Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Murka Dej pozor, aby skutecne mimo domov pila/jedla (ne to ulila, hodila do kose), nedej Boze vyzvracela. Kolegyne musela i dite kazdodenne vazit, zda jde postupne s vahou k nejakym normalnejsim hodnotam.
A k tomu psychologovi/psychatrovi ji urcite vem, musi se rozkryt priciny, jinak se ti muze periodicky opakovat.
@Murka fakt držím pěsti.. Každý posun je fajn.. Snad to nebude flakat
@Svistice Naštěstí nic nezapírá, netají, nelže, klidně přizná, že dnes ještě nepila/nejedla. Zatím. Od pátku se snaží, víc pije, pravidelně (i když málo) jí. Je teda protivná jak sáňky v létě a musím ji dost krotit, už si párkrát vjeli do vlasů s mladší dcerou. Psychiatr a psycholog jsou snad na dobré cestě, náš dětský doktor mi psal email, že rozhodil sítě po známých. Tak snad se někam vecpeme co nejdřív.
@Svistice Tehdy k nim do třídy (druhé pololetí druhé třídy) nastoupila nová spolužačka z velkého města. Hubená jak tyčka od plotu, oblékaná ve značkovém, lehce odrzlá, prostě hvězda s velkým H. A dcera se v ní vzhlédla a chtěla být jako ona. Dcera nikdy nebyla tlustá, vždy měla váhu spíš nižší, než je průměr jejího věku. No jenže Helenka byla jak tyčka a dcera po tom toužila taky. Tak přestala jíst. Tehdy byla vlastně malá holka, většinu času s někým z nás, takže jsme si toho všimli včas. Teď je to už jinak, ráno se vypravuje často sama, po škole kroužky a doma se sejdeme večer a než jsme to zachytili, už je to dost rozjeté.
@Murka Ta naše byla taky protivná, měla strašné výkyvy nálad a zezačatku se tvářila, jako kdybych ji chtěla tím jídlem otrávit. Trvala jsem na psychine, pokud nedosáhne 50 kilo, furt jsem jí to připomínala a u nás to zabralo. Vím, že po nocích brečela, že bude tlustá a jiné nesmysly(168 cm), ale já byla tvrdá jako j. r. Vis, jak jsem šťastná, když přijde a rozčiluje se, že není navařeno(od té doby vyhledává domácí stravu) a vypadá moc dobře. Bude jí 18, a já mám pořád noční můry kvůli anorexii. Držím vám pěsti ![]()
@Betty MacDonald Holka měří 162cm a váží 40kg, ale ta váha jde pořád dolů. Je to hrozný a nejhorší je, že anorexie se holky už nikdy nezbaví, někde v nich bude pořád a kdykoliv se to může znovu rozjet. A věřím, že je to báječný pocit, když přijde a řekne si o jídlo, nebo ho pochválí, přidá si. To je prostě super.
@Murka Ona měla 37!!!; kg a vypadala jak tyčka k dopravní značce. U nás už je fakt klid, ukazovala jsem jí fotku z toho nejhoršího období a sama tomu nechtěla věřit, byla jak kostra. Jo a hodně na ni dohlížej, co jí a kolik, mají tendenci zezačatku lhát.
@Betty MacDonald Ty jo to je fakt málo
Hlavně, že už si to v sobě srovnala a je v pořádku.
Dnes jsme byli u dětského lékaře. Od minulého týdne opět kilo dole
. Doktor si s dcerou promluvil (beze mě) a dcera souhlasila s hospitalizací na dětském oddělení. Udělají veškeré základní vyšetření a promluví s ní psychiatr a psycholog (ambulantně by to trvalo týdny, než by byl termín, takto se to urychlí). Navíc budou sledovat jak jí, pije a vůbec celkově její chování. Pak se uvidí co dál. Dcera si pobrečela, ale nakonec na ní bylo vidět, že se jí trochu ulevilo. A já jsem ráda, že do toho šla dobrovolně a doufám, že se někam posuneme.