Široké balení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Radina
26.7.04 01:10

Široké balení

Potřebuji poradit. Mám 6 denní holčičku a nevím, jestli jí mám „preventivně“ dávát „široké balení“? Moje mamka mi to vřele doporučuje, ale já ve svém okolí neznám maminku, která svoje dítko takto preventivně balí. Máte s tím nějaké zkušenosti? Čekáte až na kontrolu u ortopeda? Já bych ji i klidně naširoko balila, ale v těch vedrech jsme všichni rádi, když můžem chodit skoro hambatí…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
26.7.04 07:52

Ahoj Radino,
preventivní široké balení je nesmysl. Mě ho tchýně také důrazně vnucovala, ale neposlechla jsem ji. Pokud Ti ho v porodnici nedoporučili a bude dle ortopeda vše v pořádku, široké balení nedávej. Máš pravdu, že v tomhle horku se to opravdu nedá vydržet. Bohužel mnoho pediatrů ještě dnes toto balení doporučuje preventivně všem miminkům.
Jednou už tu diskuze na toto téma myslím byla, tak se zkus podívat.
 Ariana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
26.7.04 07:58

Ahoj Radko,
holčičku mám už 2,5 letou, preventivně jsem široké balení nedávala. V porodnici to doporučovali akorát miminkům narozeným KP. Ve 3 týdnech jsme byli na kontrole kyčlí a to široké balení jsme dostali příkazem ještě se cvičením. Mezi 4. a 6. měsícem jejího věku bylo léto a v těch vedrech jsem to trochu švindlovala abych ji neuvařila. Od 6. do 8. měsíce jsem měla balit jen na noc a pak už dorostly jadýrka a byla v pořádku.
Takže ve velkých vedrech bych jí zbytečně netrápila, těch pár dní než půjdete na kontrolu by to stejně nevytrhlo. Babetce přeju pěkné stříšky a vyvinutá jadérka :D
Katka 31.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
26.7.04 15:24

Ahoj, nám v pôrodnici miesto balenia do látkových plienok doporučili dávať preventívne dve papierové, zdá sa mi to v tomto teple aj menšie trápenie pre miminko.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.7.04 16:09

balení

Milé maminky,tak tršku vechny občas nahlédneme na tyto stránky,A jestliže mohu tak přispěji se svou troškou do mlýna.Pokud mají děti kyčle dorostlé a v pořádku je zcela zbytečné je balit na široko byť i preventivně.Ale pokud kyčle v pořádku nejsou, doporučujeme to aby pak nenastaly koplikace s nožičkama,V těchto horkých dnech já osobně maminkám neradím dávat dvě látkové plenky, ale doporučuji a maminky si to velmi chválí,papírovou plenku a teprve přes ni látkovou,dítě se pak tolik nezapaří a nevznikají opruzeniny .Přes látkovou plenku prosím nedávat šátečky na uvázání, ale dají se zakoupit speciální sponky kterými plenku uchytíte na plenku papírovou.Dají se zakoupit ve specializovaných obchodech, nebo lékárnách.Prosím nepodceňujte rady lékařů je to pro dobro vaších dětí,především holčiček, které na kyčle a stříšky více trpí než chlapci.S pozdravem Mudr Vlasáková

• Citovat
  • Upravit
9
29.7.04 08:25

ahoj Radino,

široké balení není ani potřeba. Záleží co používáš za plenky. Než se malej narodil, zapřísáhla jsem se, že budu používat látkové. V porodnici jsme měli jednorázové a pak se mi to i zalíbilo, člověk to vezme a vyhodí a nemusí to zdlouhavě namáčet a pak prát a žehlit, tu usporu času zase investuju do nových plenek…ale malej je víc v suchu a v klidu a když už udělá velkou potřebu tak se to pozná…už tam radili, že není třeba balit do široka, že jednorázové plenky mu už částečně to široké jištění zaručujou sami o sobě…

Široké balení pokud bude třeba ti doporučí ortoped.Tchýně taky radila, ale já si pro:,–(ila svou.Ona žila v jiné době, kdy to byla snad i povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí