Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když tady čtu jak máte doma všechny naklizeno, načančáno, jak řešíte dokonalost v mateřství tak si připadám malinko laxně.
Máme doma příjemně, ale když teď půjdu k policím, najdu tam prach, taky pavouka zaručeně někde najdu. Prostě takové příjemné zabydleno. Děti (i my) jsou čisté, vedeme je ke vzdělání, ale neřeším s nimi každý prdík. Ve škole zvládají, ale úkoly jsou do značné míry na nich, oblékají se samy a ač máme snahu dělat ráno kupičky s oblečením, nikdy nám to nevydrží déle jež jeden dva dny.
Nejsem prostě maminka z reklamy.
Jsem divná?
PS: Výborně vařím a s manželem máme už dlouho hezký vztah. A v domácnosti neprudí, protože ví, že bych ho superrychle pověřila nápravou.
PPS: Jo, docela se nudím a tak zakládám divná témata ![]()
tak já když je přítel v práci dojíždí domů tak sem obklopená oblečením hračkama po zemi sem tam papírek a je mi fajn
zásadně uklízim když jezdí chlap domů ![]()
@SAJ píše:
Když tady čtu jak máte doma všechny naklizeno, načančáno, jak řešíte dokonalost v mateřství tak si připadám malinko laxně.
Nečtu tady moc často podobné diskuse. Naopak - ty, které prosazují „dokonalost“ v jakémkoli směru, bývají velmi rychle umravněny. ![]()
Takže ano, naprosto souhlasím… s poslední větou Tvého příspěvku. ![]()
1. A není to třeba tím, že máš už velké a soběstačné děti? MOje miminko se samo neobleče
![]()
2. Naklízíno nemám, to asi ani s hromadou hraček po zemi nejde
3. Hroutím se, jen když má přijít návštěva
4. Taky jsem u nás našla brouka - když seod sousedů k nám dostala štěnice. Pak museli deratizovat mimo jejich byt i ten náš ![]()
5. Já se nenudím, a tak divná témata moc nezakládám ![]()
Ale nějak jsem nepochopila smysl diskuse
Hezký večer
Se taky nehroutim, ale my teda i kdyz jsme cisti, tak jsme nikdy nebyli nijak nacancani. Si obcas prijdu divna. Jo a nejvetsi poradek mam, kdyz muzskej neni doma…jako sbirat po bordel jsem ochotna cca jednou dene. ![]()
Tak diskuzi o dokonalé domácnosti jsem už nečetla ani nepamatuju..většinou se všichni shodneme, že všeho moc škodí a nej je si udělat kávu a dát nohy hore. ![]()
Třeba já mám víceméně spíše uklizeno a navařeno, ale nenapadlo by mě psát o tom diskuze..tak proč psát diskuze o tom, že nemám uklizeno a nemám navařeno…se asi nenudím.
Cha! Všechny ženské tvrdí, jak se nehroutí a doma mají bordel a pak k nim člověk přijde a z podlahy by se dalo jíst a domácnostz vypadá jak z katalogu.
Já se teda uklízet snažím, ale furt jsem pod standartem většiny žen, co se „nehroutí a neuklízí“. Nechápu ![]()
@BohunkaP píše:@SAJ píše:**Takže ano, naprosto souhlasím… s poslední větou Tvého příspěvku.
PPS: Jo, docela se nudím a tak zakládám divná témata
Ale no tak, nebuď tak přísná, to se nemůžem pobavit? Koneckonců taky plevelíš v mé divné diskusi
Nebo máš raději duchy na testech několikrát za den?
@sad 1 píše:
1. A není to třeba tím, že máš už velké a soběstačné děti? MOje miminko se samo neobleče![]()
![]()
2. Naklízíno nemám, to asi ani s hromadou hraček po zemi nejde
3. Hroutím se, jen když má přijít návštěva
4. Taky jsem u nás našla brouka - když seod sousedů k nám dostala štěnice. Pak museli deratizovat mimo jejich byt i ten náš
5. Já se nenudím, a tak divná témata moc nezakládámAle nějak jsem nepochopila smysl diskuse
![]()
![]()
Hezký večer
Asi jo, už mám děti větší - ale myslím, že jsem to pěkně flákala i s miminky. Jen dneska tu je několik diskusí o nehlídání prarodiči a nemožnosti odpočinku a o ztrátě smyslu života. v jedné byla zmínka o tom, že maminka leští denně nábytek - brrrr, pro mě to je šílená představa.
A já si říkám, že to je přece zbytečné. Třeba to pomůže jen jedné potenciálně dokonalé to trošku flákat. ![]()
A kde se píše o dokonalé domácnosti? ![]()
Doma mám bohužel bordel. Mám dvě děti ADHD a manžela, kterej dělá bordel s nima. Zase se všichni kluci krásně zabavěj. Pravda, já se často hroutim (pravidelně jistou část měsíce
), když to vidim. Ale přesto, že vlastně pořád uklízím, pořád je tu bengál.
Nicméně mě nepřesvědčíš, že s pavoučikama jste příjemně zabydlený. Na to mě nenachytáš. Pavouky vážně nesnášim a bojim se jich. ![]()
Jo a hromádky teda dělám. Dokonce 4 každý ráno. Odcházím do práce dřív než manžel a kluci do školy a školky a oni by se prostě neoblíkli. Manžel by jim to oblíknul napřeskáčku a možná by jim přidal i něco z mý skříně. To není o přehnané pečlivosti, ale o zdraví. V zimně jsem jednomu nepřichystala o víkend mikinu a hádej, jak byl oblečenej na horách.
On je fakt šikovnej a chytrej chlap, ale co se domnácnosti a dětí týče - vážně mimoň.
Příspěvek upraven 24.03.13 v 21:32
Zase ale když je člověk doma sám, tak i brouk pytlík může být dobrým společníkem
![]()
Příspěvek upraven 24.03.13 v 21:34
@Bábrdl píše:
Cha! Všechny ženské tvrdí, jak se nehroutí a doma mají bordel a pak k nim člověk přijde a z podlahy by se dalo jíst a domácnostz vypadá jak z katalogu.
Já se teda uklízet snažím, ale furt jsem pod standartem většiny žen, co se „nehroutí a neuklízí“. Nechápu
Ony totiž tyto dvě skupiny mají něco společného - ty, které se „nehroutí“… i ty, které prosazují „dokonalost“ - obě tyto skupiny velmi dobře ovládají techniku planých žvástů.
A ja ani varit neumim:)))a hroutit uz jsem se prestala:)nikam to nevedlo:)))