Oči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3813
30.7.04 21:57

Oči

Ahojky holky :wink: , chtěla jsem se zeptat jestli jste některá z vás měla problém u miminka s očíčkem. My jsme přes měsíc léčily kapkama a pak ještě mastí. To nepomohlo a nakonec jsem musely na oční kde malý zprůchodnily slzný kanálek. Jenže je první den po zákroku a stále jí z oka teče a dělá se takový maz. Je to normální nebo jí to budou muset znova zprůchodnit? Zlatka+Terezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
202
30.7.04 22:26

Ahoj Zlatko,

moje známá měla ten samý problém u svýho syna, ale naštěstí těsně předtím, než mu měli zprůchodnit slzný kanálek, tak se mu to uvolnilo a od tý doby měl pokoj. Pokud to už tvýho mimča dělali, tak si myslim, že to za chvíli zmizí, jen je potřeba tomu dát trochu času.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
1.8.04 09:57

Ahoj,

my sme mali to isté. Ako sme odišli z porodnice, začali Radečkovi tiecť očká. Nakvapkala som mu tam celú fľaštičku Oftalmoseptonexu, a nič. Detská lekárka mi potom doporučila mu očká umývať harmančekom, a krásne sa mu to zlepšuje. Stačí na to normálny sáčkový harmančekový čaj z potravín.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
1652
2.8.04 12:43

Milá gabiko,

určitě jdete ještě na kontrolu tak uvidíte, já bych teda rozhodně šla ještě jednou k dr. který proplachoval.. (buď vám to propláchne ještě jednou a dokapete nebo se to samo uklidní rozkapáním a uvidíte..my takhle bojovali skoro 8 měsíců (zánět zmizel a zase se po čase vracel a tak pořád dokola) a výsledkem bylo propláchnutí na 8×. a s takhle velkým človíčkem už je to pořádná fuška! ;-)
takže vydržte ať to máte za sebou co nejdříve dokud se Radeček moc nebrání

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
2.8.04 20:56

omlouvám se, ta odpověď byla hlavně pro Zlatku! jsem fakt nemožná… a Radeček? já nevim jak jsem rychle četla na emiminu více příspěvků na jednou, všechno jsem domotala..jsem fakt totální moták..ještě jednou se omlouvám za takové bludy obludy :oops: :oops: :oops:

:oops: Zdenik :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.8.04 18:27

Mému chlapečkovi (téměř 3 měsíce) taky nedávno začalo téct z očička, tak se chci zeptat Gábiky na ten heřmánkový čaj. Jak často mu to očičko omývat a jak důkladně? Předem moc děkuji za odpověď. Docela se bojím toho vyplachování, tak snad přírodní cestou to taky zabere. Zatím jsme s tím u dr. nebyli. Olča

• Citovat
  • Upravit
Gabika
7.8.04 19:27

Ahoj, ja ráno uvarím ten čaj a počas dňa mu pri každom prebalovaní očká pretriem buničinovým štvorcom namočeným v tom čaji.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
302
11.8.04 19:34

Ahojky. Mojí holčičce očičko hnisa už od narození, občas trochu slzí. Jsou jí 2 měsíce. Dostali jsme kapičky a mastičku, ale vždycky se to vratí. Bojím se. že budeme muset taky na výplach, tak se chci zeptat, jestli to bolí a jestli se chodí na normalní oční oddělení nebo existuje dětské?

Anny a Olivie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.8.04 21:00

Ahoj nám očičko taky teklo už v porodnici a nakonec nám ve třech měsících stejně udělali průplach, chodí se na normální oční tvoje dokorka ti napíše doporučení, po průplachu ještě dokapáváš, z vlastní zkušenosti doporučuji koupit po průplachu heřmánkový čaj a doléčit tím čajem, když by to moc nepomohlo tak kapky Ophthalmo-Septonex (jsou bez předpisu za 27,–) Jinak ten průplach asi bolí mě to nedělali, ale podle toho jak miminka pláčou tak to asi moc příjemný neni. Hodně štěstí Zlatka+Terezka

• Citovat
  • Upravit
1652
12.8.04 08:24

Ahojky
tak jeste jednou, holky nebojte se tech pruplachu, samotný průplach nebolí, mimčům se jen nelíbí jak se musí pevně držet..proto je podle mě lepší to dvakrát propláchnout než měsíce slzet..a čím dřív tím líp, protože starší mimča se pak fakt strašně brání! dokonce nám jedni dr navrhovali že malou uspí…naštěstí v dětské nemocnici nás uklidnili, že zvládnou propláchnout i tříletý dítě takže to zvládnou a zvládli…my jsme si užili až dost a dost, takže jediný co vám můžu poradit jestli se záněty vrací jděte radši co nejdřív na průplach…opravdu…většinou jde o jeden a druhý pro jistotu jestli se protáhl a neucpal znova…(takze dvakrát 5 min) pak se to prokapává kapkama (je asi úplně jedno jakejma neb nám dávali vždy ty co jsme ještě nekapali…) já bych to už neřešila jinak a uvidíte jak se mimču uleví..vždyť je to pro ně taky docela záběr mít zaslzený a zamžený oko…vidíte a heřmánek mě ani nenapadl..třeba jsme mohli mít po starostech..;-)

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky