Nehormonální tělísko Silverlilly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
25.4.07 10:52

Nehormonální tělísko Silverlilly

Máte někdo nějaké zkušenosti s touto antikoncepcí? Beru prášky, ale moc mi nevyhovují a ráda bych něco nehormonálního. Tohle se mi zdá jako ideální varianta, ale určitě existuje nějaké ALE… Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21
25.4.07 11:21

Ahojky,

já mám téměř dva roky tělísko Mirene. Před porodem jsem brala Yadine - docela dobrá, ale dost drahá. Trpěla jsem silnou, dlouhou a bolestivou MS.
V sočasné době nevím, co jsou měsíčky. Jednou za dva měsíce mě dloubne v břiše, den dva špiním a pak je zase dobře.

Je to záležitost na 5 let. Stála mě 5,5 tisíce. Když jsem si propočítala náklady na prášky, vložky, tampóny, léky na bolest… tak se to určitě vyplatí.

Zavedení je nepříjemné a trochu to bolí, ale jelikož jsem byla zrovna po šestinedělí, tak jsem to srovnávala s porodními bolestmi a to zavedení byla proti tomu brnkačka.

Takže já ti můžu tělísko Mirene jen doporučit.

Evča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
25.4.07 14:13

ahoj,
ja mam dva roky zavedene Silverlilly zinc, jsem naprosto spokojena, menses mam slabsi nez driv, vedlejsi ucinky zadne. Melo by to byt na devet let (nechala jsem si to zavest v Cesku), ale muj gynekolog mi doporucil, abych si ho nechala vymenit maximalne po peti letech.
Mirene je hormonalni telisko, hormon je tam sice ve stopovem mnozstvi, ale je tam. Ja hormony nesnasim a kazdemu, kdo je na tom tak jako ja Silverlilly vrele doporucuji.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
25.4.07 17:39

A Jani - na jakem principu to funguje, kdyz tam nejsou zadne hormony? A jak se provadi zavedeni - lokalni umrtveni? A co cena? Diky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
27.4.07 08:45

Simco,
takze, funguje to na dva zpusoby - za prvni, kov obsazeny v telisku zmeni prostredi v deloze, cimz potom hynou spermie. Pokud nahodou nektera neuhyne a dostane se az k vajicku, oplodnene vajicko se v deloze neumisti. Prave diky tomu, ze je to kovove, ma to ucinost srovnatelnou s hormonalni antikoncepci. Platila jsem 1600 Kc, zavadi se to pri menstruaci, protoze mas otevrene delozni hrdlo. Strci do tebe takovou tenounkou rourku, kterou to potom prostrci. Neboli to, trochu to citis, ale urcite se to neda srovnat s porodni kontrakci, nehlede na to, ze je to otazka dvou minut.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
27.4.07 11:06

Jani, jsem trosku straspytel a vsechno dlouho resim a zvazuju, tak jeste jeden dotazek - jak dlouho je to asi na trhu? Neni to uplne novinka? Jde mi o to, jestli je to nejak ozkousene, aby se za par let nezjistilo, ze je to zdravi skodlivy nebo tak neco… Nevis, jak se to dlouho zavadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
30.4.07 11:25

Jak dlouho je primo tohleto na trhu nevim, ale nitrodelozni teliska se zavadi uz desetileti. Bydlim v Rakousku a muj zdejsi gynekolog mi rekl, ze uz za svou praxi videl mnoho roztodivnych telisek z byvaleho vych. bloku. Silverlilly ma ovsem klasicky a ozkouseny tvar do T, a po kontrole ultrazvukem mi doktor rekl, ze je to o.k. Pokud trpis alergii na levne kovy, je silverlilly nebo goldlilly idealni. Ja sama jsem presvedcena, ze je to pro telo mnohem setrnejsi nez hormony v jakekoli forme, ale to je vec nazoru. Navic, kdyz ti to vadi, da se to kdykoli vytahnout… Neni to az tak horentni suma, kdyz ti napriklad nesedne podkozni implantat, je financni ztrata mnohem vetsi.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
2.5.07 11:09

Tak diky moc za info, zda se ze je pro me Silverlilly idealni! Mam ted jedno mimi a druhy bychom radi az tak za 3 roky nejdrive a to mi gyn. rekl, ze to opravdu jde kdykoli vyndat. Tak snad budu spokojena, pristi mesic jdu na zavedeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.6.07 20:24

Tak jsem byla v patek na zavedeni, trosku to bolelo, ale jednalo se o cca 3 minuty, takze to slo. Nicmene jsem pak zacala krvacet a krvacim i dneska, je to zhruba stejne jako menstruace, takze zadne spineni… Nemate nekdo zkusenost, jak dlouho to muze trvat? Je dost neprijemny takhle krvacet, zvlast kdyz mi pred par dny skoncila menstruace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
28.3.12 11:00

Holky, tak uvažuji taky o nehormonálním tělísku a nemůžu se pořád rozhodnout.
Simčo, máš Silverlily pořád?Jak jsi spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
28.3.12 13:08

@79Simona přidávám se s dotazem. Jak to u tebe aktuálně vypadá?

• Citovat
  • Upravit
809
28.3.12 18:50

MUsel mi ho dr. po dvou mesicich vyndat, proste mi tam nesedelo a samo vylezalo… takze u me telisko bohuzel…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
29.3.12 10:25
@79Simona píše:
MUsel mi ho dr. po dvou mesicich vyndat, proste mi tam nesedelo a samo vylezalo… takze u me telisko bohuzel…:(

Jejda.Tk já furt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
30.3.12 10:46

ja bych do toho teda uz nesla…bolelo to, dost dlouho jsem se kvuli tomu trapila a jeste jsem prisla o ty penize za to telisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.4.12 20:21

Mám toto tělísko a mé menstruační cykly jsou po 21dnech a dost slabé? Tak nevím, nemáte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí