Váha miminka ve 3 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
581
20.6.23 23:07

Váha ve 3 mesících

Ahoj, mám dceru 3,5 měsíce.
Narozena CS ve 39 týdnů, váha 3,48. Zhubla, při propuštění na cca 3,12. V šesti týdnech 4,1. Nyní na 3 mesících 4,5. Mě to přijde hrozně málo. Podle tabulek je někde na okraji spodní hranice. Roste do délky krásně ukázkově. Je plně kojena. Doktorovi přijde v pořádku. Doma mě taky uklidňují, jen mě se to nezdá. Dítko mám třetí, ale starší hoši byli velcí už jako novorozenci. Vím, že nejde srovnávat, ale i já mám pocit, že dcera málo jí. Přitom je to veselé živé miminko, celou noc spi. Kaká a čůrá také podle mě normálně. Přesný počet plen za den ale neznám. Řešily by jste to nějak? Napadlo mě koupit odsávačku, nebo dokrmovat UM, ale nechci přestat kojit. Pak ještě na noc od konce 4 měsíce kaše?
Ještě doplním, že piju koj. čaj i jiné tekutiny, snažím se i když nejsem moc na pitný režim. Mám poruchu štítné žlázy beru prášek, cítím se dobře. Starší děti jsem jedno kojila plně 6 měsíců, druhé jen chvíli.
Jak by jste řešily vy? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5917
20.6.23 23:23

Neřešila. Dcera měla ve 3m podobnou váhu. V 18m má ani ne 10kg :nevim:
Chlapečci bývají větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.6.23 23:27

Normalne bych kojila.
V cem by jako UM pomohlo? Kdyz je to nahrazka MM.
Je spokojena, cura, pribira. Normalni dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
21.6.23 04:00

Mame s kamaradkou holcicky tyden od sebe, narozeny i s bezmala stejnou vahou (2,95kg a 2,85kg) a obe plne kojime.Ted jim jsou 4 mesice a ta nase mela na 3m 5,6g a jeji 4,5kg. Nedavno snad konecne pokorily 5kg a ta nase zroutice ma uz 6,4 😅 A obe jsou dle dr v poradku a prospivaji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11787
21.6.23 05:09

A co bys chtěla řešit? Kojis, dcera je veselá spokojená…dle doktora ok…tak nic neřeš…tabulky jsou tabulky a lidi jsou lidi..možná zkus dceři vysvětlit že má více přibrat třeba té pochopí…stejně jako já sem dle sester v porodnici měla vysvětlit novorozenci že jíst může az za 3h a běda jak bude mít hlad dřív…:roll: prostě teď vyrostla do délky tak přídte zas třeba víc probere na váze… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.6.23 05:38

@helbell nepotřebuješ mít valibuka, ne? Dál koj, nic víc netřeba. Pokud roste pravidelně, přibírá pravidelně, tak klid. Hele, ona není výhra mít 3 měsíční co má téměř 8 kg :think: ba naopak.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
21.6.23 05:54

Prosimtě a proč bys šaškovala s UM, když máš spokojené prospívající a rostoucí mimino! Jen aby byla tučnější?
Chápu, že když jsi měla první velký kluky, že se ti to nezdá. Ale věřila bych pediatrovi+bys přece poznala, že je hladová :nevim:
U mě byly „hubené“ obě děti. Dcera začala mít něco, co vzdáleně připomínalo faldíky kolem 7 měsíců. Teď půjde do školy, je nadprůměrně vysoká a hodně štíhlá. Bude nejspíš ten typ, co se může futrovat a nepřibere.
Syn se narodil obří, myslela jsem si jaký to bude valibuk a váhu má někde na percentilu 35. (I když je už na UM a příkrmech)
Takže špekaté děti vůbec neznám a dokud se jim daří, neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
21.6.23 08:47

Nejde mi o to aby byla tlustá, spíš aby se vyvíjela dobře. Mozek, kosti…víme. S UM nás pustili z porodnice, špatně jedla od narození. Kojeni jsme zvládli, ale přírůstek váhy je minimální proto možná plaším, ale od toho tu jsem, abych ji hlídala ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.6.23 08:54
@helbell píše:
Nejde mi o to aby byla tlustá, spíš aby se vyvíjela dobře. Mozek, kosti…víme. S UM nás pustili z porodnice, špatně jedla od narození. Kojeni jsme zvládli, ale přírůstek váhy je minimální proto možná plaším, ale od toho tu jsem, abych ji hlídala ne :wink:

Pokud mas pocit, ze ma zdravotni problem, tak hledej ten problem :nevim:.
A ne menit MM za UM, proc, to ti nic nevyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
21.6.23 08:58

Dávat UM je holý nesmysl. Kdyby byl nějaký problém, určitě by to doktorka řešila. Doktorky jedou obvykle striktně podle tabulek…. Fakt klid. Tohle bych čekala od prvorodičky, ale ty už jsi úplně zkušená matka :)

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
21.6.23 09:00

Já ze začátku dokrmovala, ale miminko mělo prostě hlad. Tak se koukni na to své, jestli má hlad nebo nemá. Když je spokojené, usměvavé, po večerech nevyřvává, tak hlad nemá :nevim:. Když ti ale tvá intuice říká, že něco není ok, tak zkus kojit častěji. Když spí celou noc, má docela dlouhou přestávku - já tohle neznám. Jak často kojíš? Zkus třeba přidat dva kojení přes den a uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
581
21.6.23 13:03
@Lucie_Sx píše:
Pokud mas pocit, ze ma zdravotni problem, tak hledej ten problem :nevim:.
A ne menit MM za UM, proc, to ti nic nevyresi. [/cita
@Tosidelassrandu píše:
Dávat UM je holý nesmysl. Kdyby byl nějaký problém, určitě by to doktorka řešila. Doktorky jedou obvykle striktně podle tabulek…. Fakt klid. Tohle bych čekala od prvorodičky, ale ty už jsi úplně zkušená matka :)

To, že je dcera třetí neznamená přece, že jsem se se vším setkala? UM holý nesmysl není, když je potřeba. Mě spíš zajímalo jestli je její váha ok. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
21.6.23 13:05
@Capelucia píše:
Já ze začátku dokrmovala, ale miminko mělo prostě hlad. Tak se koukni na to své, jestli má hlad nebo nemá. Když je spokojené, usměvavé, po večerech nevyřvává, tak hlad nemá :nevim:. Když ti ale tvá intuice říká, že něco není ok, tak zkus kojit častěji. Když spí celou noc, má docela dlouhou přestávku - já tohle neznám. Jak často kojíš? Zkus třeba přidat dva kojení přes den a uvidíš.

Díky, tohle mě taky napadlo. A dávám častěji. Uvidíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.6.23 13:05
@helbell píše:
To, že je dcera třetí neznamená přece, že jsem se se vším setkala? UM holý nesmysl není, když je potřeba. Mě spíš zajímalo jestli je její váha ok. :roll:

UM je nahrazka MM.
V cem presne ocekavas jeho benefit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí