Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nee, já je jen vždycky vymáchám a pak hodně namydlím jádrovým mýdlem a šupnu do kyblíku se studenou vodou… a pak to druhej den ráno vytáhnu a buď hodím rovnou do pračky nebo pověsím na šňůru, to když neperu hned. Celkem se mi to osvědčilo, čekala jsem to horší… vždycky to počká, až Janík usne…
Ahoj Radko, asi jsem taková maminka ostuda, ale já jsem ty plíny házela rovnou do pračky, jen ty pokaděný jsem napřed přečváchla v umyvadle. V pračce to pak děsně smrdělo,ale jen do večera kdy jsem jí zapínala a když se nenasbíralo dost plen tak jsem prala na 1/2. Dávala jsem pak vyvařovací program s předpírkou, prala jsem v prášku senza bez sava a dokonce jsem používala i aviváž i když se to ze začátku nemá. Ale Kuba netrpěl žádnými alergickými reakcemi a plíny se líp žehlily. Vydržela jsem to asi jen 14 dní pak jsem přešla na pampersky. Látkový plíny jsem používala kvůli nožičkám. Pak jsem to nějakou dobu řešila tak, že jsem na noc někdy i přes den dávala na pampersku jednu látkovou plínu, taková simulace za široké balení, protože nám to doporučili na ortopedii. Pak už se jadérka konečně vyvinula. Snad ti má zkušenost trochu pomůže, mějte se hezky Petra a Kubík
Ahoj Radko, látkové pleny namáčím jen do vody, peru obden na 60 st.prodloužený program a před hlavním praním dám vždy máchání. Slyšela jsem, že při použití Sava se pleny rychleji rozpadají. Hana
Chtěla bych se zeptat maminek, které používají látkové pleny. Namáčíte je po hrubém přeprání do kbelíku se savem nebo nějakým jiným desinfekčním prostředkem? Jak dlouho můžou plenky zůstat takhle „naložené“? A lijete je pak do pračky i s tím savem nebo je ještě mácháte? Ráda bych si ušetřila maximum času na maličkou.