Máme ještě šanci ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
11.6.23 14:19

Máme ještě šanci ?

Ahoj holky,
mám téměř 8 týdenní holčičku narozenou SC. Z porodnice jsme odjížděly s mléčným dokrmem a ne a ne se ho zbavit a rozjet laktaci.
Všechny ty rady, co nejvíc kojit, co nejvíc pít, kůže na kůži společné spaní znám a snažím se praktikovat. Skin to skin nám úplně nejde, muž dělá 12ky a tu občas bývám celý den sama a nemůžu celý den proležet. A když už jsou pro to vhodné podmínky, tak je malá protivná, nespokojená a úplně mě to odradí.
Momentálně jsem si sehnala zamražené MM a dokrmuji přes hadičku s ním, ale zásoba se tenčí a já se děsím, co pak. Do laktační poradny dojíždime, ale pořád žádná změna k lepšímu. Malá celé dny jen pláče, protože než se nakoji a než ji dokrmim je to skoro 2 hod.
Paní, od ní mám UM, mi doporučila bylinky, že prý u ní fungovaly, ale u mě vůbec nic.
Strašně bych si přála, aby se ode mě malá nakojila a spokojeně usnula. Zatím to bohužel vypadá, že to zůstane u nesplněného přání…
Už fakt nevím, co víc dělat? Máme ještě vůbec šanci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
11.6.23 14:36

Co dáváš malé na uklidnění? Jestli jsi ji nacpala dudlík, tak co ho vyměnit za prso, ať si jen tak dudlá? Proč nemůžeš proležet celý den? Kdybych byla doma sama, jéje, já bych vstala jen na jídlo, toaletu a sprchu. To by byla pohoda, kdyby po mně nikdo nic nechtěl. :mrgreen: A teď nejtěžší rada, měla bys být hlavně TY psychicky v klidu. Děti vycítí napětí a samy jsou neklidné. To třeba funguje i při uspávání. Jakmile jsem lehla s tím, aby dítko rychle uslo a já mohla jít na jiné věci, tak děti vždy jak naschvál ne a ne usnout. Jakmile jsem se vnitřně hodila do spánkového klidu (kdy hrozí riziko vlastního usnutí :lol: ), tak nebyl problém. A nejen miminko, stres blokuje spuštění mléka a věřím, že když to všechno budeš brát s nadhledem, s klidem, že se laktace ještě může rozjet. A kdyby ne, tak se přece nic hrozného neděje, děti na UM jsou k nerozeznání od dětí na MM. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.6.23 14:45

@Petule030 nedávám žádný dudlík, právě se snažím cpát prso, ale ona už ho leckdy ani nechce.
No máme dva velké psy, kteří potřebují vyvenčit a musím taky uvařit něco k jídlu. Když je chlap doma, tak sice s kecama, ale vaří.
UM…no nějak se s tím nemůžu smířit, protože MM je vše lék a mým snem bylo kojit co nejdéle to půjde…
Právě ten stres. Malá pláče, já taky, jsme na prášky obě dvě. Sobě jsem začala kapat Bachovky, ale zatím to moc nefunguje…
V laktační poradně mi už sestřička navrhovala psychologa a nebo jít si tam na pár dní lehnout, aby se pohlídala technika - ale to se mi moc nechce, přeci jen, doma je doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
11.6.23 15:08

Poslouchej…občas se stane, že kojení nejde. Není to žádná katastrofa. Dnes jsou velmi kvalitní náhrady a výběr umělé mléčné výživy. Nehroť to, prostě patříš k těm pár procentům, které prostě nekojí. Moje dcera nekojila vůbec, vzala to jako výhodu a ani ona ani dítě nebyly nervní. Nekaz si dny! Ani se nedej vyprovokovat kamarádkami, babičkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.6.23 15:10

Prosím tě, nenech si pokazit první měsíce života miminka fanatickou honbou za kojením. Fakt to není nic, co by určovalo kvalitu života. Spíš mám pocit, že to je naopak. Každá kojit nemůže a často je lahev a UM vysvobození. Nechápu, proč dáváš cizí MM, vždyť nevíš, co v tom mléku je…..

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
11.6.23 15:22
@Janli píše:
Prosím tě, nenech si pokazit první měsíce života miminka fanatickou honbou za kojením. Fakt to není nic, co by určovalo kvalitu života. Spíš mám pocit, že to je naopak. Každá kojit nemůže a často je lahev a UM vysvobození. Nechápu, proč dáváš cizí MM, vždyť nevíš, co v tom mléku je…..

Protože kojomagorky lehce zblbnou zenskou po porodu… Ja kojila první dítě pul roku, druhy 2 dny. Jediny rozdíl v nich je, že první kojeny dite trpí na vysoký horecky při ockovani, při virozach apod. Oproti nekojeny. Takže asi tak k tomu slavnymu kojení…

• Citovat
  • Upravit
920
11.6.23 15:24

Jojo. Stres hormonálně blokuje kojení… Ale nedá se říct jen tak nestresuj se…mimino má 4.trimestr, může plakat i na UM. Já jsem první i druhé dítě první měsíce probrečela sama, až u třetího dítěte jsem už v zenu :D

A na vaření bych zpětně prděla, obzvlášť jen s jednim dítětem. Vývar na 2 dny, jídlo na 2-3 dny s různými přílohami.

Učíte se obě dvě, akorát ty už jsi zapomněla jaké to je to učení nového neznámého…tvoje dítě ti ještě ukáže jak se nevzdává… :D ty moje to ukazují každý den.
To je resilience.
Kojeni není zlata kráva…no tak dokrmujes, do vězení se za to nechodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.6.23 15:24
@Tajemnadama píše:
Protože kojomagorky lehce zblbnou zenskou po porodu… Ja kojila první dítě pul roku, druhy 2 dny. Jediny rozdíl v nich je, že první kojeny dite trpí na vysoký horecky při ockovani, při virozach apod. Oproti nekojeny. Takže asi tak k tomu slavnymu kojení…

Nikdo mě nezblbnul, přijde mi to pohodlnější jak kolotoč s UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.6.23 15:28

@Janli protože UM roztahuje žaludek, takže chtěla víc a víc místo, abysme snižovali. S paní jsem si psala, mohla jsem se ptát, nač jsem chtěla. Minimálně pro moji psychiku je to přijatelnější, malá problém taky nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.6.23 15:34
@Majduskabb píše:

Vážně ti to teď přijde pohodlný? Já jsem jedno dítě kojila dva a půl roku, druhý skoro vůbec. Znám oboje. Pro mě teda vyhrává lahev.

@Majduskabb píše:
@Janli protože UM roztahuje žaludek, takže chtěla víc a víc místo, abysme snižovali. S paní jsem si psala, mohla jsem se ptát, nač jsem chtěla. Minimálně pro moji psychiku je to přijatelnější, malá problém taky nemá.

Um neroztahuje žaludek, jen to dítě potřebuje víc jíst, to je normální. Holka, já mám pocit, že z toho solidně blbneš. Jestli ti to rozhazuje psychiku, tak rychle zvaž psychologa a srovnat si v hlavě, že to kojení tě ničí. A dávat dítěti um od neznámé ženské, to už je fakt zoufalost, to se na mě nezlob….

• Citovat
  • Upravit
10661
11.6.23 15:37

Proč se psychicky dobrovolně takhle odrovnáváš? Prostě nasaď UM a budete všichni v naprosté pohodě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.6.23 15:38

@Majduskabb netrápila bych sebe ani dítě. 8 týdnů je dost :think: jak to tak docitam, tak místo, abys byla v pohodě a užívala si mimco, tak se fakt trápis. Dej um a máš klid. a ne, um fakt nic neroztahuje :mrgreen:

Příspěvek upraven 11.06.23 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
11.6.23 15:38
@Majduskabb píše:

A mě přišla pohodlnější termoska a prášek v krabici… No tak holt budeš muset bojovat. Ale upřímně si myslím že stejně skončíte na um.

• Citovat
  • Upravit
66
11.6.23 15:44

@Janli pro někoho zoufalost, pro někoho schůdné řešení. Nejsem jediná na světě. A ano, prsa mám sebou všude, nemusím řešit, jestli jsem vzala dost UM a bude to stačit, nebo že je to studený, i když to bylo v termoobalu. Nějaký osamělý kout pro nakojení se najde vždy ;)
Psychiku mam rozhozenou už z porodnice a řeším to.
Zajímá mě spíš, jestli měl někdo podobné trable a podařilo se mu rozkojit, nebo je fakt jedinou cestou UM? Platí spokojená máma, spokojené dítě, ale upřímně pohled na dítě s flaškou mě spíš rozesmutní. Místo máminy teplé kůže dostane kus silikonu… Možná to moc hrotim, ale bohužel to takhle cítím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.6.23 15:49

Holky, všem moc díky za názory, ale já se neptám, zda dát UM nebo ne ;) chci vědět, zda třeba někdo řešil něco podobného a povedlo se mu rozkojit nebo ne.
Takže prosím k věci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna