Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Majduskabb tak na to bříško častěji
udělají jí to dobře. záleží jak ti pase koníky - jestli už dobře drží hlavu, je v ose. Měla by ti to říct i pediatrička. Případně ti dá žádanku, když by se něco nezdálo.
Pro tebe taky klidně fyzio. Po císaři je to fajn.
Neboj autosedačku zvládne. Naopak aspoň vypadnete do společnosti ![]()
@Majduskabb Ja se s kojenim natrapila silene a stejne se nezadarilo. Spis mi uskodilo to vecny snazeni a spatny pocit, ze nekojim. Syn byl od narozeni na UM, nemocnost minimalni a ujistuju te, ze z nej vyrostl normalni nesnesitelnej pubertak, jako z kojenych deti.
@Majduskabb píše:
@anavi13 no to už možná raději MM + dokrm UM. Ať má aspoň trochu ode mě. Pak to třeba nahradíme příkrmama, snažíme se co nejvíc vypěstovat na zahradě, aby měla z domácích zdrojů.
Zkusím pár dní dávat jen stříkačkou, jestli bude spokojenější.
Zkus to. Ať se hezky nají. Pár dní takto - třeba tři dny. Dáte se i trochu víc do pohody a pak bych klidně zkusila malinko ubrat UM a víc kojit. Ale fakt postupovat pomalu. Zase bacha pak na ty příkrmy - zelenina nemá skoro žádné kalorie. Pořádně se dítě nají až masa a stejně do roka spíš ochutnává. Do roka prostě je hlavní zdroj MM nebo UM. Takže bych se na příkrm ze zahrady moc neupínala.
@anavi13 jasně, ale aspoň něco. Bude mít pak i domácí vajíčka…ona jako se na prso těší, jakmile ji položím na kojící polštář, okamžitě se utiší. Jen toho mléka je málo no.
Tu pohodu potřebujeme no. Koníčky zatím nepase, trochu mě to trápí, vidím, že kamarádky 14 denní syn už hlavičku krásně zvedá. Proto mám vyhlídlou tu fyzio, prý je šikovná a má milý přístup k dětem.
@anavi13 já mám teď žádanku na mamo takže je možné, že otázku kojení vyřeší za mě.
@Majduskabb píše:
Holky, všem moc díky za názory, ale já se neptám, zda dát UM nebo nechci vědět, zda třeba někdo řešil něco podobného a povedlo se mu rozkojit nebo ne.
Takže prosím k věci
Ne, nepovedlo a přechod na UM byla úleva.
@Majduskabb tak určitě fyzio co nejdřív. A ať ti vše dobře dopadne. Fakt to chce hlavně psychickou pohodu.
@anavi13 píše:
@Majduskabb tak určitě fyzio co nejdřív. A ať ti vše dobře dopadne. Fakt to chce hlavně psychickou pohodu.
Děkuju mockrát. Zítra tam zavolám a domluvím se, teď se budeme doma tahat o jedno auto tak to bude složitější s termínem. Ta pohoda snad přijde. Měla jsem to šestinedělí jak horskou dráhu, hormony na vysokým levelu, dojmul mě i pohled na přítele, když hladil dcerku po hlavičce
@Majduskabb vždyť to je normální. Já bych využila i tu odbornou pomoc v rodině. Dáš se dohromady a hned bude líp. Šestinedělí je horská dráha ![]()
@anavi13 ta je 300 km od nás, spíš asi nějakého místního psychologa. At se vykecam odborníkovi.
@Majduskabb zkus to.
a dej třeba vědět jestli vám to pomohlo. Ono někdy nejde s miminkem vše podle představ, ale i tak budeš dobrá máma ![]()
@anavi13 dělám pro to vše a vím, že jen o kojení to není. Jsem tu pro ni 24/7, snažím se o co nejemnější a nejohleduplnější přístup, tak uvidíme. Je to trochu na palici, že jsme tu sami, rodiče nemáme, sourozenci bydlí v jiných městech, jediná rodina, co tu přítel má, už není zdravotně způsobilá vypomoct. A kamarády člověk nechce otravovat, aby si chvíli vzali kočár a šli drndat a já si zatím třeba aspoň uklidila. Možná tím spíš je člověk ve stresu, v baráku binec, nic nestíhám, dítě věčně na rukách 🙈 a to nejsem cimprlich. Nicméně s dvouma psama je každý den bez řádného úklidu vidět a poznat
@Majduskabb ty psy jsou problém. Musí fungovat chlap. To se nedá nic dělat. Něco musí jít bokem. Třeba vaření. Tak holt bude něco koupeného, větší rychlovky. Úklid si usnadni - mě třeba moc pomohl tyčový vysavač. Prostě cokoliv co ti pomůže. A kamarády mohou dojít aspoň na pokec. To taky pomůže
neboj se o tu pomoc říct i když je to těžký, když ta rodina je daleko.
Děláš co můžeš. Jen někdy je třeba uznat, že to chce řešit jinak a nemá cenu být vyčerpaná máma. Tím, že jí dáš UM budeš pořád prostě skvělá máma ![]()