Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím chtěl bych se zeptat narodilo se nám miminko císařským řezem, a používáme Nutrilon 1, pro děti narozené císařským řezem.. a je tedy určené pro této děti.. často nám ublinkava, není to tedy časté, je dobré změní stravu?
@Vn1999 píše:
Zdravím chtěl bych se zeptat narodilo se nám miminko císařským řezem, a používáme Nutrilon 1, pro děti narozené císařským řezem.. a je tedy určené pro této děti.. často nám ublinkava, není to tedy časté, je dobré změní stravu?
Tohle je lepší konzultovat s pediatrem, než na netu.
@Vn1999 píše:Často, ale není to časté? To asi nechápu.
@Vn1999 píše:
Nemám zkušenosti s UM, ale miminka ublinkávají, některá více, některá méně. Ale je to fyziologické.
Nedávno jsem náhodou narazila na toto mléko doporučené pro děti narozené CS. Pochopila jsem, že ho výrobce propaguje jako specifické na tvorbu imunitních protilátek, které nedostanou děti, které neprošly porodními cestami.
Za mě je to marketingový tah výrobce. Je to jen UM, nic víc. Pokud malé nevyhovuje, tak ho po dohodě s pediatrem vyměňte.
Pochopila jsem, že jsi otec toho miminka. Nebylo by možné a spíš na místě podpořit jeho matku v rozvoji kojení?
Děkuji za odpovědi… Ano jsem otec miminka a maminka dítěte vůbec nekojila, jsem starostlivý tatínek, je to pro me něco něho tak sem chtěl vědět názory od maminek kteří mají podobnou situaci
Dáváme mu víc jak 60 a ono mu to nestačí, což není správné mu dávat více dávek, ale zase když to dítě má hlad co stím mám dělat
@Vn1999 píše:
Dáváme mu víc jak 60 a ono mu to nestačí, což není správné mu dávat více dávek, ale zase když to dítě má hlad co stím mám dělat
O dite se staras ty?
Muzes mu davku zkusit navysit. Pokud bys dal moc, tak to poznas - vyblije to.
Ublinkavani po trochach je normalni.
Poradila bych se s pediatrem, jen je zvláštní, že to neřeší sama maminka
Ale to je asi jedno, myslím, že to je pouze reklamní tah. Máme obě děti narozené SC (akutní, plánovaný) a imunita zatím dobrá. Ale byly obě déle kojené, úplně bez UM ![]()
Mě přijde jako blbost rozdělovat děti na rozené přirozeně a císařem. Bude to spíš reklama a tahák na rodiče. Si vem kolik to všechno stoje. Ve své podstatě jsou si všechna mléka skoro totožná s malý odchylkami. Taky jsem rodila cs. Um jsme vyzkoušeli dost. Nikdy jsem nepozorovala žádné nežádoucí účinky na jakékoliv mlíko. Zato vigantol. Po tom bylo
obloukem. Jen co jsem ho vysadila bylo po problémů. Mimina ublinkavaji po jídle pořád. Ještě možná vyzkoušet jestli by to menší dávka nwzpravila a krmit po kouskách ne najednou. Možná má velkou savičkou, hodně teče a to dělá neplechu. I to jsme zvládli. Krmila jsem s přestávkami a tak aby to moc neteklo
pokud nepomůže nic tak jedině Dr.
@Vn1999 píše:
A kolik že tomu je? 60 jsme dávali tak ve 3 měsících ale já k tomu ještě kojila takže nedokážu určit kolik toho vypila. ![]()
@Vn1999 píše:
Ahoj, taky jsem rodila císařem a Nutrilon nám narvali už v porodnici. Nechtěla ho, když už ho do sebe dostala, tam ho pokaždé vyhodila a pořád měla hlad. Tak jsme najeli na Bebu a bylo po problému. A Sunar je klasika. Nutrilon nedoporučuji. Většina miminek ho nesnese.
@Vn1999 a proč nekojíte? Rodila jsem akutním císařem po 19h porodu a rozkojila jsem se a kojila přes 2 roky, dcera měla z umělého mléka pár kaší okolo 7mesice, aby se to nevyhodilo, co jsem koupila, když by bylo potřeba…druhé dítě budu mít plánovaným císařem kvůli vrostlé placentě a kojit budu chtít zase…