Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Asi před 6ti lety na základce v TV mi spolužák bouchl do palce u nohy pálkou, urval mi nehet, který jdem po pár dnech si sama sundala. doktorka mi řekla, že mi naroste nový a ano stalo se. jenže vydržel asi jen rok a hned za ním začal rust další, ten rost chvíli a pak se objevil třetí, poté se dal i kousek prvního nehtu ušmiknout nužkami a postupně to odrustá a nehet je deformovaný
neřešila jsem to doufala že se to zpravý..já naivka
včera jsem zjistila, když jsem si odstřihávala jednu část, že defakto celý nehet tam nedrží, nemá lužko..drží snad jen kousek a kuže je napnutá
nevím kam s tím zajít, jestli na chíru a nebo na kožní, popřípadě jestli někdo nemáte zkušenosti ![]()
@Lennis94 tak zajdi k svému, a on už napíše doporučení, kam uzná za vhodné.
Drží pěsti.
Ahoj noc to nechapu, ale pokud je nehet zdeformovany ci ztlustly mohla si tetam dostat plisen. To je hned..
Zajdi k obvo´dákovi, ten ti pravděpodobně napíše žádanku na kožní.
Já bych zašla k obvoďákovi a ten tě pošle buď na kožní nebo na chirurgii
Muj tatka si při sportování škaredě skopl palec. Pak mu ten nehet slezl a počítal stím, že mu naroste druhý, ale ten začal rust a narostl jen kousek- a tak to už zustalo. Byl stím na chirdě a tam mu řekli, že si poškodil nehtové lužko a nehet mu přestal růst. Takže mu narostl kousek a už to tak má asi pět let. Ale on si ztoho nic nedělá-ještě žertuje-že přeci, toto mu na kráse neubere ))))) Tož chlap-no ![]()
To si nejlépe vyřešíš na chirdě, vidím to nejspíš na plastiku nehtu ![]()
@Lennis94 kašli na obvodáka, jdi prostě rovnou na chirdu zítra ráno
pokud jsi to vydržela od dětství, tak do rána to snad ještě vydržíš a máš to nejjednodušší.
@Lennis94 ja bych rekla, ze mas trvaly kosmeticky defekt. Jsi jeste mlada, chapu, ze te to na tvem jinak dokonalem tele asi stve, ale je to prkotina.
Ale na kozni zajdi, mozna to budou umet nejak napravit - ikdyz myslim, ze spis asi ne.
Já jsem měla jako dítě zánět - museli mi to šmiknout a zničili mi to okolo nehtu (kůžičku) i lužko pod tím. Nehet roste zdeformovaný, tohle většinou nejde upravit. Ale jeden nehet mi fakt nevadí…
Mě nevadí, že mám škaredý jeden nehet, ale začíná mi to tlačit i pod kůží, takže je myslím docela jedno jestli začnu chodit po doktorech teď nebo v budoucnu stejně budu muset
na dotek je to docela bolestivé a když má člověk jít na ples, tak je to na nic ![]()
@Lennis94 no zní to blbě, ale mít s tím takové problémy, tak ho nechám snést a at to občíhnou, jestli je schopen pak začít růst normálně a nebo ho potom odstranit i s lůžkem natrvalo :/ i když chápu, že někomu to může v otevřenáých botech třba vadit. já jsem pohorkový typ, takže zase upřednostnuji halvně pohodlí a praktičnost ![]()
Já jsem taky raději pro pohodlí a praktičnost
je mi to jedno jestli by někomu vadilo jestli bych měla nebo neměla nehet když bych měla otevřené boty
je to pro moje zdraví a abych neměla další problémy…už tak jsem to dlouho neřešila, ale myslím že bych měla, abych se dalším možným problémum vyhla…proto se chci poradit kam se s tím vlastně chodí, kdo by mi mohl nejlépe pomoct, jestli stačí kožní nebo ta Chíra
očividně je to vcelku jedno tak uvidime kam mě nohy zavedou dřív ![]()
@Lennis94 no s nehtem se chodí na chiru (já tedy byla vždy tam se zarostlým nehtem opakověn a i přímo u nás chirurgové mají svojí ambulanci pro onemocnění nohou…). kožaři sice jsou šikovní na vyškrabávání bradavic, ale to je podle mne ze zákroků vše. pokud ti vaši nejsou výjimka, tka všichni ostatní tě pošlou na chirdu (asi stejně jako se znaménky, které sice identifikují, ale vyřezávají se na chirdě, plastice, popáleninách atd…). ale jinak je to jedno, oni tě když tak přepošlou, jen to je lítání navíc dle mne.