignoruje a když se mu říkalo několik variant kam dát brambůrky odmítal poslouchat. Takže tu misku furt držel a ostatní kňučely, že chtějí taky a on nic. Na rodiče nereagoval. Tak hold jsem na ně všechny houkla. No a byl na chvíli klid, ale jako fakt klid. Nikdo neřek ani půl slova. Zbytek návštěvy proběhl plně bez problémů
Taky jsem se chtěla zeptat, proč by měla zamykat vrata? Jsou to snad vaše vrata ne? Jo sice je to host, ale v tomto případě to je tvoje zodpovědnost, co se ti na pozemku děje. Diktovat si hostovi, tohle udělej, tohle nedělej, tak na tebe jako host docela koukám teda. Všimla sis, že je odemčeno, tak prostě zamkneš a je to.
Hysterky jste trochu obě dvě. Ona psychický labilní a ty taky nebudeš úplně v pohodě, když si musíš zde dokázat pravdu, jaká je známá nevěra.
V životě jsem po nikom nechtěla, ať mi někdo zamyká, zavírá, byť mám osobně psa a žákyní může zdrhnout, vždycky to očkem kontroluju sama. ![]()
Jedna drama queen se sešla s tou druhou a pak je z toho telenovela na celý večer
„příbuzní ještě ponocovali a jen jsem jim řekla, ať pak zamknou vrata“
Nechápu to, proč si je nezamkla teda sama ještě než odešli? Případně pokud byly vstupní, tak proč si je tam nechávala samotné? Jako pardon, ale ty jako pán domu si jdeš na pohodu lehnout, "cizí "lidi tam necháš a pak se divíš, že TVOJE vrata jsou odemčená? No, nevím, trochu sebereflexe by neuškodilo, je evidentní, že ti obecně leží v žaludku.
@Anonymní píše: Více
@Atisia
ano, normálně si zavíráme samozřejmě sami, ale pokud návštěva ponocuje někde venku a my se chystáme spát, tak jim jen řekneme, aby pak zamkli. Minule to nechala odemčené a taky otevřené (kdyby aspoň zavřela), teďka repete (už jsem spala, ale vzbudilo mě, když přišli) ale to je už teď jedno, návrhy k řešení jsem už dostala
@Sunnysmile19 tak každý je tady očividně jiný - když jsem např. měla sraz se školy a byla jsem ubytovaná v penzionu, tak mě majitelé upozornili, abych zamkla vchodové dveře až přijdu, rozhodně nečekali do dvou do rána než se milostivě dostavím, aby mohli zamknout…zkrátka jsem vyfasovala klíče a hotovo a pro mě? No problem.
Ale ano, třeba příště příbuzné vymknu a nepustím je - řeknu jim, v 10 večer jdu spát a zamykám vrata a kdo tu nebude, smůla
…to je nápad, díky za to.
@mahebka Evidence jo, protože pokud tam známé necháš sama, tak ale za ten stav ZODPOVÍDÁŠ stejně ty. Je to zajímat nemusí, navíc snadno se takhle pozdě večer zapomene, že máš jako návštěva (nevím, proč do toho pleteš penzion, trochu mimo mísu) po sobě ještě zamknout a udělat tisíc dalších věcí. Pokud jsi nechala návštěvu samotnou, tak ale se pak nesmíš divit, že ty vrata jsou otevřený. Tohle je tvůj dům a tvoje starost. Nemůžeš jim pak úplně vyčítat plnohodnotně všechno (samozřejmě podíl na tom nesou, protože si je poprosila ), protože ty jsi jako hlavní správce spala. Pokud jsi tak strašně na všechno háklivá, tak holt návštěvy obecně omezte ( a ano požádat slušně a nenápadně o odchod je naprosto v pořádku, dělá se to běžně, stačí umět být trochu asertivni) nebo to dělej a kontroluj raději vše sama ![]()