Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Jedine navrh na soud, svereni ditete do tve pece a jemu osolit alimenty. Z nich zaplatit chuvu.
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji poradit. Ex manžel si soudně prosadil střídavou péči, která v podstatě navázala na prázdninový režim týden/týden. Jenže vůbec nefunguje jak by to mělo být. První týden byl ok, další týdny už přišly výmluvy proč si děti nemůže převzít (práce, nemoc, chce jen jedno z dětí, jeho nová rodina…) Tudíž já mám teď děti paradoxně ještě víc, než před schválením střídavé péče. Dá se proti tomu nějak bránit? K čemu to pak je, já takhle nemůžu nic dopředu naplánovat, jelikož nikdy nevím, zda si děti vezme. Má také on v tomto povinnost děti převzít? Sociální pracovnice mi v tomto nepomohla.Děkuji
To vypada, ze si tu stridavku prosadil kvuli alikum
no nic, vyzyvat, upozornovat a jestli to do pul roku nezacne stridavkovat, tak vyhradni pece a aliky ![]()
Takovy chlapy bych hnala fakt
…nejdriv plna huba stridavky, ze a pak skutek utek
…ja bych na nej byla ostra jak britva. Nic no, dej navrh na soud s tim, ze chlap stridavku nezvkada. Vse mej podrobne zadokumentovane vcetne chlapovych vymluv. Deti budou s ereny do tve pece a mu nasadi (vyssi) alimenty. Kdyz nezakrocis, tak to bohuzel bude takhle furt dokola ![]()
Sežeň si neziskovou organizaci, která se tímhle zabývá. Já mám v péči svého vnuka, a jako pěstounka musím mít neziskovou organizaci, kde do roka musím mít 24 hodin seminářů o výchově apod pěstounských dětí.
Dělají i pro rozvedené rodičenějaké semináře a radí, co a jak udělat, když druhý rodič je nefunkční.
Nevím, kde bydlíš, tak neradím, jaké neziskovky bys mohla vyzkoušet.
Já tu svojí mám v Praze.
Asi bych byla s. fině a prostě nezájem, tady máš děti, je tvůj týden, zařiď si to jak chceš.
Má povinnost si ty děti převzít ve stanovený čas a vrátit je ve stanovený čas, pokud se nedomluvíte jinak. Takže já bych byla striktní a prostě mu řekla, že buď bude plnit rozsah péče, který si sám prosadil, nebo dáváš návrh na soud se změnou na výhradní péčí a alimenty tolik a tolik (a neboj se přitlačit). Tohle fakt žeru. Vydupe si střídavku a pak jí nechce (co to je „chci jen jedno dítě“??
) ![]()
@Svistice píše:
Asi bych byla s. fině a prostě nezájem, tady máš děti, je tvůj týden, zařiď si to jak chceš.
Asi bych taky za ním třeba jela, předala děti a starej se.
Když by nebyl doma, zajela bych rovnou od něj na policii a řekla bych jim, že ex se nechce starat o děti, ikdyž mají mít střídavou péči a nasolila bych jim to tam.
Nepřijede, nebude doma, jdu na policii a pořád dokola.
On by si to nakonec rozmyslel, a když ne, tak je budu mít ve výhradné péči já a on bude platit a to hodně.
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji poradit. Ex manžel si soudně prosadil střídavou péči, která v podstatě navázala na prázdninový režim týden/týden. Jenže vůbec nefunguje jak by to mělo být. První týden byl ok, další týdny už přišly výmluvy proč si děti nemůže převzít (práce, nemoc, chce jen jedno z dětí, jeho nová rodina…) Tudíž já mám teď děti paradoxně ještě víc, než před schválením střídavé péče. Dá se proti tomu nějak bránit? K čemu to pak je, já takhle nemůžu nic dopředu naplánovat, jelikož nikdy nevím, zda si děti vezme. Má také on v tomto povinnost děti převzít? Sociální pracovnice mi v tomto nepomohla.Děkuji
Co je psáno, to je dáno. Má to soudně, tak bych s ním vůbec nediskutovala, a ten týden, co má mít děti, bych mu je prostě předala a nazdar. To že chce jen jedno dítě, práce, nemoc, rodina… Jeho problém. Chtěl to? Má to.
@jitka 11 píše:
Asi bych taky za ním třeba jela, předala děti a starej se.
Když by nebyl doma, zajela bych rovnou od něj na policii a řekla bych jim, že ex se nechce starat o děti, ikdyž mají mít střídavou péči a nasolila bych jim to tam.
Nepřijede, nebude doma, jdu na policii a pořád dokola.
On by si to nakonec rozmyslel, a když ne, tak je budu mít ve výhradné péči já a on bude platit a to hodně.
A ty to takhle delas? ![]()
Jako tahat furt deti po policajtech… nezlob se, ale z jakeho titulu? S policajtama se chodi, kdyz mas v ruce soudni vykon rozhodnuti, tak neblbni
Na druhou stranu, trocha bububu zadnemu chacharovi jeste neublizila. Ale kdyz uz, tak nejdriv hlaseni na ospod. Ale jeste driv bych napsala dve vyzvy taťkovi ve smyslu, ze stridava pece neni PRAVO STYKU, ktere muzes a nemusis, ale povinnost pecovat. Dle rozhodnuti tak a tak, deti budou pripravene. Pokud pecovat nebude, ja budu dal resit. 2× vycukat, pak ospod (bude se vyjadrovat k pripadnemu zruseni stridavky) a kdyz ani telefonaty od Zubatejch ani osobni predvolani nepomuze (verim, ze pomuze), tak teda soud
V tomhle bych byl nekompromisní. Je jeho povinnost děti a péči o ně převzít, jinak se jedná minimálně o přestupek. Zaevidovat a předat policii. Zanedbání povinné péče.
Péče se v rozsudku stanovuje jako povinnost. Pokud se domluvíte jinak, je to také vporadku.
Nejdřív je potreba si ujasnit, jestli chcete donutit tatínka pečovat.
Pokud ano, tak v komunikaci s ním trvat na tom, aby si děti prevzal a staral se. Pokud nebude, požádat ospod o schůzku spolecne s otcem. Většina ospodu se otevřeně vyjádří tak, že SP je potřeba zrušit. Pokud ho to neprimeje pecovat, dejte na soud návrh na výkon rozhodnutí. A to i opakovane. Můžete navrhovat uložení pokuty. Máte také právo žádat vyplaceni pokuty do svých rukou.
No a pokud ne, tak opět ospod, popsat situaci. Dále návrh na soud na výlučnou péči.
Zákony sice žádné lhůty pro novy návrh nestanoví, ale může se stát, že soudce se nebude chtít novým návrhem zabývat, pokud od predchoziho soudniho rozhodnuti neuplynulo 12 měsíců.
Hodně štěstí.
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji poradit. Ex manžel si soudně prosadil střídavou péči, která v podstatě navázala na prázdninový režim týden/týden. Jenže vůbec nefunguje jak by to mělo být. První týden byl ok, další týdny už přišly výmluvy proč si děti nemůže převzít (práce, nemoc, chce jen jedno z dětí, jeho nová rodina…) Tudíž já mám teď děti paradoxně ještě víc, než před schválením střídavé péče. Dá se proti tomu nějak bránit? K čemu to pak je, já takhle nemůžu nic dopředu naplánovat, jelikož nikdy nevím, zda si děti vezme. Má také on v tomto povinnost děti převzít? Sociální pracovnice mi v tomto nepomohla.
Děkuji
Je několik řešení:
Zdravím, potřebuji poradit. Ex manžel si soudně prosadil střídavou péči, která v podstatě navázala na prázdninový režim týden/týden. Jenže vůbec nefunguje jak by to mělo být. První týden byl ok, další týdny už přišly výmluvy proč si děti nemůže převzít (práce, nemoc, chce jen jedno z dětí, jeho nová rodina…) Tudíž já mám teď děti paradoxně ještě víc, než před schválením střídavé péče. Dá se proti tomu nějak bránit? K čemu to pak je, já takhle nemůžu nic dopředu naplánovat, jelikož nikdy nevím, zda si děti vezme. Má také on v tomto povinnost děti převzít? Sociální pracovnice mi v tomto nepomohla.
Děkuji