Nedopečený koláč - můžeme dostat salmonelu?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Anonymní
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.19 08:10
Nedopečený koláč

Ahoj, po ránu troška hysterie, já vím, omlouvám se všem kdo to bude číst. Ale - pekla jsem linecký koláč s jablky v dortové formě, takže mi vyšel dost vysoký, nechala jsem ho v kuchyni do rána vychladnout a pak velký kus zdlábla a dala i manželovi do práce. Jenze v tom ranním spěchu jsem si nevšimla, že je prostě dole nedopečený, chtělo to tak deset možná patnáct minut navíc, je tam trochu dost syrového těsta, ne měkkého od těch jablek, ale fakt syrové. Myslíte, že jak byl v teple do rána a bylo v tom těstě vejce, že můžeme dostat salmonelu? Mám ten zbytek vyhodit nebo uz je to jedno. Asi se do mě pustíte, ale vůbec mi to nemyslí, dítě přes noc skoro nespalo, a tak jsem mimo s uvažováním.

Reakce:
Saarka_O
Zasloužilá kecalka 675 příspěvků 09.01.19 08:28

Nic vám nebude.
Pokud je nedopoceny zespoda, zkuste vyndat z formy, dát na pečící papír na pánev a na sporáku dopect, zrovna nedávno jsem musela takto improvizovat. Nebo prekryt formu alobalem a dát ještě znovu dopect do trouby, zkusila bych na 20 minut při 150st.

Anonymní
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.19 08:33

Děkuji za radu. Jen se bojim, že jablka při tom dopékání vytečou úplně, koláče zbylo už je půlka.

modravlocka
Zasloužilá kecalka 511 příspěvků 09.01.19 08:47

Nic nevyhazuj a zkus ho ještě vrátit do trouby. Zapni spodní ohřev, pokud ho nemáš, tak spodní i horní a koláč dej trochu níž, ať se prohriva hlavně odspodu. Podle mě ho ještě zachránís. ;)
Salmonela je spíše nepravděpodobné, ale jestli Ti to pomuze na duši, dej si panáka něčeho vysokoprocentniho.

Anonymní
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.19 09:01

Díky, zkusím to :-) Panáka si bohužel dát nemůžu, ještě hodně kojím

Alyss1
Závislačka 2967 příspěvků 1 inzerát 09.01.19 09:20

Salmonela se znici uz pri 70 stupnich. To se kolac pri peceni davno prohreje. Sice nedopece, ale na salmonelu to staci. Musela bys ho pect jen chvili a na nizkou teploru aby to salmonelu nezabío. Takze klid

Příspěvek upraven 09.01.19 v 12:04

Anonymní
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.19 12:03

Moc díky všem za uklidnění a rady, dala jsem ho zpět do trouby a dopekl se celkem dobře, tak jsem ráda :-)

Ju21na
Kecalka 302 příspěvků 09.01.19 12:17

Miluji syrové těsto a nikdy by mě nenapadlo bát se salmonely :nevim:

zuzikka
Zasloužilá kecalka 673 příspěvků 14 inzerátů 09.01.19 12:21

Spíš by vás mohlo bolet břicho z té syrové mouky.

Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Rozhovor: Jak přirozeně otěhotnět nebo připravit tělo na IVF

Na Lenku Malcher se mimo jiné obrací ženy, kterým se nedaří otěhotnět. Věnuje... číst dále >

DIY: Karnevaly se blíží. Vyrobte dětem originální masku

Každý, kdo se v posledních letech zúčastnil dětského karnevalu, ví, že se to... číst dále >

Články z Expres.cz

Kam zmizela nechvalně proslulá iniciátorka kauzy Me Too Asia Argento?

Bývalá herecká hvězda, Jimmy Bennett reagoval na loňskou vlnu Me Too, ve... číst dále >

Bílé a Krainové smazali kolena. Je taková retuš ještě etická?

V novém čísle časopisu Harper's Bazaar pro únor 2019 je i několikastránkový... číst dále >

Články z Ona Dnes

Jak prožít spokojený rok 2019? Zlepšujte přítomnost, radí psycholog

Pokaždé, když rok končí a další začíná, všichni si přejeme, aby byl ten nový... číst dále >

Příběh Šárky: Máma na mě přepsala byt, švagrová je vzteky bez sebe

S bráchou jsme vyrůstali jen s mámou. Otec nás opustil asi rok po bratrově... číst dále >