Jaký kroužek pro 2 leté dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
7.3.23 19:40

Zakladatelko, ve dvou letech ho tezko nekam soupnes do krouzku. Leda miniskolku.
V tomhle veku to chce ucast s rodicem, at uz nekde na cviceni nebo skvela je Yamaha.
Paradni vec jsou treba tabory pro rodice a detmi.
Ale vsude se proste ucastnis, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
7.3.23 19:44
@Carolinex01 píše:
Ahoj holky,
zajímalo by mě od kolika jste s dětmi chodily na nějaký kroužek a jaký? :think:
Synovi budou koncem března 2 roky a já začínám cítit, že by už potřeboval (resp. jestli se tomu dá říkat chtěl) chodit na nějaký kroužek. Jenže jaký?
Chodil jen cca do roka a půl na plavání.
Návštěva dětského hřiště, parku, koutku či herničky cca 3× týdně nestačí :zed:. (A vícekrát se tomu zase nehodlám obětovat já, protože nepatřím mezi ty šťastné mamči které to tam vyloženě baví :nevim: ). Nepočítám do toho delší procházku, venčení psa nebo víkendové pobyty na chalupě se zvířátky. S dětmi si „hraje“ rád.
Předem Vám děkuji za odpověď.
Hezký den, K :*

Syn na kroužek začal chodit až ve škole… Tyhle šílené „kroužky pro mimina“ jsou vyhazování peněz. Ve dvou letech už chodil do školky a já na plný úvazek do práce…

• Citovat
  • Upravit
9036
7.3.23 19:57
@Lucie_Sx píše:
Nebude.
Dceri jdou uplne vsechny sporty, presto plavani batolat stravila v naruci. Ani tuk.
Ted plave v oddile a rozdil nula. Resp. ona je od ostatnich dost napred.

Tak pro méně chápavé ještě jednou… Srovnávám dítě, které chodí na plavání od malička s vrstevníky, kteří tam nechodí. Nechodí vůbec. A tam prostě vidím i na koupališti, že je moje dítě výrazně napřed i oproti dětem, které jsou o tři roky starší. Řeč tu byla původně o předškolních dětech. Úplně původně o dvouletém v zakladatelčině případě. Přečti si aspoň název diskuze, do které píšeš. :roll: Absolutně nechápu proč tu některé zmiňují oddíly, školáky, bójky v moři, apod. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9036
7.3.23 19:58

No nic, diskuze o ničem. Končím a už dále nebudu reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
7.3.23 20:11
@Serpentini píše:
Tak pro méně chápavé ještě jednou… Srovnávám dítě, které chodí na plavání od malička s vrstevníky, kteří tam nechodí. Nechodí vůbec. A tam prostě vidím i na koupališti, že je moje dítě výrazně napřed i oproti dětem, které jsou o tři roky starší. Řeč tu byla původně o předškolních dětech. Úplně původně o dvouletém v zakladatelčině případě. Přečti si aspoň název diskuze, do které píšeš. :roll: Absolutně nechápu proč tu některé zmiňují oddíly, školáky, bójky v moři, apod. :zed:

No, možná to zmiňují ti, co vidí dál. Bavíme se o významu kroužku v batolecím věku, zda dá dítěti víc kroužek nebo lítání na hřišti. A já říkám, že je to jedno, že pro budoucí dovednost nemá význam, v kolika dítě začne, pokud začne. Takže když bude ve třech lítat na hřišti a v 5 začne plavat, tak na tom bude stejně, možná lépe než dítě, co plave od mimina. Ano, pokud nezačne vůbec, tak je to věc jiná. Stejně pokud ve 4 letech s plaváním skončí, tak z hlediska plavání to bylo zbytečne, plavat nebude umět stejně jako to dítě z hřiště, co s plaváním nezačalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
7.3.23 20:17
@Cuddy píše:
No, možná to zmiňují ti, co vidí dál. Bavíme se o významu kroužku v batolecím věku, zda dá dítěti víc kroužek nebo lítání na hřišti. A já říkám, že je to jedno, že pro budoucí dovednost nemá význam, v kolika dítě začne, pokud začne. Takže když bude ve třech lítat na hřišti a v 5 začne plavat, tak na tom bude stejně, možná lépe než dítě, co plave od mimina. Ano, pokud nezačne vůbec, tak je to věc jiná. Stejně pokud ve 4 letech s plaváním skončí, tak z hlediska plavání to bylo zbytečne, plavat nebude umět stejně jako to dítě z hřiště, co s plaváním nezačalo.

Přesně tak, na vymetání takových blbosti jsem neměla čas bání energii. Synovi je devět a ke sportu má blízko, protože vidí sportovat nás rodiče a sportu se věnujeme jako rodina… A takové to, mám úžasne dítě, které v x letech umí to a to, to je fakt ten hlavní důvod, proč jsem tyhle aktivity neměla ráda. Řada slepic s dětmi, které už v porodnici četly Shakespeara. Dvouletému décku je s prominutím u zadele, jestli umí to nebo ono… nechápu, že jsme jako generace husakovych děti přežily bez tehle stupidních aktivit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30953
7.3.23 20:19

Ja chodila s nejstarsi dcerou v cizine na 2 krouzky, ovsem s cilem s nekym se tam JA seznamit, nemela jsem tam nikoho. Mym starsim detem jine deti nechybely. No, moc se to seznameni nepodarilo. Ale jeden byl takovy celkem vymakany na sportovni vsestrannost a nakonec jsme tam chodili snad tri roky, pak i s mladsim synem. Nejmladsi dite - uz zpet v CR - jsem pekne pred druhymi narozkami vrazila do jesli a sla do prace, s tretim ditetem uz me s nejakym krouzkem fakt ani nehlo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.3.23 21:09
@Serpentini píše:
Tak pro méně chápavé ještě jednou… Srovnávám dítě, které chodí na plavání od malička s vrstevníky, kteří tam nechodí. Nechodí vůbec. A tam prostě vidím i na koupališti, že je moje dítě výrazně napřed i oproti dětem, které jsou o tři roky starší. Řeč tu byla původně o předškolních dětech. Úplně původně o dvouletém v zakladatelčině případě. Přečti si aspoň název diskuze, do které píšeš. :roll: Absolutně nechápu proč tu některé zmiňují oddíly, školáky, bójky v moři, apod. :zed:

Psala jsi, ze plavajici dite bude napred hodne dlouho.
Tak ja rozporuju, ze nebude :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
9.3.23 10:14

Já moc chtěla chodit na plavání s miminky, ale to byl zrovna covid a po něm se kolem nás už nikdy neusbíral počet dětí na otevření kroužku. Jak čtu tuhle diskuzi - a od kdy pak už dítě plavat nezapomene? :think:

Ještě přemýšlím nad kroužkem něco ve smyslu batolecího cvičení. Zatím jsme nechodili nikde, ale nejspíš přeci jen začnu, našla jsem něco nedaleko. Tohle podle mě má smysl i v batolecím vĕku, resp. záleží od dítěte. Ale už u batolete se může začínat projevovat špatné držení, nebo jenom třeba není tak zdatný jak jiné děti, nebo taky má pohyb prostě rád. Je víc důvodů, kdy to smysl má, i když ně nutně pro všechny děti. :think:

Taky podle mě má smysl i nějaká hudební výchova - si myslím, že ono to v těch dětech někde zůstane :think:.

• Citovat
  • Upravit
34322
9.3.23 12:48
@Capelucia píše:
Já moc chtěla chodit na plavání s miminky, ale to byl zrovna covid a po něm se kolem nás už nikdy neusbíral počet dětí na otevření kroužku. Jak čtu tuhle diskuzi - a od kdy pak už dítě plavat nezapomene? :think:

Ještě přemýšlím nad kroužkem něco ve smyslu batolecího cvičení. Zatím jsme nechodili nikde, ale nejspíš přeci jen začnu, našla jsem něco nedaleko. Tohle podle mě má smysl i v batolecím vĕku, resp. záleží od dítěte. Ale už u batolete se může začínat projevovat špatné držení, nebo jenom třeba není tak zdatný jak jiné děti, nebo taky má pohyb prostě rád. Je víc důvodů, kdy to smysl má, i když ně nutně pro všechny děti. :think:

Taky podle mě má smysl i nějaká hudební výchova - si myslím, že ono to v těch dětech někde zůstane :think:.

Hudebka typu Yamaha v nich zustane, dobra anglictina taky (i kdyz jsem si myslivala opak), plavani je fuk kdy zacnou, u mimin je jen naskok, ze se neboji vody.
Cviceni je spis pro matky :), nic na co by nestacil pobyt v prirode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
15.3.23 09:48
@Josefuna píše:
Jistě, běžně se české děti se svojí úrovní angličiny mezi sebou ve města baví anglicky. Ani mé dítě, které má úroveň C1 nebo C2, se s českými dětmi nebaví cizím jazykem, a to ani s těmi, se kterými v té mezinárodní škole je, pokud jsou jen mezi sebou a není tam cizinec :lol:
Takže Tvé, že puberťáci obecně tak nějak dávají přednost angličtině, je nesmysl.
Budete spíše zvláštní výjimka nebo spíše, což je pravděpodobnější, kecáš :mrgreen:

Dítko mělo CAE A před 15. narozeninami.
Jinak k tomu kecání, včera si dítko stěžovalo na to, že nerozumí Komenského Labyrintu, musí ho povinně přečíst a je nutné porozumět. Chápu problém, čeština je tam fakt silně archaická. Řešením dítka je, že si text našlo v angličtině a přes angličtinu je schopno pochopit i český Komenského text, přestože ani angličtina není u tohoto zcela současná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
15.3.23 10:43

@Kasandra159 tak hlavně, že dítko nedostane kouli z Komenskyho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
15.3.23 11:29
@Alice180 píše:
@Kasandra159 tak hlavně, že dítko nedostane kouli z Komenskyho :D

Dítko už v angličtině četlo z povinné četby Kafku, už mě u něj asi nepřekvapí nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí