Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, před necelýma dvěma měsíci jsem si skřípla do dveří od řidiče a za ním dveřmi prst, ale ne jako takový jen ten polštářek pod nehtem, ale jen pul prstu, ne celý, no nateklo mi to bolelo to, ale nastal problém, zmodrala mi asi pulka nehtu, jedná se o levý ukazováček, nehet uplně modrý hrůza, chodím na gelovky, takže to není vidět, ale mamka mě začala strašit, že mi nehet sleze, to jsem doufala že ne, jenže ted se mi už asi 2 týdny nehet hýba a pulka jakoby vysela na vlásku a druhá pulka je dobrá, od té doby jsem byla asi dvakrát na gelovkách a vždy když mi to jakoby piluje čekám že mi upadne, ale nic furt se kejve, ted mám týden nové hehty, a zkoušela jsem to prozkoumávat zda třeba se ještě nepřiroste taková ta kužička na začáčku nehtu, ale zatím nic, a já ten nevím zda je podtím nový nehet nebo ne, když mi sundal lak vypadal nehet normálně jen byl ještě trochu zmodralý a kejve se. Říkala jsem si že bych si ho zkusila nějak, ne moc tvtdě utrhnout a nechat narust nový moje otázka je jak dlouho trvá než naroste nový nehet? Popřípadě měl jste to tady někdo? Takovou tu štěnici nebo jak se to jmenuje? upadl vám nehet nebo se spravil, jakoby srostl? Moc se omlouvám asi je to zmateně napsaný, ale jsem z toho špatná, nevím co s tím, a nevím jak jinak to popsat asi mi jde hlavně o to jak dlouho trvá narust nový nehet.Moc děkuji za případné rady ![]()
Ta štěnice se jmenuje stínka
ale jinak dobrý. Já bych osobně radši na chvíli upustila do gelování toho nehtu, tím ho zatěžuješ a má toho chudák dost. Moje mamka si před lety nechala po letech sundat gely, protože měla zlomené prsty. Nehty byly totálně zničené, jen ténké šlupičky, jak u malých narozených miminek. Během týdne se jí na nich něco nezdálo, vyrazila na kožní a ta jí diagnostikovala plíseň. A řekla jí, že je to častý problém. Ono totiž, co si budem povídat, nehtařky ty pilníky rozhodně nedezinfikují po každé klientce. Mamka se léčila dost dlouho, nemohla se toho zbavit.
Segre upadl, me se stenice nikdy nepovedla, ale zato sem si parkrat vyrizla doprostred nehtu diru ziletkou
roste to docela pomalu, ale to je clovek od cloveka nekomu rostou nehty jako blazen, nekomu trva vecnost nez kousek poporostou
kdyz chodis na gelovky tak snad vis jak casto chodis a kolik mas odrostlo…
Mně se to párkrát stalo s nehtem na palci u nohy. Nemyslím si, že by bylo možné, aby přirostl zpátky
Vždy mi nakonec odpadl, ale to už pod ním byl nehet nový. Já bych do toho být tebou nešťourala, mohla by sis to ošklivě zatrhnout. Maximálně jsem pak opatrně odstřihávala už zcela uvolněné části, když začaly zachytávat za oblečení apod., právě abych to nechtěně nezatrhla do živého. Ale byla to vždy otázka několika týdnů, prostě tak rychle, jak ti rostou nehty, se to odumřelé postupně uvolňuje z lůžka.