Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Malike píše:
Efektivní cesta to není nicméně je to úleva to prostě říct.Na odborníky teď čas nemám. A ani klid a už vůbec ne hlídání.
hele..a kdy ten čas bude? až se zcela sesypeš? až nebudeš mít sílu ani vstát? až tě doženou úzkosti a panika nebo deprese? Teď s tím musíš něco dělat dokud tu sílu ještě máš.. jak se postaráš o syna když se sesypeš? kam ho dáš? je čas abys začala myslet i na sebe..
@Malike Koukám, že jste z ČB. Nemáte to vůbec lehké. Kolik je Vašemu dítěti? Nepřemýšlela jste, že byste syna dala třeba na pár hodin na hlídání do týdenního stacionáře? V ČB je Bazalka, určená hlavně pro děti s autismem. Může tam být i přes noc, nebo jen na pár hodin denně, abyste si trošku odpočinula, nabrala síly a mohla se věnovat mamince. Třeba i to by mohlo alespoň trochu pomoci
![]()
@LAlezane Nechtěla jsem se paní nijak dotknout, ale má na to podobný názor. Možná to chtělo titulek „Život na prd“ nebo tak, ale fér není život ke strašné spoustě lidí. Chápu, že se paní potřřebovala z toho stresu „vyzvracet“, ale tady to na mě působí spíš jako by potřebovala být litovaná. Já sama jsem to neměla v životě lehké, trpím genetickým onemocněním, léčená od 14 let, velice mi to omezovalo život, kvůli progresi nemoci se můj parner ke mě začal více jak 8 letév vztahu chovat špatně, nemohla jsem dodělat vysokou, jsem v plném invalidním důchodu, a odešla jsem k rodičům, jelikož vlastní bydlení bych neutáhla( od svých 26 let) Teď jsem sice šťastně vdaná ale na rizikovém těhotenství.
Rozdíl je ten, že já se pomoci odborníků nebránila, a i ten blbý psycholog by paní dost pomohl. Myslím si že hlídání by se našlo. Je mi líto, alode mě se litování paní nedočká, jelikož si nenechá pomoct, a lítost ještě nikomu nepomohla. Může to znít krutě, ale já vím o čem mluvím…
@mali Taky jezdím k moři i přesto, že mi to doktorka zakázala, ale moře mi zase dělá dobře na sliznice na oči, je tam vlhký vzduch, oči mam z těch dg nejhorší. Fak bych zkusila ten revmatologiký ústav v Praze, jsou tam na SlE nejlepší. Jsem z Č. Krumlova.
@xacxa píše:
@LAlezane Nechtěla jsem se paní nijak dotknout, ale má na to podobný názor. Možná to chtělo titulek „Život na prd“ nebo tak, ale fér není život ke strašné spoustě lidí. Chápu, že se paní potřřebovala z toho stresu „vyzvracet“, ale tady to na mě působí spíš jako by potřebovala být litovaná. Já sama jsem to neměla v životě lehké, trpím genetickým onemocněním, léčená od 14 let, velice mi to omezovalo život, kvůli progresi nemoci se můj parner ke mě začal více jak 8 letév vztahu chovat špatně, nemohla jsem dodělat vysokou, jsem v plném invalidním důchodu, a odešla jsem k rodičům, jelikož vlastní bydlení bych neutáhla( od svých 26 let) Teď jsem sice šťastně vdaná ale na rizikovém těhotenství.
Rozdíl je ten, že já se pomoci odborníků nebránila, a i ten blbý psycholog by paní dost pomohl. Myslím si že hlídání by se našlo. Je mi líto, alode mě se litování paní nedočká, jelikož si nenechá pomoct, a lítost ještě nikomu nepomohla. Může to znít krutě, ale já vím o čem mluvím…
a co je na tom špatného nechat se čas od času politovat - sama sebe nebo od druhých, to je přece úplně normální.. i malé dítě s naraženým kolenem potřebuje pofoukat a politovat a utěšit.. nepotřebuje jen kázání že - nemělo tak běhat, mělo dávat pozor nemá se litovat atd atd.. někdy potřebuješ jen tak obejmout a utěšit vybulet se.. a není na tom nic špatnýho
@jdukolem píše:
a co je na tom špatného nechat se čas od času politovat - sama sebe nebo od druhých, to je přece úplně normální.. i malé dítě s naraženým kolenem potřebuje pofoukat a politovat a utěšit.. nepotřebuje jen kázání že - nemělo tak běhat, mělo dávat pozor nemá se litovat atd atd.. někdy potřebuješ jen tak obejmout a utěšit vybulet se.. a není na tom nic špatnýho
Ano. Člověk se drží, drží a jednou to přijde a chce nějakou útěchu, alespoň na chvilku. Každý nejsme stejně silný.
@xacxa píše:
a kdo jí má pomoct? maminku má nemocnou, partner utekl, kamarádky nemá
hele život není fér k někomu víc k někomu míň, já i manžel jsme nemocní jsou to nemoci ze kterých se neuzdravíme u manžela se to bude zhoršovat u mě je to jak na houpačce, ale každý den jsem vděčná za to že není hůř i když být hůř může a nedovolila bych si nikomu napsat to co ty
@Online ne to vůbec…žádný stacionář. To vůbec. Je na mě vázán a ani školku nedává aniž bych tam nebyla.To by mu ublížilo.
@xacxa ne nestojím o politování. Jen jsem upustila tady páru ale koukám že to byla chyba.
Ne nemám hlídání. Je to autista a nikoho nesnese..sotva svoji babičku ktera ho vidí každý den a to není obyčejné dítě které se nechá pohlídat.( Pokud o autismu vůbec něco víš)
A nevím ani kdo by mi ho mohl pohlídat.
Mám bohužel pouze mámu a babičku.
Mojí 84 lete babičce těžko a moje máma mi ho hlídá když si jednou za rok odskocim na preventivku.
Jo holt jsem chtěla pokecat protože si odskočit za kamarádkou nemohu abych si postezovala..Tak jsem si myslela že v době internetu tu můžu upustit páru. Ale tady se vazne nedá nic napsat aniž by si někdo nerejpnul.
@Malike Nemyslim, ze to byla chyba. Nekdy je toho na cloveka strasne moc a pokud nema partnera, potrebuje to nejakym zpusobem vyventilovat a treba i slyset, ze to zvladne. Ono nekdy uz clovek nema chut resit vse s kamaradkami, zvlast v situaci, kdy na to zcela obycejne nema prostor. A obcas pomuze to ze sebe vypsat takto relativne anonymne.
Drz se
.
Příspěvek upraven 07.10.17 v 17:12
@ka2ka Ano maminku má nemocnou, ale od toho je právě psycholog. Já nic špatného nenapsala, nikde jsem neřekla, že to má paní lehké, že ji chápu, že to ze sebe potřebovala dostat, jediné co jsem napsala, že mi jí nemůže být líto, když odmítá pomoc, ať už pro sebe psychologa, nebo pečovatelku pro maminku. Jsou i organizace, a jen se mi nezdá vhodné napsat vyloženě sebelitující článek, toť vše. A manželův kolega má taky autistické dítě a na to že je chlap, se s tím pere dost slušně. Odsuzovat mě jen za to, že jsem to napsala na plnou hubu jak to je, mi přijde nemístné. Nefér má život spousta lidí, ale ti co tímto způsobem hledají politování…prostě to nemám ráda. Jsou lidé, kteří jsou na tom daleko hůř a nestěžují si ani nepotřebují lítost. Za tím si stojím a to jsem si prošla peklem sama, ale vy o mě nic nevíte, já to nemám potřebu psát aby mě někdo litoval, tudíž nemáte právo soudit můj pohled na věc.
@xacxa píše:
@ka2ka Ano maminku má nemocnou, ale od toho je právě psycholog. Já nic špatného nenapsala, nikde jsem neřekla, že to má paní lehké, že ji chápu, že to ze sebe potřebovala dostat, jediné co jsem napsala, že mi jí nemůže být líto, když odmítá pomoc, ať už pro sebe psychologa, nebo pečovatelku pro maminku. Jsou i organizace, a jen se mi nezdá vhodné napsat vyloženě sebelitující článek, toť vše. A manželův kolega má taky autistické dítě a na to že je chlap, se s tím pere dost slušně. Odsuzovat mě jen za to, že jsem to napsala na plnou hubu jak to je, mi přijde nemístné. Nefér má život spousta lidí, ale ti co tímto způsobem hledají politování…prostě to nemám ráda. Jsou lidé, kteří jsou na tom daleko hůř a nestěžují si ani nepotřebují lítost. Za tím si stojím a to jsem si prošla peklem sama, ale vy o mě nic nevíte, já to nemám potřebu psát aby mě někdo litoval, tudíž nemáte právo soudit můj pohled na věc.
Zrovna vcera to na me trochu padlo, neprozivam nic strasneho, jen jsem sedela a rikala si, vazne zivote, to je vsechno? Budu tu druhou pulku zivota sama? To uz mam vybrano? Deti i rodice mam nastesti zdrave, ale ta samota je nekdy naprd, bez jakekoli nadeje a prilezitosti na normalni seznameni.
Vim, ze oproti tobe muzu byt stastna jak blecha, ale… A jsem rada, ze jsem to mohla napsat aspon sem, normalne jsem velky optimista, o to hur se ten splin snasi ![]()
G.
@Luska píše:
@mali Taky jezdím k moři i přesto, že mi to doktorka zakázala, ale moře mi zase dělá dobře na sliznice na oči, je tam vlhký vzduch, oči mam z těch dg nejhorší. Fak bych zkusila ten revmatologiký ústav v Praze, jsou tam na SlE nejlepší. Jsem z Č. Krumlova.
Jsem ráda že jsem natrefila na někoho kdo má to podobně.
Jenže obávám se že by ji tam nepomohli.
Máma má lupus ale zároveň nemá..je na něj léčena, ve zprávě píše, že jde o lupus a ví že je to lupus. Jenze až na neaktivní protilátky a na škody páchané lupusem nenašli protilátky na lupus. Prostě se ten parchant schovavá. Dle doktorky jediná možnost jak ho odhalit je buď odber z kůže ale kožní formu nemá. A nebo pak biopsie..jenže to ji teď taky dělat nechtějí. Navic rok byla v remisi a krev bez protilátek..čistá. V říjnu teď má jít na kontrolu stím že by ji vysadila metypred, jenže má zas bolesti a dost velké takže se obávám že vlk je zas vzhůru…ale ještě to není jisté.
@Malike Já si nerejpla. O autismu něco málo vím, měla jsem tu čest s autistickou holčičkou ve školce, kde jsemsuplovala, když jsem ještě učila. Manželův kolega má autistické dítě. A kdybys si chtěla pokecat, okej, ale tys napsala všechno špatné co se ti stalo…to není pokec. Odmítáš jakoukoli pomoc odborníků, existují i pečovatelky specializované na autistické děti. A vzhledem k tomu, že nejsi jediná, kdo má těžký život, ale jsi první, koho jsem viděla to takto pustit do éteru, tak mám prostě jen dojem, žes chtěla pozornost a politovat. Promiň můžu se plést, ale tak to na mě působí. Nebo jsi čekala, že jsi jediná na světě? Nebo jsi čekala, že tě tu budou všichni litovat?…protože nějak nevidím smysl tvého příspěvku. Mohlas napsat holky pomoc, co mám dělat, atd atd. A neříkej mi, že by kamarádka nepřišla k tobě…