Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@JednaPrazacka píše:
To je moc pekny. Akorat ze v Praze aby hezkej les a pstruhy clovek pohledal😂a nevim tedy jak ostatni, ale my bezne chodime i ven se psem, sbirat kastany, v lete a na podzim jsme objizdeli Brdy a houbarili, jen to proste neni les za domem, takze ono taky asi dost zalezi, zda dite zije ve meste nebo na vesnici
No jo, já bydlím v Jeseníkách.
@Alice180 píše:
@JednaPrazacka já jsem pouze zareagovala na to, kdo chodí ven a co tam dělá. Aktuálně u nás nikdo ven nechodí. To je konstatování faktu.
Nojo, ale co to ma spolecneho s vyberem krouzku ![]()
@Betty MacDonald píše:
No jo, já bydlím v Jeseníkách.
Jee, tam mam spoustu planu na vylet, ale z Prahy hrooozne daleko. Krasny kraj to ale je!
@JednaPrazacka píše:
Jee, tam mam spoustu planu na vylet, ale z Prahy hrooozne daleko. Krasny kraj to ale je!
Kraj ano, ale na práci asi dost blbé. Když jsme jednou projížděli Hanušovicemi, tak jsem si říkala, že to je teda fakt hrůza.
@Carolinex01 píše:
užek. Jenže jaký?
Chodil jen cca do roka a půl na plavání.
Návštěva dětského hřiště, parku, koutku či herničky cca 3× týdně nestačí.
říká kdo?
Dvouletýmu jsou kroužky kromě plavání k ničemu, jsou spíš pro socializaci či oddech matky. Asi by bylo fajn, kdyby občas viděl i jiný dítě, to je vše. Hry na hřišti jsou za mě zcela věku přiměřená aktivita.
@Pudloslava píše: říká kdo?Dvouletýmu jsou kroužky kromě plavání k ničemu, jsou spíš pro socializaci či oddech matky. Asi by bylo fajn, kdyby občas viděl i jiný dítě, to je vše. Hry na hřišti jsou za mě zcela věku přiměřená aktivita.
Ono je fakt, že matky se doma s dítětem nudí, tak když je nějaký kroužek, tak mají aspoň půl dne zabito a vytržení ze stereotypu.
@Josefuna píše:
Ono je fakt, že matky se doma s dítětem nudí, tak když je nějaký kroužek, tak mají aspoň půl dne zabito a vytržení ze stereotypu.
když to matku těší, tak jasně, ale pochopila jsem, že zakladatelky z té představy moc odvázaná není.
@JednaPrazacka píše:
Nojo, ale co to ma spolecneho s vyberem krouzku
Tak znovu reagovala jsem na příspěvek, konkrétně tvůj kde píšeš o sbírání kaštanů… Btw jsem napsala svůj názor na kroužek pro dvouleté dítě. To je všechno.
@Serpentini píše:
Tak fakt to není jen o cítění se dobře ve vodě. Fakt je, že čím dřív se s něčím začne tím dál ten člověk oproti vrstevníkům je. A já teda vidím hodně velký rozdíl třeba u svého dítěte a jeho vrstevníků, když jsme na koupališti nebo v bazéně. A celkově v pohybových dovednostech.
A prarodiče vážně nevedeme
V jakém věku vidíš ten rozdíl na koupališti? Nám „plavou“ tři děti od 6 měsíců, přesto co se týče plavání, tak neni dle mého rozdíl, zda dítě začne v 6 měsících nebo v 5 letech. Do té doby stejně není schopné zkoordinovat ruce,. nohy a dýchání a pokud se nebavíme o nějakém podvodním plavání na malém bazénu, je to do těch 5 let k ničemu, dítě nemá motoricky na to, aby doplavalo v moři k bojkam a zpět, od těch 5 ano. Běžně k dětem do kurzu nastupovaly děti, co dřív neplavaly, a pokud se dítě nebálo, tak byl rozdíl v plavání smazany během pár lekci.
@Josefuna píše:
Jistě, běžně se české děti se svojí úrovní angličiny mezi sebou ve města baví anglicky. Ani mé dítě, které má úroveň C1 nebo C2, se s českými dětmi nebaví cizím jazykem, a to ani s těmi, se kterými v té mezinárodní škole je, pokud jsou jen mezi sebou a není tam cizinec
Takže Tvé, že puberťáci obecně tak nějak dávají přednost angličtině, je nesmysl.
Budete spíše zvláštní výjimka nebo spíše, což je pravděpodobnější, kecáš
Ale tak my jsme se s kamarádkou na gymplu bavily běžně německy cestou domu
a pak jsme se v hodinách ptaly ucitelky, jak se co řekne, když jsme narazily opakovaně na nějaký špek ![]()
@Cuddy píše:
V jakém věku vidíš ten rozdíl na koupališti? Nám „plavou“ tři děti od 6 měsíců, přesto co se týče plavání, tak neni dle mého rozdíl, zda dítě začne v 6 měsících nebo v 5 letech. Do té doby stejně není schopné zkoordinovat ruce,. nohy a dýchání a pokud se nebavíme o nějakém podvodním plavání na malém bazénu, je to do těch 5 let k ničemu, dítě nemá motoricky na to, aby doplavalo v moři k bojkam a zpět, od těch 5 ano. Běžně k dětem do kurzu nastupovaly děti, co dřív neplavaly, a pokud se dítě nebálo, tak byl rozdíl v plavání smazany během pár lekci.
V ČR nemáme moře. Já teda viděla rozdíl na koupališti už ve 3,5+ letech. Kdy většina vrstevníků neuměla zadržet dech pod vodou, potopit se pro něco, celkově se pohybovat ve vodě nebo uplavat kousek od jednoho rodiče k druhému. Dost dětí už v takhle nízkém věku vtaci špičky, má vpadlé kotníky a vadné držení těla a ten pohyb při kterém se posiluje celé tělo by jim hodně dál. I pediatr ti řekne, že plavání je na zpevnění těla super.
@Serpentini ano, ve 3,5 letech rozdíl bude, ale není to tak, že po roce kurzu v predskolacich průměrné dítě plavající od miminka bude lepší nez průměrné dítě, co začne v 5 letech. Ale jo, kolem těch 3 let je to efektní, to jo, to rodiče neplavajicich děti koukají.
@Cuddy píše:
@Serpentini ano, ve 3,5 letech rozdíl bude, ale není to tak, že po roce kurzu v predskolacich průměrné dítě plavající od miminka bude lepší nez průměrné dítě, co začne v 5 letech. Ale jo, kolem těch 3 let je to efektní, to jo, to rodiče neplavajicich děti koukají.
Já ale nesrovnavam děti, které chodí rok na plavání. Srovnávám dítě, které od miminka chodí na plavání s dítětem, které na plavání nechodí. A troufám si říct, že proti takovým to dítě bude napřed sakra dlouho. Bylo tu opakovaně řečeno, že jsou kroužky k ničemu a jen, aby maminky svým dětem nemusely vymyslet program.
@Serpentini píše:
Já ale nesrovnavam děti, které chodí rok na plavání. Srovnávám dítě, které od miminka chodí na plavání s dítětem, které na plavání nechodí. A troufám si říct, že proti takovým to dítě bude napřed sakra dlouho. Bylo tu opakovaně řečeno, že jsou kroužky k ničemu a jen, aby maminky svým dětem nemusely vymyslet program.
Nebude.
Dceri jdou uplne vsechny sporty, presto plavani batolat stravila v naruci. Ani tuk.
Ted plave v oddile a rozdil nula. Resp. ona je od ostatnich dost napred.
@Lucie_Sx píše:
Nebude.
Dceri jdou uplne vsechny sporty, presto plavani batolat stravila v naruci. Ani tuk.
Ted plave v oddile a rozdil nula. Resp. ona je od ostatnich dost napred.
Taky si myslim.
Ja plavu od ctyr let, zadne miminkovske plavani, jen jsme chodili hodne k vode. Vsechny moje deti se chytly rychle. Ted se uci dcera a jak je z ni instruktor uneseny, jake skoky dela. Na plavani s miminy jsem byla jen par mesicu s nejstrasim. Fakt vidim rozdily spis diky pohybovemu nadani, vztahu k vode. Jako kurz neuskodi, ale zasadni rozdil taky neudela.