Nedokážu tchýni odpustit

24
27.6.24 15:53

Nedokážu tchyni odpustit

Zdravím, snad mě pochopíte.

Bydlíme v bytovém domě, jeho rodiče bydlí nad námi. Měli jsme bezproblémový vztah mezi sebou i s jeho rodiči.

Já a můj manžel jsme na Vánoce 2022 oznámili očekávání miminka a od té doby se to vše jen kazí. Tchyně začala být dítětem posedlá, nedokázala se bavit o něčem jiném a byla i tím pádem méně snesitelná.

Ke konci těhotenství si pořídila postýlku s matrací vedle své postele a s kolotočem. I mně dala kolotoč i když jsem ho nechtěla a nelíbil se mi. Dále mi vnutila houpátko, které se mi jak bylo postavené taky nelíbilo, připadalo mi, že by tam miminko jen viselo, než leželo a odpočívalo.

Po narození nastalo pro mě peklo. Chtěla k nám do bytu chodit denně, když jsem naznačila, že denně ne, urazila se, řekla svému muži, že ji tam nechceme a on řval na manžela. Měla klíče od bytu, chodila tam, i když jí manžel řekl, ať tam v tu chvíli nejde, zvonila a bušila na dveře. Tím pádem jsem nemohla odpočívat a neustále jsem se bála, kdy se zase pokusí dobývat do bytu.

Dokonce si odemkla, přivedla dítě od vedle podívat se na našeho králíka a pak na miminko. Já kojila dceru a kdyby manžel nebyl doma, přišli by až ke mně. Kojení pro mě v té bylo soukromá chvíle jen pro mě a mimi, maximálně manžela.

Několikrát jí bylo řečeno, ať se k nám přestane vtírat, hádala se a nedokázala to pochopit.
Na procházky s ní chodila do doby, než při poslední vycházce, na které byli 3 hodiny a já se těšila na odpočinuté miminko, si vzala dceru k sobě do bytu a na krmila jí Bůh ví čím, po čemž nespala další 3 hodiny.

Nesnášela jsem pokaždé, když ke tchyni musela jít, jakobych byla nucena odevzdat své miminko. Často kvůli tomu vznikaly mezi mnou a manželem spory, jelikož jsem byla po příchodu dcery naštvaná a s manželem nemluvila. Každý svátek, nebo narozeniny pro mě znamenali, že musí jít za tou hydrou a bylo to pro mě za trest. Tchyně si nejspíš představovala, že tam dcera bude pořád, ale já si chci užít každou vteřinu s ní, protože o druhé, i díky nepříjemné zkušenosti s tchyní, aby se to nestalo znovu, nemám zájem.

Tchyně navíc kouří, tím pádem i kouřem smrdí a to se mi moc nelíbí, ale se silným kuřákem nic neudělám.

Poslední kapka byla, když jsem i s dcerkou kolem ní prošla (byla ke mně zády a něco si šmrdlala na telefonu) a ne pozdravila ji. Začala mi křikem nadávat, pak i manželovi. O to mě dopálila víc, jak se chová ke svému synovi.

O Vánocích 2023 mi řekla omlouvám se, ale za těch několik měsíců, kdy mě psychicky deptala mi to nestačí a nedokážu jí odpustit, nenávidím ji, nechci ji zdravit ani ji vidět.

Manžel stojí na mé straně, ale nedokáže pochopit, že mi jeho matka tak ublížila, že už to nespraví.

Děkuji za přečtení. A držím palce všem, které mají problém s tchyní.

Příspěvek upraven 27.06.24 v 16:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9038
27.6.24 15:59

Dům je tchánovců? Odstěhujte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
27.6.24 15:59

No to bych se asi odstěhovala. I když já si umím sjednat pořádek, jako první bych jí sebrala klíče. A nezůstala by s dítětem nikdy sama. Prostě ne a bylo by mi jedno, co si o tom kdo myslí. Jestli rve mimino bůhví čím, tak by měla smůlu. Na co má postýlku u svojí postele taky nechápu. Dítě bych tam spát nenechala, bydlíte v jednom baráku, nevidím důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
27.6.24 16:00

Sem nevěděla že už letos byly Vánoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
27.6.24 16:00
@Vlak0078 píše: Více

nikdy neměla mít klíče od vašeho bytu
absolutně nerespektuje vaše soukromí
já už bych dávno byt prodala a odstěhovala se jinam.
Ona vaše soukromí zřejmě respektovat nebude nikdy.
Zašlo to příliš daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
27.6.24 16:09

No uz jen bydlet s tchyni/mladymi v jednom vchodu…to jsrm si rikala, ze musi byt psycho :mrgreen:

A to pisu jako nekolikanasobna tchyne a jako takova jeste napisu ze neni nad to, kdyz od sebe bydlime trebas i 200 km. Vztahy mame vsichni pratelske, ale pravda je to nejen o vzdalenosti.

Příspěvek upraven 27.06.24 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
27.6.24 16:11

Klíče od bytu již nemá, teď se již k nám domů necpe, ale já už jsem na ní tak naštvaná, že mě nezajímá, že se „změnila“. Znovu by se k nám postupem času začala dobývat. Bydlíme zatím v nájmu, výhoda je za cena, proto jsme zatím zůstali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
27.6.24 16:11
@Lucy75 píše: Více

Bez klicu tam zas zvonila a bouchala, no silena osoba :roll:,nejak si to neumim predstavit, ze se tak nekdo muze chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
27.6.24 16:17

To zas brzy vyjde článek na toto téma. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
27.6.24 16:25

Chápu, že jsi teď mimořádně naštvaná, opravdsu se chovala nevhodně.
Ale mně nepřijde její chování jako něco, co by se nedalo odpustit, když budete mít nějakou dobu odstup(pár měsíců). Jak se chovala k manželovi, to není tvoje věc a když to zkousnul on, tak se do toho nepleť.
V každém případě by opavdu bylo potřeba se odstěhovat, potřebujete obě získat odstup, i za cenu vyššího nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15255
27.6.24 19:20

@Vlak0078 Nechápu tyhle posedlé babicky, to je na léčbu, nechápu proč si neporidily více dětí, když je pece o miminko tolik fascinuje. Mě se nekdo tímto způsobem srát do života, tak jsem snad zuřivá. Kvůli manželovi bych zachovala vztahy na zdvorilostni úrovni, víc nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.6.24 07:44

@Alušáček taky to nechápu. Manžela měla v sedmnácti, jeho bratra o dva roky později. Měla si udělat ještě další, času měla dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
28.6.24 08:00

Ty jo, tomu snad ani nemůžu věřit. Jako jo, jsou babičky natěšené na vnoučátko, zvlášť když je první, ale že by až takhle? Buď je celý příběh trochu zkreslený nebo je tchýně a vlastně trochu i tchán, totální hysterka, která by se měla léčit. Protože tohle normální chování není. Nicméně, jestli už se vybouřila, zachovej dekorum a v zájmu dobrých vztahů jí aspoň pozdrav a pozvěte ji občas na kafe a uvidíš. Udělej to už kvůli manželovi. On to má blbé, je jak mezi dvěma mlýnskými kameny. Z jedné strany maminka, z druhé strany ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15255
28.6.24 12:53
@Vlak0078 píše: Více

Zřejmě nebyla nejlepší matka a teď si chce něco kompenzovat. Jinak si to vysvětlit neumim, co těm některým babickam hrabe, ze nemají jiny smysl života, než otravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
28.6.24 12:57
@renduli píše: Více
že, stejná diskuse každý den
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...