Nejde mi odsávání mleka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nejde mi odsávání mleka
Ahoj holky. Potrebuji poradit. Měla jsem zánět prsu a chtěla jsem odstrikavat, ale nejde mi to. Koupila jsem si ruční odsavacku, ale buď jsem blbá nebo nevím, ale po půl hodině snažení jsme s partnerem odsali tak 10 ml. Prostě hrůza. Vůbec to nejde. Co dělám špatně? Nebo mi to prostě nikdy nepůjde. Naštěstí jsem to ustala a malou kojila i přes zánět, ale kdybych potřebovala do budoucna odsavat, tak nevím jak na to. Dík za jakoukoliv radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No někomu to prostě nejde i když mlíka má dost. Zvlášť s tou ruční
Jinak žádná odsávačka není tak výkonná jako dítě, takže je lepší kojit a kojit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak je dítko staré? Jinak je to normální, že prsa „nepustí“ mlíko odsávačce. Já odsála akorát v šestinedělí z úplně nalitých prsů, jinak taky nic moc. Ale kojím v pohodě.
Možná když to budeš zkoušet častěji, tak se prsa „naučí“. Nebo při kojení odsávat z druhého prsa… Nebo po kojení to zkusit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno, někomu to prostě odsát nejde, ikdyž je mlíčka dost…
možná bych zkusila el. odsávačku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já měla na zánět i ATB, a dvě zatvrdliny opravdu nešly odsát, malej to nevytáhl, tak nakonec tahala osmiletá neteř, vím že to může znít divně, ale jedině tohle mi pomohlo…doktorka mi sama řekla, aby mi to odsál manžel, ale nebyl po ruce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechápu proč, ale mě to s 1.dcerou taky nešlo, měla jsem ruční odsávačku z DM a po hodině snažení sotva 20ml.Pak když se u toho nachomýtnul manžel, navrhl mi, že to prso jako" vlastnoústně" roztáhne místo dítěte, aby se to spustilo. Vím, že to pro někoho může být úchylný a divný, ale, světe div se, fungovalo to!!!Napumpovala jsem vždycky plnou lahvičku s jeho malou pomocí. Hlavně jsem se taky rychle zbavila zánětu, když se to rychle v tom prsu dalo do pohybu a odsála jsem to. No, ale s druhou dcerou jsem používala stejnou odsávačku, když přišel zánět a šlo to samo jak po másle, až se manžel divil, že ho napotřebuji na asistenci
Tak těžko říct, proč to někdy jde a někdy ne. Hodně zdaru a p. s jinak jsme úplně normální
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé jsou tři týdny. Ta odsavacka je cancpol babies. Na jednu stranu jsem ráda, že nejsem jediná komu to nejde, na druhou stranu me to štve, zbytečně vyhozený 3 stovky a ještě jsem se těšila, že bych někdy odsala a pak bychom mohli jet někam na výlet a nemuseli bychom řešit, že se malá vzbudí a bude chtít bastit. No to se nedá nic dělat. A když jste tak hodné, kdy se malá úplně zbaví žloutenky? Ještě pořád ma trochu žluté belmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misicka3 Neházej flintu do žita, ono to fakt půjde, zkus říct chlapovi, když ho budeš mít po ruce…jestli ti to teda není nepříjemný…A žloutenka, těžko říct, ono to někdy trvá dlouho, než se to tělíčko adaptuje na život „venku“,ale určitě vás sleduje pediatr a ten by nic nezanedbal! Chápu ty obavy, jsem taky vždycky hotová, když holkám něco je a pak si oddychnu, když je po všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekomu odsavat nejde. Me to jde, ale s tou rucni to i tak moc neslo. Syn onemocnel a prestal pit a ja ze dne na dne vlastne z plneho kojeni nemela kojence. Navic jsem se bala o mleko, trvalo to nekolik dni. Nejdriv jsme z duvodu setreni koupili tu rucni, ale neslo mi to, takze jsme „usetrili“ tak, ze jsme ze zoufalstvi koupili druhy den jeste elektrickou a na tu nem=dam dopustit. Nepouzivam ji sice skoro vubec, ale hyckam si ji v supliku a kdyz je potreba, tak ji vytahuju jak poklad (kojim treti dite).
Pro zvyseni sance na odsani doporucuju predtim horkou sprchu, horky caj a promasirovat prsa. Co se mi take hodne osvedcilo, je nechat pomahat i gravitaci a pri odsavani nesedet vzprimene, ale predklonit se (nejlepe byt rovnobezne se zemi).
Toliko z mych osobnich zkusenosti
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teredes píše:
Nekomu odsavat nejde. Me to jde, ale s tou rucni to i tak moc neslo. Syn onemocnel a prestal pit a ja ze dne na dne vlastne z plneho kojeni nemela kojence. Navic jsem se bala o mleko, trvalo to nekolik dni. Nejdriv jsme z duvodu setreni koupili tu rucni, ale neslo mi to, takze jsme „usetrili“ tak, ze jsme ze zoufalstvi koupili druhy den jeste elektrickou a na tu nem=dam dopustit. Nepouzivam ji sice skoro vubec, ale hyckam si ji v supliku a kdyz je potreba, tak ji vytahuju jak poklad (kojim treti dite).
Pro zvyseni sance na odsani doporucuju predtim horkou sprchu, horky caj a promasirovat prsa. Co se mi take hodne osvedcilo, je nechat pomahat i gravitaci a pri odsavani nesedet vzprimene, ale predklonit se (nejlepe byt rovnobezne se zemi).
Toliko z mych osobnich zkusenosti.
A jakou tu elektrickou máš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam Avent. Presne ktery model nevim, ale da se tam nastavit intenzita sani a frekvence (zacnes pumpovat rucne a ve chvili, kdy ti ta frekvence a intenzita vyhovuje, tak to prepnes na elektriku). Ma to kabel i baterku.
Ale dulezity okamzik je to nastartovani prsa. Bud tim manzelem, jak tu nekdo radil (ale asi to neni pro kazdeho), nebo ditetem (i kdyz nechce pit, ale bradavku obcas rado ozuzla) nebo alespon ta sprcha a masaz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, malá se narodila o měsíc dřív a byla 14dní na JIP, tak jsem taky odsávala mléko odsavačkou. Kojit jsme začaly po těch 14ti dnech, ale malá chtěla jen přes klobouček. Teď má 7týdnů a nekojím skoro vůbec, jen odstříkávám a 2× denně dávám příkrm - 200ml Bebu. Přes ten klobouček si vytahla strašně málo a stejně jsem ty prsa musela pak ještě i odstříkat a vzbudila se po hodině a měla zase hlad. Tak když jí dám odstříkané mlíčko z flašky, tak za 1.vím kolik si vypije a za 2.spinká i 3hodiny, než se vzbudí na další krmení. Odsávačku mám Medelu za tisícovku z aukra, fakt super kup, tou ruční bych to musela šmidlikovat dlouho a tak to mám za 15-20minut hotovo a i 100ml ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit