Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky Maminky, ve ctvrtek jsem zalozila tema, kde jsem se ptala na pasovy opar. Pred chvili jsme byli u mudr., nas mudr. je zlaty a kdykoliv ochotny. Jen jsem se ho zeptala, kdyz jsme se potkali a hned nas vzal do ordinace.
Mame zrejme tineu, nejakou mykotickou vyrazku. Zitra jeste pujdem na kozni, ale zase bych rada vedela, zda ditko nektere z vas to melo take a jak dlouho vam trvalo, nez jste se toho zbavili a jak vas lecili.
Predem moooc dekuji za reakce.
Jana
Ahojky,
psali jsme o pás. oparu.
Ale s tímhle neporadím. Zkus zagooglovat, většinou se něco najde. ![]()
Držím palečky ať jste brzo fit.
Nasla jsem, ze lecba je na dlouho a je 80 procentni pravdepodobnost, ze do dvou let se to vrati. Ch jo, vubec netusim, jak jsme k tomu mohli prijit.
Uvidim, co na tom koznim zitra. Alespon, ze ho to nijak vyznamne nesvedi.
Nevím jestli se ta tinea u kožního potvrdila, jedná se vlastně o infekční plísňové onemocnění. Těžko mohu radit, co s tím, když ani nevím kde to malý má (nečetla jsem o tom pásovém oparu), buď to může být ze zapaření nebo i sníženou imunitou. Jelikož to je plísňového původu, tak bych možná doporučila udělat koupel z jedlé sody, ta je zásaditá a to, jednoduše řečeno, nemají plísně rádi. Celkem se mi to osvěčilo jako doplňková léčba při různých typech dermatomykóz.
Tak nakonec mame treti diagnozu, uz jsem zalozila dalsi tema, bohuzel je to nejaka ne moc obvykla nemoc, takze zatim bez prispevku.
Takze nakonec mame APEC syndrom, je to virove a zda se, ze nas to bude trapi delsi dobu. ![]()
Moc jsem toho na netu o tom nenasla, ale uz jsme osypani cely, nejhorsi je podpazi, rucicka ze spodu a bok. Na telicku jsou to semtam pupinky. Cert vi, kde jsme to mohli lapnout.