Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem po SC a mám tělísko zavedené, jediný problém je, že je u něj strašně dlouhá menstruace, kolem 10 dni, ale je to jen proto, že to nemá žádné hormony
. Ale dá se na to zvyknout
Ahoj, pro ženy (dívky) které ještě nerodily je tělísko gynefix. Můžeš se na něj zeptat svého gynekologa http://www.vitalia.cz/…sko-gynefix/. Jinak já mám po porodu vex tělísko medigold, obyčejné nehormonální asi za 1000Kč. Důvod proč ti nechce dr. dát tělísko může být také v tom, že jsi nerodila vaginálně, tudíž máš ještě hodně pevný čípek a zavádění může být hodně bolestivé.
@prudusinka jo on mi to říkal že by mě zavedení bolelo a i jsem to četla, ale myslím si že když jsme se ho několikrát ptala jestli by to opradu nešlo, řekl mi že ne, tak mi to přišlo divné…
Já to chci vyzoušet, pokud mi to nebude sedět, tak to vyndáme a hotovo…
On mi řekl, vy máte 20let, určitě budete chtít do dvou let další dítě a budem to za dva roky zas vytahovat, to nemá cenu…
Problém je v tom, že další dítě plánujem nejdřív za 5-8 let
takže ani v otm neměl pravdu…
Tak podobné jednání dr. taky znám
, původně jsem si chtěla nechat zavést Mirenu, ale dr. taky mluvila o druhém dítěti a jak je tělísko drahé. Další dítě plánujeme taky až tak za 5let.
Tak dr. je vlastně podnikatel, ne pánbůh
![]()
Otázka jaké problémy jsi už měla, jinak existuje ten gynefix určený hlavně ženám co nerodily. Pokud s tím má dr. jen osobní problém šla bych jinde.
Já jsem teda o tom s dr. ani nedebatovala, zeptala se při objednávání na druhy, ceny a po prohlídce jestli je vše ok jsme s dr. jen řešily kdy a jak.
Tak je pravdou, že jsem teda vaginálně nerodila a opravdu to bolelo, ale krutě. Dost vydržím, ale tohle mi málem hrklo slzy do očí, ale trvalo to asi 5 minut, i když se to zdálo jako půl hodina
a doma ještě celý den, taková bolest v podbříšku jako bych měla snad 20× silnější menstruaci to jsem až hekala, ale od druhého dne už úplně v pohodě. Můj lékař spíše tělísko nedává z důvodu dalšího těhotenství, dává minimálně po druhém dítěti nebo pokud už být těhotná nemůžeš ze zdrav. důvodů…
Tak já neměla problém se dr. na tělesu domluvit, rodila jsem normálně, ale rozhodně mi nikdo nic nevymlouval kvůli druhému dítěti. mluvily sme o tom, že druhé dítě chci až tak za 4 roky, a kdybych si to rozmyslela, tak můžu přijít kdykoliv na vyjmutí.
Kamarádka rodila císařem a tělísko taky nebyl problém. Jen ho nedostala hned po šestinedělí, ale asi 6M po porodu.
Tělísko určitě mít můžeš, jsou i taková, co jsou vyloženě vhodná pro ženy, které nerodily, neboj. Porad se s gynekologem, pokud by se mu do toho enchtělo, odrazoval tě, změn gynekologa. Třeba je proti tomu, s tává se to se vším - pak je to ale jeho chyba, tělísko mít určitě můžeš.
Já už Dr. změnila a narazila jsem taktéž (tenhle je jeden z nejlepších ve městě)…
Argumentoval tím, že by mě to nedělalo dobře a že za dva roky budu mít druhé dítě a že to nemá cenu…
Já z toho byla tak vyjukaná že jsem mu neoponovala. Radši jsem se chtěla zeptat tady a najít si o tom něco na netu a potom mu o otm znova říct.
Ale za zkoušku nic nedám, vím že někdo s tím má problémy, ale to nezjistím nijak jinak než že to sama vyzkouším…
Já už byla zoufalá, že snad nebudu moct mít kvůli císaři žádnou antikoncepci bez hormonů…
@mati jo to kdybych vědělaj ak to myslel…Asi že by mi to nějak nepasovalo, ikdyž nevím jak to muze vedet když mě ještě ani jednou nevyšetřil vnitřně…
@miselka666 si spíš myslím, že to nechce dělat kvůli tomu, že skrz pevnej čípek se to hůř (a bolestivěji) zavádí…jakou jinou neplechu by to mohlo dělat mě nenapadá…
Ahojte
Holky, chci se Vás zeptat. Jsem 5 měsíců po akutním SC pro nepostupující porod a již po šestinedělí jsem se začala zajímat o to jakou antikoncepci budu používat.
Před těhotenstvím jsem brala Chloe, první 2 měsíce po SC jsem kojila a tak jsem brala Azalii, obě antikoncepce ze mě udělaly,,frigidu"
.Rozhodla jsem se, že už do sebe fakt hormony cpát nebudu. Momentálně používáme gel Pharmatex, ale ta nejistota je tak velká že ze sexu nemám nic a spíš se mu vyhýbám, protože nemám moc v to důvěru a taky nás to potom oba pálí. A kondom taky ee

Chtěla jsem nehormonální tělísko, ale Dr. mi řekl že mi ho nedá. Jelikož už jsem s ním měla delší dobu problémy, přestoupila jsem k jinému, všemi chválenému Dr. s tím, že tenhle mi určitě vyhoví. Jaké bylo překvapení, když mi i tento druhý Dr. řekl, že mi tělísko nechce dát, protože jsem nerodila a jsem po SC…
Má otázka zní:Nehormonální tělísko nemůžou mít ženy které nerodily?
I na nástěnkách na gyndách jsou vypsané druhy antikoncepcí, je tam zmíněné i nehormonální tělísko a u něho je napsané že je méně vhodné pro ženy, které ještě nerodily…
Kamarádka mi řekla, že když přijdu do ordinace znovu a zatlačím na pilu že ho opravdu chci (i za cenu toho že mi řekl že by mi to nemuselo sednout a že mi to nedoporučuje) a že těch 1500,– stojí, tak že by mi měl vyhovět…