Kdy můžu vzít miminko do letadla?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
202
3.8.04 09:44

Miminko v letadle

Ahoj holky,
asi uz se to tu probiralo, ale radsi se jeste jednou zeptam. Kdy muzu vzit miminko do letadla? Chtela bych navstivit rodice, termin porodu mam koncem zari. Muze treba trimesicni miminko letet? Nebude to pro nej moc velky stres? Napiste holky zahranicni, vy mate urcite zkusenosti.
Diky,
Pepsi + Pupik 34tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
3.8.04 11:01

Ahoj tak trimesicni muze letet bez problemu.Neni vubec stanovene odkdy muze letet,ale samozrejme az po sestinedeli.Zalezi take kolik hodin letis.ja letam 4.5hodiny.S malou jsem letela kdyz ji bylo tri mesice a bez problemu,take jsem ji kojila a to je to nejlepsi.pri pristani a vzletu muze mimco brecet tak prilozit k prsu.je to zmena tlaku.Pokud nemuzes kojit a krmis z lahve tak si nadelej zasoby dopredu pokud muzes.Mej susene mleko v prirucni tasce pokud by melo letadlo zpozdeni a zasoba by ti dosla muzes mleko dodelat.Jinak az budes chtit mleko ohrat pozadej letusku o ohrati.Pokud ona nevi tak at ti da do konvice horkou vodu a na chvili tam to mleko postav a tim se ti ohreje.Delala jsem to tak u dvojcat se kterymi jsem letela a bylo jim dva mesice a nekojila jsem.Stastnou cestu Katka

• Citovat
  • Upravit
162
3.8.04 18:30

Ahoj Pepsi já jsem poprvé letěla s dcerou když jí bylo asi čtrnáct dní do USA, nemohla jsem kojit, takže jsem měla u letušek připravené láhve a na požádání mi je ohřály .Neboj se toho není to omezené ani věkem ani ničím jiným.Při vzletu i přistání jsem dala malé dudlík a trošku ji vzbudila aby ho sála opravdu je nepříjemná jen ta tlaková vlna na ušní bubínky.Ale jinak bylo vždy vše v pohodě a letušky byly vždy příjemné a i lidé okolo byli vždy v pohodě.Létala jsem pracovně i s malou do více zemí od jejího narození a bylo to ok.Dnes si myslím, že má víc nalítáno, než jsme s ní najezdili autem:-))))Šťastnou cestu Eva2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.8.04 21:19

Ahojky Pepsi,taky jsme leteli se skritkem tri tydny po porodu,cesta letadlem sem k nam na ostrow trwa pet hodin..mela jsem z toho dost strach(ty predporodni a poporodni hormonalni wlny me desily:-)ale jak jsem psala,parada.Myslim,ze tim jak byl Elias malinkej to ani moc neregistrowal,pri odletu a pristani jsem ho taky dala k prsu a zbytek wesmes prospal :D Meli jsme na palube maxi-cosi,wyzbylo i wolny sedadlo,takze fakt pohoda.Letusky nam nabizeli,ze maji pro deti nejaky kelimky na ouska,aby je neboleli z toho pretlaku,ale nebylo treba :D
Hodne stesti a stastny let preje Linda a Elias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.05 21:37

Ahoj maminky „cestovatelky“,
mám 9 měs. holčičku chystáme se poprvé letět … mám z toho trochu obavy .. málá je dost neposedná … sice let bude trvat jen hodinu a půl ale …
Máte některá podobné zkušenosti a příp. rady ..??
Předem děkuji Zuzka

• Citovat
  • Upravit
8460
19.3.18 22:07

Ahoj maminky,

Chtela bych letet na dovolenou s miminkem a zajimaly by me dve veci, mate zkusenost?

1. do letadla je mozne vzit si kocarek nad ramec zavazadel zdarma - tak je to u vsech spolecnosti? Jedna se i o normalni skladaci kocarek, nebo pouze golfky?
  1. jak resite dopravu z letiste, pokud cestujete na vlastni pest? Taxi? Pokud taxi, jak to resite s autosedackou? Vim, ze taxiky maji vyjimku, ale pro syna bych autosedacku urcite chtela, nechci to riskovat.

Nebo litate s cestovni kancelari? V takovem pripade autosedacku na prepravu k ubytovani zajisti?

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
19.3.18 22:20

Objednas si taxi predem se sedackou. Kocarek ti vemou dolu, my mame specialni male golfky a ty nam vemou i nahoru - Qbit

Příspěvek upraven 19.03.18 v 22:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
19.3.18 22:21

@Limi123 Do letadla je možné si vzít kočarek, ne však dovnitř. Jaký je jedno, ale musí projít rentgenem. Odevzdává se s kufrem nebo před letadlem. Vyjímka jsou snad ty jediné pidi golfky, co se složí jako krabička.
Můžeš si vzít i autosedačku, ale většina to nedělá. Taxikáři mívají i pro menší děti, stačí objednat předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1809
19.3.18 22:25

@Limi123 ahoj, zalezi na spolecnosti, nektery negarantuji, ze kocarek nalozi, doporucuju precist prepravni pravidla.

Nenarazila jsem na zadnou spolecnost, ktera by definovala primo golfky - pisou skladaci kocarek a to je siroky pojem. Kvuli potrebe autosedacky jsem tedy zatim (dite 6mesicu) letela vzdy s vajickem z trojkombinace =nacvaknutym na podvozku. Videla jsem i maminky s klasickym hlubokym kocarkem - kde sla korba slozit - ale pak co v aute, ze.

Vetsina taxi sluzeb za priplatek prijede i se sedackou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1809
19.3.18 22:29

Jinak ja mam terenni trojkombinaci a napr na prazskym letisti podvozek pasovou kontrolou neprojede (ale na jinych evropskych letistich mivaji aspon jeden vetsi) a tak holt projde se mnou ramem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8460
19.3.18 23:02

A jak delate tu objednavku taxi? Jak zjistite, jake taxi je na danem letisti k dispozici? A pak telefonicky? A co kdyz ma let zpozdeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1809
19.3.18 23:16

@Limi123 my pouzivame aplikaci mytaxi, da se platit i pres aplikaci /paypal.

Je tam velka vyhoda - kdyz taxiky stavkuji, obejde se tim dispecink a najdes ty, ktere se stavky neucastni.

Kdybych nejela s vajickem, vygooglim si taxi po priletu a zavolam jim, at prijede ridic se sedackou pro dany vek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.3.18 23:19

@Limi123
1.vetsinou vemou, ale je dobre se podivat na podminky konkretni spolecnosti, nez objednas letenku, zejmena u low-costu.
2. Muzes si vzit sedacku sebou, podobne jako kocarek byva povolena nad ramec zavazadel, ale zase to over. Zkusenost nemam, objednavala jsem jen cestu na letiste, taxi se sedackou. Asi te umi I vyzvednout, ale jestli si uctujou treba cekani pri zpozdeni, to netusim. Zjistit, co je k dispozici, je nejlepsi pres Google ;) Kdyz jsme byli s cestovkou, jeli jsme pak busem bez sedacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
20.3.18 00:43

@Limi123 tak snad jakekoliv taxi prijede na letiste…nahlasis cislo letu a oni si to uz pohlidaji..na internetu vidi i pripadne zpozdeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
20.3.18 08:45

Kočárek muzes mít klidně rozkládací na 2 části, s ním dojedeš až k letadlu, tam na něj čeká zřízenec, který ho odnese do zavazadlového prostoru, po přistání bude opět připraveny hned u letadla. Doporučuju ho zabalit do igelitového pytle, aby se neuspinil. My jsme zatím vždycky jeli z letiště autobusem, takže jsme měli dítě buď na sobě nebo v nositku. S tou autosedačkou si nejsem jistá, vím, že do letadla přímo se můžou brát na to certifikované, což musí být fajn hlavně na dlouhé lety, ale asi by sis musela něco připlatit a hlavně zařídit dopředu, protože u infantu se nepočítá s vlastní sedačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí