Nedoočkované dítě a DS?

105
8.3.23 09:31

Nedoočkované dítě a DS?

Ahoj maminky.
Pro úvod říkám rovnou, že nehodlám rozpoutávat diskuse o očkováni. Jdu s konkrétním dotazem.
Mám dceru, kterou bych rada na podzim dala někam do dětské skupinky, nejdřív jednou týdně aby se postupně adaptovala. Budou ji v te době něco přes 2 roky.
Ale máme očkovanou pouze Hexu (ještě nám chybí poslední dávka, ale to předpokládám v klidu stihneme).
To je ale za mě jediné očkováni které dceři nechám dat.
Lze i v tomto případě najít dětskou skupinu, kde by ji prijmuli? (Okolí Mělníka a Kralup). Klidně soukromou, ale podmínky jsou vesměs stejné.
Mate některá zkušenost?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
8.3.23 09:40

Jasně, dětské soukromé skupiny/školky většinou žádné potvrzení o očkování nevyžadují. Mám dojem, že i to je jeden z důvodů, proč jich poslední roky tolik vzniklo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.3.23 10:28
@unuděná píše:
Jasně, dětské soukromé skupiny/školky většinou žádné potvrzení o očkování nevyžadují. Mám dojem, že i to je jeden z důvodů, proč jich poslední roky tolik vzniklo :lol: :lol:

Pouze takové, které nejsou nikde registrované = drahé, všechny ostatní potvrzení požadují, protože je to jejich povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.3.23 10:32
@j.a.n.i1 píše:
Pouze takové, které nejsou nikde registrované = drahé, všechny ostatní potvrzení požadují, protože je to jejich povinnost.

Aha, tak já s dětmi vystřídala 4 takové zařízení, co si říkaly „soukromé školky“ (nezkoumala jsem teda, kde a jak jsou registrované) a ani v jednom to nechtěli :think: Ale pravda, už je to tak 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.3.23 10:35
@unuděná píše:
Aha, tak já s dětmi vystřídala 4 takové zařízení, co si říkaly „soukromé školky“ (nezkoumala jsem teda, kde a jak jsou registrované) a ani v jednom to nechtěli :think: Ale pravda, už je to tak 6 let.

Ja 2 soukromé a ke to schované pod potvrzeni lékaře, to na tom papiru od něj je uvedeno řádné očkování, jestli si to treba nepletete. Kaudopadne se to bude ruznit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.3.23 10:36
@Bubla Bůčková píše:
Ja 2 soukromé a ke to schované pod potvrzeni lékaře, to na tom papiru od něj je uvedeno řádné očkování, jestli si to treba nepletete. Kaudopadne se to bude ruznit.

Já ale nikam potvrzení lékaře nenesla… Tuším, že jsem vždy vyplňovala akorát, zda dítě má nějaké alergie nebo zdravotní omezení, ale razítko doktora myslím ne… Tak jsme holt asi trefili ty neregistrované, nebo nevím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
8.3.23 10:39

No tak ti doktor napíše, že je rozočkovaná, nemusí mít ukončené očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
8.3.23 10:41

Registrovaná Dětská skupina potvrzení o očkování vyuzaduje - musí. My máme odklad očkování kvůli kontraindikaci, ale musela jsem to mít do formuláře potvrzené od dětské doktorky. Neregistrované nevyžadují, ale zase bývají o dost dražší - nedosáhnou na dotace.

• Citovat
  • Upravit
102087
8.3.23 10:43

@Eva2610 Přesně tak, potvrzená kontraindikace je OK, ono je to těm provozovatelům v principu fuk, jen potřebují chránit sebe a mít příslušná razítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
8.3.23 11:16

U prvniho ditete ( 6 let ) DS nevyzadovala, u druheho ( pred rokem ) uz vyzadovala… nemela dcera naockovane mmr, sice ji vzali, ale donest potvrzeni o ockovani mmr jsem musela v ramci prvniho roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda99999
8.3.23 14:54

Po nás chtěli. Měli by to chtít všude

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat