Miminko dostatečně neotevře pusu

Anonymní
12.6.23 21:39

Miminko dostatečně neotevře pusu

Ahoj, nemáte někdo prosím radu, jak donutit miminko dostatečně otevřít pusinku? O prso jeví zájem, ale bohužel málokdy se podaří aby pusu správně do široka otevřelo a vzalo si tak bradavku i dvorec. Kojení tak trvá hrozně dlouho a je potom i tak hladové, protože si mléko nedokáže všechno vycucat.. Dráždění rtů bradavkou moc nepomáhá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tosidelassrandu
12.6.23 21:46

Blokáda. Zajdi na osteodynamiku.

• Citovat
  • Upravit
34322
13.6.23 00:09

To chce dobrou laktacni, aby poradila nazivo.
Pokud jsou prsa moc nalita, chce to je rozmasirovat v teple sprse, trochu prsty odstrikat, az dvorec zmekne a jde zmacknout doplacata do pusy.
Pak to chce spravnou polohu a zezacatku i spravny grif, jak mimco na prso napasovat. Pokud se chytne spatne, tak malickem do koutku pusy vypacit a znovu.
Chce to videt.
Pro ruzne problemy s prisatim je pak dobra tzv. prirozena poloha, kdy sedis v polosedu, mimco brichem na brise, nohy k noham, koji se v zaklonu zaborene bradou do prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.23 00:18

Mám úplně čerstvou zkušenost - blokáda krční v oblasti krční páteře. Přisátí bylo špatně a trvalo tak dlouho, že bylo mimco úplně vysílené a nepili. Po ošetření pohoda. Plně kojim. Bohužel laktační poradkyně mi nepomohla, tuto variantu nezmínila a vystresovala mě tak, že jsem málem přestala o kojení usilovat. Doufám, že to není standardní přístup.

• Citovat
  • Upravit
2
13.6.23 08:52

@Lucie_Sx
Laktační poradkyně jen radila to dráždění bradavkou.. jenže tu pusu otevře jednou z X pokusů a stejně v této pozici nebo jak to nazvat, nevydrží dlouho a snažení je opět na začátku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
13.6.23 10:24

Zajdi za praktickou jestli nemá v pusince srostlou uzdičku. Pak mají problém s otevřením pusinky a kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.6.23 10:58

@Villanelle
To už jsem právě nechala zkontrolovat. Dle doktorky je to v normě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.6.23 12:03
@Gerka píše:
@Lucie_Sx
Laktační poradkyně jen radila to dráždění bradavkou.. jenže tu pusu otevře jednou z X pokusů a stejně v této pozici nebo jak to nazvat, nevydrží dlouho a snažení je opět na začátku :(

Tak jinou laktacni, poptej se v okoli, koho ti doporuci.
A zkus tu prirozenou polohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna