Nedostatečné přibírání?

Anonymní
29.5.23 16:33

Nedostatečné přibírání?

Dobrý den,
mám dvojčata (holky) narozeny o měsíc dříve s váhami 2.170g a 43 cm, 1.870g a 42 cm. Laktační poradkyni jsem měla k dispozici 11 dní ještě v porodnici, techniku kojení jsem měla správnou. Ale nevím jestli je dostatečné přibírání…Za 9 týdnů (od propuštění) přibraly cca 1200g a 860g. Kojím obě zároveň a každá má své prso. Kolik vyrostly na cm bohužel nevím. Krevní obraz atd mají v pořádku, na rady neonatoložky teď cca 14 dní používáme fortifikaci MM, ale přírustky jsou stejné. Počůraných plen mají dostatek a kojím po cca 3-4 hod. Jsou spokojené, na jídlo se hlásí. Praktická nám na to nic neříká, hlavně, že prý přibírají.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
29.5.23 17:02

Sezen si laktacni mimo porodnici, idealne nejakou fakt dobrou na doporuceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
29.5.23 20:50

Tak narodily se dřív a mohou být celkově i drobnější. Kámoška má holku narozenou ve 32 týdnu, je jí teď 9 měsíců a pořád je menší a hubenejsi o ty dva měsíce, podle tabulek. A to není na MM a už má příkrmy. Jako moc tomu nerozumím, ale jestli jsou spokojene a nic jim nechybí, tak bych asi nedelala stres. Dcera byla nejedlik a vždycky bylo lepší když přibrala aspoň něco, než nic. Po jednom roce začala hodně ochutnávat jídla a teď mi sní fakt skoro všechno, až se člověk boji před ní jist, aby to nesnedla :mrgreen: a stejně má ve 28 měsících jen 10.5 kila už asi půl roku. Nepribrala ani deka, ale je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
31.5.23 18:33

@Lucie_Sx
Děkuji, zkusím. Zkoušela jsem vážit před a po kojení a vytáhnou si, co mají. Asi mám slabé mléko nebo co. I když se říká, že neexistuje. :palec:

• Citovat
  • Upravit
34322
31.5.23 18:41
@Tvirus píše:
@Lucie_Sx
Děkuji, zkusím. Zkoušela jsem vážit před a po kojení a vytáhnou si, co mají. Asi mám slabé mléko nebo co. I když se říká, že neexistuje. :palec:

Zkus se tim nestresovat a nastavit si v hlave, ze to proste pujde. To udela hrozne moc.
Pokud pribiraji, curaji, jsou vesele, nejsou apaticke, tak bych detaily fakt neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí