Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všude furt musím poslouchat jakej jsem krpl a deil atd, a ještě k tomu ti lidi maj prostě pravdu. Mám diagnostikovany adhd a jako malej jsem dělal IQ testy a byli prej nadpruměrny, alespoň to mi řikali, ale ve škole jsem byl retard, i když ta škola mi mohla jako jedna z mála věcí trochu jít kdybych se snažil..alespoň si to teda myslím.
Dělal jsem spoustu online IQ testu co měly být přesné a vyšla mi alespoň ta 100-105 ve většině.. Ale v realným životě jsem uplně mimo, absolutně neschopnej chápat pokyny druhých, atd.
Co mám ze sebou jako dělat? Kam mám jít?
Klinický psycholog a psychiatr? Objednat se, počkat ty 3-6 m na termín, a zahájit léčbu a terapii.
Klinický psycholog a psychiatr je dobrý nápad. To také doporučuji.
Když máte diagnostikované ADHD z dětství, měl jste v dětství nějakou medikaci?
Máte nějakou teď? Předpokládám, že ne. Je to dost velký gamechanger, vím z vlastní zkušenosti.
Lidé s ADHD mají často problém poslouchat a plnit pokyny, které jen slyší- protože je neudrží v pracovní paměti (existuje dlouhodobá, krátkodobá a pak právě pracovní paměť). To, že ty věci v hlavě neudrží je vliv právě ADHD, nikoliv vada člověka.
Začněte se o ADHD zajímat, existuje spousta doporučení, rad, jak třeba lépe fungovat, mnoho lidí si rozvinulo spoustu kompenzačních mechanismů, kterými se člověk může inspirovat - mohou usnadnit život i koexistenci s neurotypickou populací (ti, co nemají mozek člověka s ADHD).
Mozek člověka s ADHD je jiný a funguje jinak. Rozhodně není pravda nic z toho, co o sobě píšete, nebo co o Vás říkala společnost a Vaše okolí. Plyne to prostě z nepochopení diagnózy ADHD - která je komplexní a odráží se opravdu v mnoha různých směrech v životě člověka.
Držím palce! ![]()
@Andrej480 píše: Více
Nech se vyšetřit psychologem a psychiatrem. Určí ti diagnozu a navrhnou způsob léčby.
@Andrej480 A co si sam pre to urobil aby sa to zlepsilo? Alebo si iba vsetkych ohromoval svojim IQ?
Já bych nad sebou hůl nelámala. Každý jsme k něčemu. Každý můžeme být nějak užitečný. Znám lidi, kteří jsou společensky, vzděláním a finančně mnohem výš než já. S mnohými i nich bych opravdu v jedné domácnosti nebo na jednom pracovišti nemohla. Není nad obyčejný lidi. Konkrétní být nechci. Ale u mě selhali na všech frontách. Je to věc názoru. Stane se, že rodiči někdo řekne, že to dítě je k ničemu, že z něj noc nebude. Dítě dokončí běžné vzdělání a v práci s ním jsou spokojeni. Viděla jsem pár machrů, co dělali ramena na začínající v jejich oboru a vynášeli dopředu soudy. Ti začínající se vypracovali a dotáhli to dál, než jejich kritikové.