Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak dlouho jste spolu? Je spousta lidí, kteří prostě cas nevnímají. ![]()
Po sestěhování právě mají lidé šanci zjistit jestli jim to spolu bude vyhovovat nebo ne.. ![]()
@Gabrielaaa píše:
Po sestěhování právě mají lidé šanci zjistit jestli jim to spolu bude vyhovovat nebo ne..
Souhlasím. Kdybyste se nesestěhovali, nezjistila bys, že ten vztah nestojí za nic ![]()
@Anonymní píše:
Partner nedrží slovo. Na něco se domluvíme a neplatí to nebo se to posune… Nedá se na něj spolehnout. Ráno mi řekne, že navečer dojede, večer, když mu volám, tak spíš ne anebo uvidí, podle toho jestli to půjde… Nějak mi to nevyhovuje a řeč s ním není… Docela mě mrzí, že jsme se sestěhovali, měla jsem zůstat doma…
Pokud nemáte děti, tak je dobře, že se tak projevuje hned v začátku vztahu a ty víš, na čem jsi a zda v tom chceš žít ![]()
@sieta.m píše:
Pokud nemáte děti, tak je dobře, že se tak projevuje hned v začátku vztahu a ty víš, na čem jsi a zda v tom chceš žít
Na takovy pozor, co uz v zacatku nedrzi slova, nedela psi kusy, aby mohl s tebou byt se bude jen zhorsovat. sestehovat se chtel kdo?
Když spolu bydlíte a do telefonu ti řekne, že neví jestli přijde…
tak kde teda tráví večery a noci? ![]()
Jinak já bych s takovým být nemohla.
No, a máš možnost zas domů odejít?
Nespoléhej, že se změní nebo že ho změníš ty. (Teda, lidi se samozřejmě v průběhu let mění, ale málokdy tak, jak by chtělo okolí
)
Chápu, že se ti to nelíbí, taky by mi to vadilo.
BUď to předtím nebylo vidět, nebo se teď už nesnaží, bydlíte spolu, tak má pocit, že tě má jistou.
Do jisté míry by bylo řešení se nedomlouvat, nepočítat s tím, že nějak dorazí - to „no, uvidíme, až jak to vyjde“ mu můžeš říkat TY, pokud přijde s nějakým plánováním.
Večer mu nevolej. Naplánuj si rezervní program, když nepřijde, kopni do vrtule a zmiz. Pokud se vrací v nějakou lidskou hodinu (třeba do 22 h), tak se pokud možno vracej později než on.
Možná to s ním otřese a zkusí se změnit, možná ne. V každém případě si nebudeš muset připadat jako trubka, co čeká, až se milostpán uráčí dorazit domů.
@Anonymní píše:
Partner nedrží slovo. Na něco se domluvíme a neplatí to nebo se to posune… Nedá se na něj spolehnout. Ráno mi řekne, že navečer dojede, večer, když mu volám, tak spíš ne anebo uvidí, podle toho jestli to půjde… Nějak mi to nevyhovuje a řeč s ním není… Docela mě mrzí, že jsme se sestěhovali, měla jsem zůstat doma…
Něco podobného jsem zažila, ale já s tím člověkem naštěstí nežila. Jen jsme spolu chodili. Tvrdil, že mě miluje ale čas si na mě pořádně nenašel. Když jsem se ho po týdnu kdy jsme se neviděli ptala, kdy přijede jen mi řekl: „No, já nevím.“ A kdo to teda za něho měl vědět. Řidičák měl, auto taky a práci - aby měl na benzín do auta - měl taky. Nebylo to jen 1×, bylo to skoro celý náš 3 měsíční vztah. Několirát mi velmi sliboval do telefonu, že určitě za mnou následující den přijede. Jenže ten následující den mu volám teda kde je a on: „Víš, já dneska nemůžu, musím jet za babičkou a dědou.“ Aha, a to jako nevěděl už den předem, že pojede za babičkou? Trochu divné. Zprávy mi spal taky dost zřídka, snad jen 1 SMS za 2 dny a někdy se mi taky neozval třeba 2-3 dny. Tak jsem to ukončila. Ještě ten den, kdy jsem mu řekla: Konec, dojel a dělal u mamky mojí strašné scény jak mě miluje a chce být se mnou, skoro brečel a dokonce prosil na kolenou… Ale já byla neoblomná. Ať si prosí jak chce. Další den přijel znova, půjčil si od sestry autosedačku, aby nás s Klárkou k sobě odvezl. A jak prý mě objhajoval před rodičema, že jeho rodiče (kteří mě mimochodem nikdy neviděli!) byli proti našemu vztahu, odrazovali a rozmlouvali mu vztah se mnou… nakonec jsem se dozvěděla o několik měsíců později, že v té době, kdy se mnou chodil měl vztah se svou dlouholetou přítelkyní, s níž chodil 3 roky a do toho ještě spal se svou sousedkou. Je mi z takových chlapů
. A pokud ti ten tvůj partner není schopný říct, kde teda tráví ty večery, kdy nemůže dorazit k vám domů tak je to velmi podezřelé. Není možné aby si jen tak trávil noci kdo ví kde aniž by ti řekl co vlastně bude dělat. Já taky když někam jedu přes noc (a to jezdím zřídka kdy jen k mamce) tak říkám manželovi kam jedu a kdy se vrátím.
Ahojky, mam mensi problem.Jsem s pritelem v dubnu 5 let. Minuly rok jsme se zasnoubili, a rekli jsme si zeby jsme chteli miminko. A taky jsme chteli tento rok mensi svatbu. Jenze, Ted jsem se dozvedela, ze pritel nadelal 40000 dluh se svou maminkou.Zase nemela na splaceni ceho ma, a na najem.My uz mame pujcu, jelikoz jsme se stehovali do vetsiho bytu, tak jsme si vzali neco na zarizeni bytu atd…Predtim jsme bydleli v malem bytu, kde se po nas nastehovala jeho mamka, ale ona to moc financne nezvlada. Napadlo me zeby ji chtel nejak potom, ale ne bez meho vedomi. Problem je ze ted to budeme muset my zplatit, protoze ona nema na to aby nam dala korunu.Ted bohuzel mu neverim, ze ji zase nedava penize, nebo ze posila penize na tu zplatku kterou ma. Snazim se na to jakoby zapomenout, ale proste mu nedokazu verit.Je to moc penez, ted nebude zadna svatba, a nejspis ani mimco..raci..