Nedostatek železa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.3.14 20:36

Nedostatek železa

Ahoj všem maminkám (omlouvám se za anonym)a oživuji diskuzi, byla jsem s malým na 10 měsíční prohlídce a zdál se doktorce trošku bleďoučký, tak vzala krev a hned po výsledcích napsala Maltofer 2×denně 15 kapek, prý to budeme brát asi 3 měsíce. Malý mi moc nechce papkat masozel. příkrmy, tak to bude asi tím masíčkem. Dost mě doktorka vyděsila.
Byla jste na tom některá také tak? Kdy se Vám to zlepšilo? Malý se stále sám neposadí a ani ještě neleze, podle rehabilitace má ještě čas, ale myslíte, že by to mohlo být tím?

• Citovat
  • Upravit
33005
15.3.14 20:52

Nedostatek železa má vliv na únavu, nechutenství, kvalitu vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.3.14 20:53

Jo a preparáty se železem dost často způsobují zácpu. Takže podle toho upravit jídelníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
16.3.14 22:34

My jsme taky byli anemicky, po dvou mesicich Aktiferrinu se to spravilo. Navaznost na mnozstvi snedeneho jidla to u nas melo, vic zacala mala jist uz po tydnu uzivani. Barvi hodne a vyprat to nejde nicim :(
Jediny zpusob jak jsme do male kapky dostali bylo za pomoci strikacky. Nakapali jsme kapky na lzicku a pote natahli do strikacky (lze zakoupit v lekarne). Pak jsem ji vzdycky nejdriv varovala, stoupla si k ni zezadu, chytla ji za bradicku, aby necukla a koutkem prostrcila ten uzky hrot strikacky a poslala to tam. Jenom davat pozor, abyste to nestrikli doprostred ust, radeji mirte stranou smerem k tvari, aby to neslo rovnou dozadu do krku, mohli by to trochu davit. Nase Julinka poznala chut kapek ve vsem, takze namichat to do neceho neprichazelo v uvahu a lzicka kapek taky neprosla. Brali jsme 3× denne 15 kapek, strikacka se osvedcila jako nejrychlejsi a nejefektivnejsi. Ted uz dobirame poisledni lahvicku a konec. Extra jedlik to ale neni ani s dostatkem zeleza, to uz asi lepsi nebude, je holt po mamince ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí