Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky syn se narodil v 37 TT.. začnu tímto nebyl mi dan k prsu hned. Jelikož měl napolykano hodně plodové vody dostal se k prsu až po vic jak 24hodinach. Nechtěl pít. jen spinkal. Byl přikládán ale nic… Pak se zadařilo a levé prso začal přijímat ale prave ne. (Vpáčená bradavka.) nyní je to už 11den co kojim výhradně z levého prsa a prave zkouším s kloboučkem ale to jako by syn neuměl tahat a přes klobouček nic neteče… Vlastně je to celé divné, nemá nikdy bradavku a kus dvorce v puse jako to dělali sourozenci ale jen dumla bradavku a pije z toho leveho…ale co s tím pravým prsem s pacenou bradavkou, odstrikavat a zkoušet přikládat nebo kojit porad jen z jednoho? 😔
Odstrikavat a zkoušet přikládat i k tomu druhému. Když ti je zima tak ta bradavka vyleze?
@JancaS84 píše:
Odstrikavat a zkoušet přikládat i k tomu druhému. Když ti je zima tak ta bradavka vyleze?
Ne nevyleze, ani po masírování.. odstrikala jsem už párkrát ale pokaždé ani ne 30ml…a je takové měkké ani se nenalevaji..a to je to 3 dítě. V předešlým kojícími období nebyly problémy až nyní.
Kolikrát stresují že ani nakojit neumím. Ale malý opravdu ani nevtahne tu bradavku, a to řve hlady.
Nakonec mu stejně dam tu co je ok a on spokojeně spi napapany.
@Monikabelska já rodila podobně. Synovi je osm dní. Byl 37+2. Tak prvně napíšu, že byl císařským řezem a na sále ho bradavka taky nezajímala. Měl též napolykáno dost plodové vody. Je to normální a v pořádku, že nechce hned sát. Oni mají z toho břicha zásoby. Hlavně u mě po císaři to nebyl prostě přirozený příchod na svět. První dny také spal a nechtěl se kojit. Trošku začal třetí den po porodu. Víc aktivní byl ten čtvrtý den. Samozřejmě byl hodně unavený i skrz žloutenku. Čtvrtý den večer se mi rozjela naplno laktace. U toho prsa to taky flakal. Je to moje třetí dítě a ještě jsem PA. Prostě jsem musela malého fakt t dobře přiložit k prsu a tu bradavku mu v podstatě nacpat do pusinky. Nějaký široký úchop dvorce prostě nešel. To by se nechytl. Bradavky mám teda celkem pěkné, ale tentokrát se mi ta jedna dost schovávala a dát ji do té pusinky byl boj. Musím říct, že teď dva dny pije fakt už líp. Ale musím mu tu techniku pořád kontrolovat. A hodně dlouho se kojí. Klidně hodinu a půl s přestávkami. Každopádně vidím jak každý den je to lepší. Získává sílu ![]()
Co zkusit trochu odstříkat, aby se ta bradavka vytáhla a zkusit přiložit. Zkus fakt mu tu bradavku nacpat pořádně do pusy. Je to trochu boj a trápení. Potřít tu bradavku MM a klidně zkusit i dát MM přes cévku. Existují i formovače bradavek na vpáčené bradavky. A pak leda pozvat domů LP ať na vás koukne.
@anavi13 právě i to jsem zkoušela kdy bradavka byla nádherná ale taková rozmokvana a syn ji odmítl natahovala ho z toho… Prostě nic… V porodnici mi sami řekli o kloboučku, který jsem zkoušela i tam a malý jen dumla ale nedal z něj…to samé dělá teď..jakoby to bral jen jako dudlík prekusuje ale nesaje… Poradkyní jsem volala včera a říkala že na to musím přijít, ze nejsem prvorodička…takže podpora žádná…
@Monikabelska to je hrozný přístup od LP. Zkus jinou
když vezme klobouček tak je to taky fajn. Jak bude silnější tak to odbouráte. Jinak mi ty bradavky fakt bere úplně stejně. Ale u nás se to lepší. Jen nesmí být prsa moc plná.
U nas to bylo neco podobnyho, kloboucek byl taky des, ale proste jsem se zasekla a kojila, odstrikavat mi nikdy neslo, rekord byl 50 ml z obou, to se mi povedlo tak jednou…ale dite u prsu se nejak zvladalo napit, proste casem to slo, nejak a z neceho rostl, i kdyz to byl velkej zaprah a boj, nality prsa taky skoro neznam, prakticky bych mohla rict, ze jsem „nemela mliko“,…hodne casty prikladani i v noci, zadny kojeni na povel, ze se naji a pak chvili vydrzi…nakonec z nej byl zavislak a jinak uz napr. ani neusnul, kojila jsem nakonec hooodne dlouho, ani nebudu psat do kolika:D.
@Monikabelska píše:
@anavi13 právě i to jsem zkoušela kdy bradavka byla nádherná ale taková rozmokvana a syn ji odmítl natahovala ho z toho… Prostě nic… V porodnici mi sami řekli o kloboučku, který jsem zkoušela i tam a malý jen dumla ale nedal z něj…to samé dělá teď..jakoby to bral jen jako dudlík prekusuje ale nesaje… Poradkyní jsem volala včera a říkala že na to musím přijít, ze nejsem prvorodička…takže podpora žádná…
Spatna LP! Nech si nekoho doporucit zenami v okoli, idealne.
@Monikabelska zkus napsat třeba do nějaké místní nosící skupiny. Tam se stoprocentně najde dobrá LP. ![]()