Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Juliia21 ahoj moc děkuju za zkušenost. Bylinky taky beru, ale nepřijde mi, že by to mělo kýžený efekt. A jinak s tou cevkou stejně jako ty. V šátku se jí být moc nechce a já než bych tu 🐐 vylovila, to by byl večer 🙈
@Majduskabb
Já brala 5× denně piskavici, 5× denně Benedikt, ještě jsem brala 3× denně Moringu.
Já jsem si taky pořad byla nejistá, jestli nemá hlad… přišlo mi, že se nerozkojim a budeme pořád jen na hadičce (i ta hadička pro mě byla náročná).
Jednou jsem se proste rozhodla, že už dokrm nedám. A cely den jsem ho nedala, az na večer jsem vyměkla a dala dokrm ať se trošku vyspime.
Takhle jsem to udělala 3 dny a potom už jsme zvládly s dcerou i noc.
Byla tedy i v noci nonstop přisátá (vždy prso po usnutí sama pustila a zase si ho kdyžtak našla) 😊
Strašně ráda bych ti víc pomohla, úplně vím jak se citis ![]()
Já měla tedy ještě pořad na telefonu laktacni poradkyni, psala jsem ji jak jsme na tom a kolikrát dcera spinkala… byla to taková psychická podpora 😊
@Juliia21 píše:
@Majduskabb
Já brala 5× denně piskavici, 5× denně Benedikt, ještě jsem brala 3× denně Moringu.
Já jsem si taky pořad byla nejistá, jestli nemá hlad… přišlo mi, že se nerozkojim a budeme pořád jen na hadičce (i ta hadička pro mě byla náročná).
Jednou jsem se proste rozhodla, že už dokrm nedám. A cely den jsem ho nedala, az na večer jsem vyměkla a dala dokrm ať se trošku vyspime.
Takhle jsem to udělala 3 dny a potom už jsme zvládly s dcerou i noc.
Byla tedy i v noci nonstop přisátá (vždy prso po usnutí sama pustila a zase si ho kdyžtak našla) 😊
Strašně ráda bych ti víc pomohla, úplně vím jak se citis
Já měla tedy ještě pořad na telefonu laktacni poradkyni, psala jsem ji jak jsme na tom a kolikrát dcera spinkala… byla to taková psychická podpora 😊
Potvrzujes moji teorii, ze pri dobre konstelaci staci 3 dny vydrzet a vylitne to
.
@Lucie_Sx píše:
Potvrzujes moji teorii, ze pri dobre konstelaci staci 3 dny vydrzet a vylitne to.
Ono určitě. Otázka je jestli to jsou schopné zvládnout. Ono je to o nastavení v hlavě. Já mám zítra plánovaného císaře a jak na to kojení myslím, tak mě už bolí prsa. Jenže je to potřetí a vůbec nejsem z toho ve stresu. A hlavně jsem odpočatá.
@Juliia21 uf nebylo to trochu na chocholouška?
Protože já už jsem to párkrát takhle zkoušela, nedat dokrm, držet to na minimu a večer jsem do ní naráz nalila třeba 120 ml, protože ječela jak kdybych ji vraždila.
Dneska jsem se otáčela s kočárem z náměstí, chtěla jsem do obchodu ale madam měla koncert. Přitom byla nakojená, dokrmená. Takže zpět domů a na kozu. Hodila jsem nádech, výdech a s ledovým klidem jela s ječicim dítětem bez nákupu domů. Ale co bude chlap večeřet 🤷♀️ 🤷♀️ chtěla jsem aspoň pečivo. Tyhle chvíle mě vždy znervózní natolik, že ji dám dokrm, aby byla hlavně ticho😔
@Majduskabb takto pláčou všechny děti
to není ani o dokrmu. Stačí i nějaký jiný důvod a neuděláš nic. Chlap to přežije. Však může nakoupit on.
my to tak s manželem normálně dělali, že když mělo děti horší období, tak chodil nakupovat. Zavolej mu ať nakoupí ![]()
@anavi13 píše:
@Majduskabb takto pláčou všechny dětito není ani o dokrmu. Stačí i nějaký jiný důvod a neuděláš nic. Chlap to přežije. Však může nakoupit on.
my to tak s manželem normálně dělali, že když mělo děti horší období, tak chodil nakupovat. Zavolej mu ať nakoupí
To on by nakoupil, ale dělá do 20 hod a to už je zavřeno všude. Ale vykoupu ji a snad brzo usne a já něco vymyslím.
@Majduskabb objednej třeba pizzu a jdi si pak brzy taky lehnout
ono se fakt nic nestane. Tohle musí chlap pochopit a zvyknout si, že s dětmi se někdy nedá plánovat ![]()
@anavi13 píše:
Ono určitě. Otázka je jestli to jsou schopné zvládnout. Ono je to o nastavení v hlavě. Já mám zítra plánovaného císaře a jak na to kojení myslím, tak mě už bolí prsa. Jenže je to potřetí a vůbec nejsem z toho ve stresu. A hlavně jsem odpočatá.
Je to tak.
Prvni dite je navic vzdycky pokus omyl a vsechno uplne nove, clovek vubec nevi, ktera bije.
Já bych to nehrotila udělala jsi maximum netrap se můj druhy vyrostl na um od 3 týdnu a je v poradku
@Majduskabb
Já jsem pak vypozorovala, že má vždy večer prdíky. Zřejmě to měla z toho jak jsem míchala MM a UM.
Takže jsem si prostě v hlavě nastavila, že už to UM nedám.
Je to těžký, já to vím 🙈
A když nedáš dokrm přes den tak je spokojená?
Můj chlap taky děla 12ky. Dělala jsem to tak, že chlap nakoupil chleba, rohlíky… já to nakrajela, rozdělila a dala do mrazáku. Ráno jsem to vytáhla a chlap byl večer spokojenej. Dělala jsem rychlo jídla, hlavně v papinaku- polévky, guláš…
Nemáte třeba možnost nějakého dovozu nákupu?
@Majduskabb píše:
@Juliia21 uf nebylo to trochu na chocholouška?
Protože já už jsem to párkrát takhle zkoušela, nedat dokrm, držet to na minimu a večer jsem do ní naráz nalila třeba 120 ml, protože ječela jak kdybych ji vraždila.
Dneska jsem se otáčela s kočárem z náměstí, chtěla jsem do obchodu ale madam měla koncert. Přitom byla nakojená, dokrmená. Takže zpět domů a na kozu. Hodila jsem nádech, výdech a s ledovým klidem jela s ječicim dítětem bez nákupu domů. Ale co bude chlap večeřet 🤷♀️ 🤷♀️ chtěla jsem aspoň pečivo. Tyhle chvíle mě vždy znervózní natolik, že ji dám dokrm, aby byla hlavně ticho😔
Sednout pred obchodem na lavicku nakojit neslo…?
@Juliia21 píše:
@Majduskabb
Já jsem pak vypozorovala, že má vždy večer prdíky. Zřejmě to měla z toho jak jsem míchala MM a UM.
Takže jsem si prostě v hlavě nastavila, že už to UM nedám.
Je to těžký, já to vím 🙈
A když nedáš dokrm přes den tak je spokojená?
Můj chlap taky děla 12ky. Dělala jsem to tak, že chlap nakoupil chleba, rohlíky… já to nakrajela, rozdělila a dala do mrazáku. Ráno jsem to vytáhla a chlap byl večer spokojenej. Dělala jsem rychlo jídla, hlavně v papinaku- polévky, guláš…
Nemáte třeba možnost nějakého dovozu nákupu?
Kazda mame tu hranici holt nekde jinde, jsou zeny, co na prvni zabreceni proste ten dokrm daji, no.
@Lucie_Sx šlo nicméně ona stejně vůbec nepila, jen si spíš dudlala. Už jsem kojila i uprostřed cyklostezky, když prostě situace vyžadovala.