Nefunkčnost žlutého tělíska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.10.22 15:09

Nefunkcnost zluteho teliska

Zdravím,

potýkám se už přes dva roky se spinenim behem mesice mimo cyklus. Drive to vychazelo presne na den 10 dni pred MS.
V unoru mi vsak nova gynekolozka zjistila, ze mam spatnou funknost zluteho teliska.
Spineni se po lonske cyste, ktera zmizela rapidne zhorsilo.
Byl mi nasazen utrogestan, ktery si zavadim vzdycky 16-26.
Od toho unora se snazime a proste se nedari. Vim, ze s touhle diagnozou to bude asi na dlouho. Procitala jsem nejake stare diskuze, ze se nekterym mamkam otehotnet povedlo. Jen me zajima, podarilo se i pres to spineni? Uz mi to vzdy zacina tyden po menstruaci a ani kvuli tomu nemam poradne chut se snazit. Mam krece vetsi, nez pri MS, picha me v levem vajecniku. Opruz! :,( Mate nektera s utrogestanem zkusenost? Prijde mi, ze se zlepsilo prvnich 5 mesicu a uz zas na nic. Ovu taky nemam, zkousela jsem testy. A pritom MS mam uplne jak hodinky na den presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68928
14.10.22 16:15

Pokud ti špatně funguje žluté tělísko (čemuž to dlouhodobé špinění před MS nasvědčuje), tak produkuje málo progesteronu. Ten je třeba doplnit, což děláš v podobě toho Utrogestanu.
Na druhou stranu bez ovulace fakt neotěhotníš.
A bez ovulace taky nemáš nedostatečné žluté tělísko - nemáš ho totiž vůbec. Žluté tělísko se vytváří z prasklého folikulu a praskutí folikulu je ovulace. Takže bych s dr. řešila tu ovulaci. Testy doma nemusí být vypovídající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.25 09:10
@terezahhhhhh píše: Více

Ahoj, mužů se prosím zeptat, jak jsi to tenkrát řešila a jestli se povedlo to srovnat? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
2284
26.2.25 12:21
@Anonymní píše: Více

Zkuste si dohledat byliny a doplňky, které podporují progesteron, užívají se pak od ovulace po MS. A nebo napište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí