Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
potýkám se už přes dva roky se spinenim behem mesice mimo cyklus. Drive to vychazelo presne na den 10 dni pred MS.
V unoru mi vsak nova gynekolozka zjistila, ze mam spatnou funknost zluteho teliska.
Spineni se po lonske cyste, ktera zmizela rapidne zhorsilo.
Byl mi nasazen utrogestan, ktery si zavadim vzdycky 16-26.
Od toho unora se snazime a proste se nedari. Vim, ze s touhle diagnozou to bude asi na dlouho. Procitala jsem nejake stare diskuze, ze se nekterym mamkam otehotnet povedlo. Jen me zajima, podarilo se i pres to spineni? Uz mi to vzdy zacina tyden po menstruaci a ani kvuli tomu nemam poradne chut se snazit. Mam krece vetsi, nez pri MS, picha me v levem vajecniku. Opruz!
Mate nektera s utrogestanem zkusenost? Prijde mi, ze se zlepsilo prvnich 5 mesicu a uz zas na nic. Ovu taky nemam, zkousela jsem testy. A pritom MS mam uplne jak hodinky na den presne.
Pokud ti špatně funguje žluté tělísko (čemuž to dlouhodobé špinění před MS nasvědčuje), tak produkuje málo progesteronu. Ten je třeba doplnit, což děláš v podobě toho Utrogestanu.
Na druhou stranu bez ovulace fakt neotěhotníš.
A bez ovulace taky nemáš nedostatečné žluté tělísko - nemáš ho totiž vůbec. Žluté tělísko se vytváří z prasklého folikulu a praskutí folikulu je ovulace. Takže bych s dr. řešila tu ovulaci. Testy doma nemusí být vypovídající.
@terezahhhhhh píše: Více
Ahoj, mužů se prosím zeptat, jak jsi to tenkrát řešila a jestli se povedlo to srovnat? Děkuji
@Anonymní píše: Více
Zkuste si dohledat byliny a doplňky, které podporují progesteron, užívají se pak od ovulace po MS. A nebo napište.