Máme ještě šanci ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tajemnadama
11.6.23 18:16
@Majduskabb píše:
@anavi13 dělám pro to vše a vím, že jen o kojení to není. Jsem tu pro ni 24/7, snažím se o co nejemnější a nejohleduplnější přístup, tak uvidíme. Je to trochu na palici, že jsme tu sami, rodiče nemáme, sourozenci bydlí v jiných městech, jediná rodina, co tu přítel má, už není zdravotně způsobilá vypomoct. A kamarády člověk nechce otravovat, aby si chvíli vzali kočár a šli drndat a já si zatím třeba aspoň uklidila. Možná tím spíš je člověk ve stresu, v baráku binec, nic nestíhám, dítě věčně na rukách 🙈 a to nejsem cimprlich. Nicméně s dvouma psama je každý den bez řádného úklidu vidět a poznat

A proč se na to nevykasles? Zkoušís to dva mesice, a stejne to nejde… :nevim: Jako jak dlouho chceš ještě žít ve stresu? Ta mimina strasne rychle rostou…No budeš akorat vzpomínat na to jak si kojila jak vztekla, a k nicemu to stejne nevedlo..

• Citovat
  • Upravit
681
11.6.23 18:18

Hele, já kojila, kojila dlouho. V životě jsem nic neodsala, nešlo to. Dítě problém nemělo. Kojit jsem nechtěla, musela. Moje dítě zase nechtělo láhev. Takže ti úplně nerozumím. Jen mě zaujalo, že dáváš cizi UM a řeknu ti proč.

Dítě mělo bolení břicha, problémy se stolici, ekzem. V nejhorším období jsem jedla asi jen pět potravin. Vysledovat, které jídlo vadí, jak rychle se dostává do MM, bylo peklo. Tohle od cizího UM vědět nemůžeš…
Taky může mít dítě jen separacku, spurt, bolení břicha, Kiss syndrom a já nevím co všechno. Ono ty začátky jsou prostě na palici a moc se o tom nemluví… Potom to postupně přejde v zuby, pubertu a tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
11.6.23 18:22

Zkus si pořídit nosítko, hojda vak, jezdící koš. Prostě něco, co není proti tvojemu přesvědčení a ulehčí ti to práci. Protože přijdou jiná období - např. Noční party, dítě nespíci přes den, lezoucí dítě, které ještě nemá rozum. Fakt potřebuješ režim, kde budeš dělat něco i pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24330
11.6.23 18:38

@Marmarram naprosto souhlasím. Mám jednoho nespavce a jedno dítě s potravinovou alergií. To je prostě vždy nějaké překvapení u těch dětí. Musíme si to co nejvíce usnadnit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.6.23 19:23
@Marmarram píše:
Hele, já kojila, kojila dlouho. V životě jsem nic neodsala, nešlo to. Dítě problém nemělo. Kojit jsem nechtěla, musela. Moje dítě zase nechtělo láhev. Takže ti úplně nerozumím. Jen mě zaujalo, že dáváš cizi UM a řeknu ti proč.Dítě mělo bolení břicha, problémy se stolici, ekzem. V nejhorším období jsem jedla asi jen pět potravin. Vysledovat, které jídlo vadí, jak rychle se dostává do MM, bylo peklo. Tohle od cizího UM vědět nemůžeš…
Taky může mít dítě jen separacku, spurt, bolení břicha, Kiss syndrom a já nevím co všechno. Ono ty začátky jsou prostě na palici a moc se o tom nemluví… Potom to postupně přejde v zuby, pubertu a tak :mrgreen:

Jo o alergiích něco vím a jim vše, krom nadýmavych potravin a malá je dobrá. Kamarádka má silnou multialergičku, tak jsem proškolená.
Koš máme, zkoušíme pomalu šátek, ale ne na sílu. Raději bych kojila no…ale když to prostě jo nepůjde tak se nedá nic dělat. Do nekonečna to takto nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
11.6.23 19:27

Ahoj já tě uklidním. S první dcerou jsem měla prsa tak nalitá, že jsem nedala ruce k tělu. Když jsem přijela domů s druhou dcerou, měla jsem prsa prázdná. Ať jsem pila čaje a koktejly jaké jsem chtěla nic mi nepomohlo. Tak jsem koupila Nutrilon a dnes je dceři 5 a přežila to :mrgreen: Hlavně se nestresuj to je nejdůležitější! K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.6.23 20:48

@Majduskabb normalne se na to vyprdni, materstvi je vycerpavajici i bez kojeni. Neni to zas tak dulezite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.6.23 20:50
@Tajemnadama píše:
A proč se na to nevykasles? Zkoušís to dva mesice, a stejne to nejde… :nevim: Jako jak dlouho chceš ještě žít ve stresu? Ta mimina strasne rychle rostou…No budeš akorat vzpomínat na to jak si kojila jak vztekla, a k nicemu to stejne nevedlo..

přesně tak, úplně si tohle období pokazíš. když si místo toho budete třeba hrát, bude to daleko užitečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.6.23 20:52

Kdyby k psychiatrovi šli všichni ti, které tam na emiminu někdo poslal, prodloužily by se čekací doby na několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.6.23 21:33

Já jsem měla problémy s kojením, malá se neuměla přisát, málo přibírala, pediatr tlačil do UM. Kombinovala jsem obojí. Měla jsem výhodu, že malá rada dudlala prso, uklidňovalo jí to a usínala u toho. Na složité přikrmování se vykašli, vždyť to musí být na palici, mně laktační doporučila Medela láhev pro kojené děti.. nakonec jsem se rozkojila, UM jsem ale dávala taky jako dokrm… jak malou začaly víc trápit zuby, začala Medela láhev odmítat a později i ostatní, takže jsme zůstali jen na MM, ale to už začaly i příkrmy… Pila jsem hodně Meltu s mlékem, mňam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.6.23 01:41

Mne tam prijde vic veci dohromady.
Prvni to, ze jsi mela hned volat nejakou dobrou (!!) laktacni primo domu, rozhodne se nespolehat na jakousi poradnu v porodnici, tam je obvykle vsechno blbe.

Druha vec, kdyz kojis a dokrmis, tak logicky se vic mleka proste tvorit nebude - nema proc.

Osobne bych zkusila ten dokrm fakt snizovat i za cenu toho, ze dite bude brecet „hlady“. Syte dite ti proste laktaci nezvedne, musi mit trochu hlad.
Dala bych tomu treba tyden, kam se dopracujes.
Pribyva dobre, zloutenku davno nema, saje normalne, takze mas opravdu prostor risknout to, ze ti par dni nepribere nic. Jinudy cesta nepovede.
(Jen doplnim, ze kdyz se starsi dite treba kvuli nemoci zacne opet misto prikrmu vyhradne kojit, tak ta poptavka je najednou skokove vyssi a uplne stejne skokove se laktace umi zvednout, takze to proste do urcite miry opravdu jde.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.6.23 06:55
@Lucie_Sx píše:
Mne tam prijde vic veci dohromady.
Prvni to, ze jsi mela hned volat nejakou dobrou (!!) laktacni primo domu, rozhodne se nespolehat na jakousi poradnu v porodnici, tam je obvykle vsechno blbe.

Druha vec, kdyz kojis a dokrmis, tak logicky se vic mleka proste tvorit nebude - nema proc.

Osobne bych zkusila ten dokrm fakt snizovat i za cenu toho, ze dite bude brecet „hlady“. Syte dite ti proste laktaci nezvedne, musi mit trochu hlad.
Dala bych tomu treba tyden, kam se dopracujes.
Pribyva dobre, zloutenku davno nema, saje normalne, takze mas opravdu prostor risknout to, ze ti par dni nepribere nic. Jinudy cesta nepovede.
(Jen doplnim, ze kdyz se starsi dite treba kvuli nemoci zacne opet misto prikrmu vyhradne kojit, tak ta poptavka je najednou skokove vyssi a uplne stejne skokove se laktace umi zvednout, takze to proste do urcite miry opravdu jde.)

Měla jsem tu poradkyni z Laktační ligy a nevedlo to vůbec k ničemu, zbytečných 1600.
Já bych ji nedokrmovala ale když řve hlady a už nechce ani prso, tak mi nic jiného nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.6.23 14:16
@Majduskabb píše:
Měla jsem tu poradkyni z Laktační ligy a nevedlo to vůbec k ničemu, zbytečných 1600.
Já bych ji nedokrmovala ale když řve hlady a už nechce ani prso, tak mi nic jiného nezbývá.

Pisu dobrou laktacni. Ne vsechny jsou bohuzel dobre.
A dite rve z mnoha duvodu, nejen hlady :nevim:.
Nehlede na to, ze pro zvyseni laktace to dite trochu hladove byt musi, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.6.23 14:31
@Lucie_Sx píše:
Pisu dobrou laktacni. Ne vsechny jsou bohuzel dobre.
A dite rve z mnoha duvodu, nejen hlady :nevim:.
Nehlede na to, ze pro zvyseni laktace to dite trochu hladove byt musi, no.

Jasně, to už jsem taky zjistila. Nicméně tu máme omezené možnosti a byla to asi jedna ze dvou, které v rozumném dosahu jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.6.23 15:02

Ahoj, jak dokrmuješ tou hadičkou?
Já jsem si přidělala první měsíc hadičku (cévku) k bradavce. Takže dcera stimulovala bradavku a zároveň se dokrmila. Byla na prsu téměř nonstop a cca po těch 3 hodinách (nebo kdyz jsem dostala dojem ze je nespokojena dostala dokrm cevkou). Manžel taky nebyl doma, ale nechala jsem bordel bordelem, rychle jsem něco uvarila… kdyz jsem potřebovala jít se psem, dala jsem malou do nosítka a kdyz byla nespokojena dala jsem prso i v nositku. 😊
Mala se mi narodila předčasně sekcí, neměla sílu sát a odchazela jsem s dokrmem v lahvicce.
Brala jsem bylinky- piskavici řecké seno a Benedikt. Dokrmovala jsem tou cevkou po prsu 😊
Po dvou měsících trápení jsem se rozkojila 😊
Jsem za to vděčná, dceru prsem uspavam. Nemusela jsem v noci vstavat a jít ohrivat vodu na UM a do teď ji tím krasně uklidním.
Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna