Dve otázky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
328
24.7.04 09:30

Dve otázky

Nechcem zakladať dve fóra, aj keď tieto dve témy spolu vôbec nesúvisia.
Noemka má teraz 6 a pol mesiaca a nechtíky jej striháme pomerne často, lebo jej rastú ako divé a keď ich pozabudneme dlhšie, hrozne ma vždy doškriabe. Ale hoci ich má krátke, má pod nimi takú tú čiernu špinu :? No a tu je môj problém - ako jej to odstrániť? Môže to mať jedine z toho, ako ožužláva všetky hračky a prstíky má mokré od slín, tak sa jej tam čosi nalepí…neviem, ešte nelezie, takže špina to byť fakt nemôže. Ale je to tam a predpokladám, že veľmi hygienické to asi nebude. Lenže čo s tým, to teda naozaj netuším…
No a druhá otázka - máme už dva mesiace spodné dva zúbky. Doteraz nebol pri kojení žiadny problém, ale posledné dni ju začalo strašne baviť sa do mňa zahryznúť. Doslova sa zakusne, do dvorca alebo rovno do bradavky, a nepustí! Je to šialená bolesť, zúbky sú veľmi ostré a tá sila… Pohnúť sa nemôžem, to by bola samovražda, vždy na ňu skríknem a prsník jej už, samozrejme, nedám, ale nič nepomáha. Ona má z toho totiž hroznú srandu, ešte nepozná, čo to znamená, keď sa niekto hnevá, takže to berie ako zaujímavú hru, vždy sa mi pozerá do očí, koľkokrát stisne ešte silnejšie a doširoka sa usmeje. Vážne by som veľmi ocenila nejakú fintu, ako ju to odnaučiť…kojenie začína byť utrpením a ja by som veľmi rada kojila čo najdlhšie.
 Lulu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
24.7.04 10:20

Ahojky Lulu, s tou špínou za nehty Ti asi nepomůžu,ani s jedním z dětí jsem to neřešila,většinou šla pryč i s ostříhaným nehtem. S tím kousáním jsem si užila taky,Niki začala taky po půl roce,když měla prní zoubky a po každým kousanci dostala lehce po pusině a důrazně jsem jí řekla,že to nesmí,že mě to bolí a prs už nedostala,Trvalo tak asi měsíc a potom jí to něj přestalo bavit a tak jsem v klidu kojila dál až do čtrnácti měsíců a to i s deseti zubama. Chce to trpělivost a zatnout zuby,protože to fakt bolí!!! Tak pevný nervy a ať máte z malý jenom samou radost. Ahoj Jana.

• Citovat
  • Upravit
850
24.7.04 11:09

Ahoj holky,

nejsem zlomyslníček, ale strašně mě pobavila představa toho šťastného dítka, které dělá mamince zlo :lol: . No však mě to taky brzy čeká, jsem ve 32.tt.
Lulu, nepomohly by takové ty silikonové chrániče bradavek?

Lucie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
24.7.04 17:24

Ahoj Lulu,
také, jak píše Lucie, jsem se pobavila, ale já jsem to už zažila (a ještě jednou mě to čeká :wink: ) a moc dobře si na to vzpomínám, souhlasím s Janou, že to mimčo přejde. Také jsem si myslela, že bude brzo konec, ale synka to přešlo asi za 14 dnů, a to mě kousal schválně!!!
S těma nehtíčkama, zkus je normálně umýt mýdlem, jestli je má krátký, a nebo jestli se nevrtí a vydrží v klidu, tak jí to vydloubej třeba pilníčkem, jinak my jsme to taky stříhali se špínou :D .

Měj se hezky a vydrž, ono to malou přejde
Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
24.7.04 18:27

Ahoj Lulu,
mám 21m syna a kojila jsem 13m. Když Tě malá kousne vlož jí při tom prst do pusinky a pokus se jí vysvětlit pstem, že se to nedělá. Můj syn to pochopil. Jinak Ti mohu doporučit ligu pro kojení. Určitě Ti poradí.
Ahoj Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky