Nedonošený dítě neroste

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.12.17 10:51

Nedonošený dítě neroste

Ahoj, potřebovala bych radu. Mám tří a půl letou dceru, která neroste. V září 2016 jsme byly doktorky a měla 11 kg, včera znova a má to samé. Jen trochu vyrostla do výšky. Je to psycho. Když se narodila měla 1040g a 36 cm.Je nedonošená (31tt) Druhý dceři je korigově půl roku (34tt) a váží téměř stejně (9,3 kg).Vůbec mi nejí, musím to do ní cpát.
Je teda strašně živá, takže to vyběhá, co sní. Měl někdo stejný problém?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35720
19.12.17 10:54

A kolik měří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.12.17 11:00
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych radu. Mám tří a půl letou dceru, která neroste. V září 2016 jsme byly doktorky a měla 11 kg, včera znova a má to samé. Jen trochu vyrostla do výšky. Je to psycho. Když se narodila měla 1040g a 36 cm.Je nedonošená (31tt) Druhý dceři je korigově půl roku (34tt) a váží téměř stejně (9,3 kg).Vůbec mi nejí, musím to do ní cpát.

A co na to lékařka? Některé nedonošené děti jsou menší a některé lehčí. Jinak můj syn v letech tvé dcery měl 13 kg a pak to dohnal takže ve 4,5 letech má 18 kg.Je fakt že se ale víc rozjedl. A tak trochu pomáhal Sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.17 11:04

Měří 94 cm, výškově se prý rovná vrstevníkům. Lékařka to nějak neřeší.

• Citovat
  • Upravit
24992
19.12.17 11:08

Já jsem prý byla stejný problém,(měsíc nedonošená, v inkubátoru, malá) máma říká, že kdyby věděla, co ze mě vyroste, tak by za mnou neběhala po hřišti s tvarohem :-D :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
19.12.17 11:12

Moje dcera byla donosena, narodila se v terminu a mela klasickych 49 cm. Ted bude mit 3 roky a meri 91 cm a vazi 14,5 kilo. Ja mam 158 cm a manzel 186 cm. Tak asi mala bude prtava po mne. Syn uz ji zacina dohanet pekne..v 8 měsícich ma 74 cm a 10 kilo. Mozna ji jen chybi nejake vitaminy, kdyz moc neji. Mozna bych ji nechala udelat nějaký rozbor krve, abys vedela, ze je ok a ma vseho dostatek. U 3rocni prohlidky chci u dcery nechat udelat taky. Dcera je na jidlo hodne vybirava, tak mam taky strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
19.12.17 11:56

@Beverlyn nasi dceri jsou tri a meri a vazi na chlup stejne co ta vase. Prijde ti to malo? Ja to nijak neresim. hlavne hubenour teda neni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
19.12.17 11:57

Když dám příklad sebe, byla jsem drobné dítě(nedonošené), ovšem i já si pamtuju jak se to rodině taky nezdálo a cpali mě a cpali :roll: samozřejmě byli rádi, když jsem jedla, takže to byly cukrovinky, čokolády, ovocné knedle, čajíky se sirupy a i cukrem…opravdu i když kouknu na fota, tak do 4let jsem byla drobounké dítě a potom jako by ze dne na den :lol: tlusťoch. Přespaná cukry a vším nezdravým. Takže od té doby naprosto zkažené dětsví, plné posměšku a urážek…ale rodiče byli na sebe pyšní, jak to nedonošené dítě vyrostlo.
Kluky mám taky nedonošené a milují mlíko, kaše, takže jim to dopřávám a i ve 2,5letech jedeme pořád na umělém mlíku(nevěřím, že v klasickém mlíku je tolik živin)a i když jsou šíleně divocí, jsou samý sval a i když pusobí štíhlounce, jsou i těžcí. Jinak mě moc nejedí, asi nemají čas :lol:
Takže asi bych se neznepokojovala, dopřála bych jí výživné jídla, něco co má ráda a tam hledala jak jí dodat co nejvíce živin.

Příspěvek upraven 19.12.17 v 11:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
19.12.17 11:57

Já teda nemám nedonošené dítě, spíš naopak, ale syn (4,5r) už přes 2 roky stejnou váhu. Roste jen do výšky, váha stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
19.12.17 12:18
@Anonymní píše:

počkej neroste nebo nepřibírá? Pokud roste (je pořád plus mínus na stejné křivce) tak to neřeš. Zvlášť jestli jinak je ok - není moc nemocná, šikovná, nebývá unavená a tak.
Mám kluka, teda 36+0, má 3r a 11kg (tady dokonce zase klesl ze svého 1. percentilu na nulu) a 92cm…, jí málo, honili náš všude možně a výsledek je… jí málo 8o, lítá jak blázen, je dost neunavitelnej a subjektivně mu fakt nic neschází.

Jo a má bráchu, ten normálně donošenej a vypadá to u něj dost podobně. Jen malinko líp jí, ale taky žádnej zázrak. Mudr už v klidu, že prý mu starší prošlapal cestičku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
19.12.17 13:51

Syn měl ve třech letech 12 kg a 93 cm. Teď bude mít 7 let. Má cca 118 cm a necelých 17 kg. Řešili jsme to jen loni, když za rok nepřibral ani kilo, jen se o pár centimetrů vytáhl. Doktorka mu vzala krev, jestli nemá alergii na lepek a na kontrolu štítné žlázy. Všechno je v pořádku, tak jsme to přestali řešit. A je narozený v termínu a jí normálně. Holt je drobnější. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
19.12.17 14:08

Já jsem byla včera s klukem včera na 5-ti leté prohlídce a má 112cm a 16,5 kg. Doktorka říkala, že hodně vyrostl. Jí normálně, někdy pořádá nájezdy na ledničku ještě v 9 večer a nebo chce namazat rohlík. Je ale pravda, že utíká s bobkem i 3 x denně. To co sní vrchem tak hned něco musí upustit spodem, jak průtokáč :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.12.17 14:47

Jestli máš pochybnosti, požádej lékařku, ať vás pošle na endokrinologii. Budeš mít jistotu. Hodně záleží taky na tom, jak jsou vysocí rodiče.

• Citovat
  • Upravit
887
19.12.17 21:47

@Citronkalekninka no hubenour teda neni..je tak akorat :mrgreen:..jen mi ji 4 jidla neustale dokola a nova mi nechce vzit..je takhle zasekla už rok a nevim, kdy se to zlepsi. V zari ji chci dat do skolky a kdyz nebude tam jist, tak to budou zase reci.. :oops: ale vyskove je srovnatelna s nedonosenou holcickou v uvodnim příspěvku. To jsem tim prispevkem chtela rict. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.12.17 22:42

Syn se měl při narození 36cm a 1070g. Tetka má 3 roky a váží 10kg a měří 90cm v lednu jsme objednaný na endokrinologii. Jinak už nám dělali nějaké vyšetření vše v pořádku tak už čekáme co řeknou na endokrinologii. Bohužel syn měl v září operaci (od narození má zrostleho pindika) a po ní mu nechutná vůbec jist obed si dá třeba 2× do týdne jinak za den my ji dvakrát a to jen jogurt nebo brumiky jinak nechce vůbec nic. Když měl r
Půl roku jen tak mi přestal pít Sunar obyčejné mléko mi tez odmítal tak byl jen na čaji.. Je to těžký stěma nedonosatkana :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí