Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jezdí se takto s dětmi. Co jet třeba v červnu když není takové horko. Kam chcete jet?
Tak na výlety by bylo asi lepší, kdyby děti byly starší. Takhle z toho moc mít nebudou. V tom akvaparku se budete moct plácat jen v nějakém dětském bazénku a do ZOO můžete jít i v ČR.
S dětmi bylo skvěle na Zakynthosu, měli tam od Čedoku i dětský klubík. Ale nejmladšímu byly čtyři roky.
Loni jsme byli na Djerbe s detmi 1 a 2 roky. Uplne v pohode na plazi. Konec cervence
A myslíš, že v té zemi není žádné vyžití? Nepíšeš kam ani jak jedete, ale většinou se dovolené plánují tak, aby tam nebyl jen hotel a pustoprázdno, ale právě na dojezd i nějaké město, zoo, příroda…to je snad v dnešní době už téměř všude, ne? Dá se třeba půjčit auto přes carsharing, podle místa zadáš do Googlu „tipy na výlet“ a určitě něco vymyslíte, akorát počítej, že se vám to prodraží o vstupné, no. Proto třeba i radši jezdím mimo sezónu - není tak draho a nemusíš řešit čtyřicetistupňová vedra. Ale určitě si poradíte. ![]()
@Tajemnadama píše:
Loni jsme byli na Djerbe s detmi 1 a 2 roky. Uplne v pohode na plazi. Konec cervence
A co jste na pláži dělali? To byly děti na slunci x hodin? Nebo seděly ve stínu?
@Anonymní píše:
A co jste na pláži dělali? To byly děti na slunci x hodin? Nebo seděly ve stínu?
Stridali jsme bazen/plaz. A vylet na krokodyli farmu. Meli UV obleceni, vic jsem neresila. Doma jsou taky na slunci celej den. ![]()
@prejeta_zaba píše:
A myslíš, že v té zemi není žádné vyžití? Nepíšeš kam ani jak jedete, ale většinou se dovolené plánují tak, aby tam nebyl jen hotel a pustoprázdno, ale právě na dojezd i nějaké město, zoo, příroda…to je snad v dnešní době už téměř všude, ne? Dá se třeba půjčit auto přes carsharing, podle místa zadáš do Googlu „tipy na výlet“ a určitě něco vymyslíte, akorát počítej, že se vám to prodraží o vstupné, no. Proto třeba i radši jezdím mimo sezónu - není tak draho a nemusíš řešit čtyřicetistupňová vedra. Ale určitě si poradíte.
No ale to pak není třeba platit 100k za dovolenou u moře, když bychom tam stejně šli do města, zoo nebo na výlet. Ptám se právě na zkušenosti u moře.
@Tajemnadama píše:
Stridali jsme bazen/plaz. A vylet na krokodyli farmu. Meli UV obleceni, vic jsem neresila. Doma jsou taky na slunci celej den.
Aha, tak to pak ano. My se slunci tolik nevystavujeme.
@Anonymní píše:
No ale to pak není třeba platit 100k za dovolenou u moře, když bychom tam stejně šli do města, zoo nebo na výlet. Ptám se právě na zkušenosti u moře.
Hodně taky záleží na povaze dítěte. Některé dá tu změnu prostředí a podnebí v pohodě, jiné bude protivné a ukňourané. Ale na plážích jsem viděla spoustu lidí s malinkými dětmi. I miminky. Jestli se jim to líbilo, nevím.
@lucad77 píše:
Hodně taky záleží na povaze dítěte. Některé dá tu změnu prostředí a podnebí v pohodě, jiné bude protivné a ukňourané. Ale na plážích jsem viděla spoustu lidí s malinkými dětmi. I miminky. Jestli se jim to líbilo, nevím.
Já se toho právě bojím, dítě mi na to přijde ještě malé.
@Anonymní píše:
Já se toho právě bojím, dítě mi na to přijde ještě malé.
A manžel by vám s dětmi pomáhal, nebo by se rochnil v moři a všechno nechal na vás? Protože to byste z té dovolené měla houby, to vám řeknu na rovinu.
@lucad77 píše:
A manžel by vám s dětmi pomáhal, nebo by se rochnil v moři a všechno nechal na vás? Protože to byste z té dovolené měla houby, to vám řeknu na rovinu.
S manželem se o děti staráme půl na půl, to je samozřejmé
ale představuje si to jako hurvínek válku - my na lehátkách pod slunečníkem, a děti ve stínu na písečku s bábovičkami ![]()
@Anonymní píše:
S manželem se o děti staráme půl na půl, to je samozřejméale představuje si to jako hurvínek válku - my na lehátkách pod slunečníkem, a děti ve stínu na písečku s bábovičkami
No minimálně s tím mladším to určitě tak jednoduché nebude. ![]()
@Anonymní píše:
Aha, tak to pak ano. My se slunci tolik nevystavujeme.
Tak proc chcete k mori? ![]()
Prosím o vaše zkušenosti. Manžel by v létě rád se mnou a dětmi k moři - staršímu budou v létě 3 a čtvrt, mladšímu 1 a třičtvrtě. Na pláži pod slunečníkem je neudržíme a na slunci a horkém písku je nemůžeme dlouho nechávat. Varianta je být část dne u bazénu, ale co dál? Jak jste se “zabavili” u moře s dětmi?
co jste tam celé dny dělali? Doporučili byste to nebo raději, až budou děti starší?
Já bych raději aktivnější dovolenou - návštěva zoo, aquaparku, výlety - tam si myslím, že je pro děti lepší vyžití než někde “zabíjet” čas ve stínu u bazénu nebo na pokoji za vyšší desítky tisíc Kč/týden. Ale zase ráda bych manželovi vyšla vstříc…
Jaké máte zkušenosti s dovolenou u moře s dětmi pod 2 roky?