Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
zajímalo by mě od kolika jste s dětmi chodily na nějaký kroužek a jaký? ![]()
Synovi budou koncem března 2 roky a já začínám cítit, že by už potřeboval (resp. jestli se tomu dá říkat chtěl) chodit na nějaký kroužek. Jenže jaký?
Chodil jen cca do roka a půl na plavání.
Návštěva dětského hřiště, parku, koutku či herničky cca 3× týdně nestačí
. (A vícekrát se tomu zase nehodlám obětovat já, protože nepatřím mezi ty šťastné mamči které to tam vyloženě baví
). Nepočítám do toho delší procházku, venčení psa nebo víkendové pobyty na chalupě se zvířátky. S dětmi si „hraje“ rád.
Předem Vám děkuji za odpověď.
Hezký den, K ![]()
Plavání, cvičení s rodiči, sokol, muzicírování, výtvarný, pohybovky s písničkami a říkankami…
Chodila jsem s oběma dcerami od 1 roka - každé dopoledne něco. Bavilo to je i mě ![]()
Plavání, malování a cvičení s rodiči. Ráda vzpomínám na tyto aktivity se synem. Další aktivity se jistě najdou. Až bude hezky, začnou i venkovní aktivity.
Plavání od tří měsíců, dítko skončilo se závodními tréninky přechodem na gympl a změnou sportu, Helen Doron od roku, dítko preferuje angličtinu před češtinou, včetně povinné četby a vzdělávání ![]()
Během školky jsem začala přidávat další pohybové, dítko bylo sportovní maniak. Hudebně ani výtvarně dítko nikdy nesměřovalo.
Chodila jsem na plavání a do sokolovny na cvičení s dětmi. Do herny jen minimálně. Na hřiště při hezkém odpoledni během léta skoro denně.
Plavání, všestrannost, jsou i hudební a výtvarné kroužky pro batolata, angličtina. Naše děti od půl roku „plavou“ a mají předškolní gymnastiku.
Se synem nikam. Od 3 ho brali do Sokola prarodiče. Se starší dcerou jsem chodila od miminka na plavání, od 2 do Sokola. To jsem ale spis chodilaˇkvuli sobe - měly jsme s kamarádkou holky stejně staré. A nejmladší (teď 3,5) nechodí zatím nikam. Ani to neplanuju.
Ony to ty děti tak moc nepotřebuji - spis už rodiče nebaví jim vymyslet zábavu.
Jsem sama, komu přijde zvláštní cpát sotva dvouleté dítě na kroužky? ![]()
Ve dvou letech jeste nemely zadne krouzky. To si umim predstavit tak mozna plavani s rodicem. My jsme proste byli hodne venku, at maji dost prirozeneho pohybu. Ale primo krouzek, od dvou?
Já chodila od 3m s malou na plavání, dol herny, teď chodíme do domova dětí na cvičení pro batolata, ale s tím budu končit, protože nás to nenaplňuje nějak extra, ve výsledku tam děláme to, co doma každý den, spíš jde asi o kolektiv..a toho má malá spoustu. Máme v rodině hodně dětí a sestřenice má stejně starého synka jako mám malou, ti jsou jak dvojčata a trávíme čas společně téměř neustále. Na hřiště chodíme téměř denně, u nás se nedá ani kam jinam jít. Těším se až bude teplo a začnou ty výlety, které už bude malá konečně vnímat pořádně. Je spoustu akcí pro děti od batolat až po předškoláky a školáky. Mrkni na netu…
Je to fajn, že je nějaká taková možnost.
@Kasandra159 píše:
Plavání od tří měsíců, dítko skončilo se závodními tréninky přechodem na gympl a změnou sportu, Helen Doron od roku, dítko preferuje angličtinu před češtinou, včetně povinné četby a vzdělávání
Během školky jsem začala přidávat další pohybové, dítko bylo sportovní maniak. Hudebně ani výtvarně dítko nikdy nesměřovalo.
Na plavani jsme chodili a dite nesnaselo vodu do určitého věku, na Helen Doron taky, já jsem byla z přístupu nadšená jako všichni ostatní, ale dite otravene sedelo na svém místě a zapojovat se vůbec nechtělo
takže u nas se to nadšeni jaksi nedostavilo
Na žádný sport chodit nechce, nabízela jsem ve škole florbal, soused má fotbalovou přípravku, tak tu, hasicak, sokola, všude má i kamarády, ale je mu to fuk a chodit tam nebude
navštěvuje pouze dva “intelektuální” kroužky ![]()
Prostředníků byly dva nedávno, tak možná od září něco zkusíme a uvidime, ale po zkušenostech s prvním už se do toho vůbec nehrnu! ![]()
Mně se z těch známých, co mají pobočku snad všude, líbí hudebka Yamaha ![]()
@Tuhy_LU píše:
Se synem nikam. Od 3 ho brali do Sokola prarodiče. Se starší dcerou jsem chodila od miminka na plavání, od 2 do Sokola. To jsem ale spis chodilaˇkvuli sobe - měly jsme s kamarádkou holky stejně staré. A nejmladší (teď 3,5) nechodí zatím nikam. Ani to neplanuju.
Ony to ty děti tak moc nepotřebuji - spis už rodiče nebaví jim vymyslet zábavu.
No jo, ta půlhodina týdně ty rodiče vytrhne
nějaký pozitivní vliv třeba plavání na pohybový aparát, rozvoj a socializaci vesele ignorujme ![]()
@Serpentini píše:
No jo, ta půlhodina týdně ty rodiče vytrhnenějaký pozitivní vliv třeba plavání na pohybový aparát, rozvoj a socializaci vesele ignorujme
Tak treba to plavani ja chapu, at se decka uci citit se ve vode dobre. Kdyz se ceka na nejaky rozumny vek na uceni plavat, tak je strach z vody muze ze zacatku dost brzdit. Jinak si myslim, ze krome nejakych kontaktu s detma, coz jde kdekoliv, nejake krouzky jsou spis ztraceny cas. Na gymnastice dcery jsem par drobecku videla, a teda nevim nevim. Dcreka nastoupila ve 4letech a za rok to na ni slo fakt i videt, o tom co se naucila ani nemluvim, ale ty dvouletaci proste narazi na dost velky limity svych moznosti a schopnosti. ![]()
Joo, pokud je tam bere prarodic, to je jina.
To je ale dulezity cas pro „rozvoj“ maminek. ![]()