Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj holky,chystám se letos po letech zavařovat okurky,neboť jich spotřebujeme velké množství a už mě nebaví je pořád kupovat.já vím,že se na tom nic vymyslet nedá,ale máte nějaký recept - třeba rodinný na takové,co vám NEJVÍC chutnají? děkuju a okurkám zdar!!!!
Ahoj holky, mám jeden rodinný recept, zavařujeme podle něho už hodně let a všem naše okurky chutnají, nejsou totiž příliš kyselé. Takže tady je recept:
Nálev
4 l vody
1 l octu
20 dkg cukru
15 dkg soli
50 ks sacharinů ( umělé sladidlo )
Svařit, nechat vychladnout.
Do sklenic dávám: na dno kousek kopru pak naskládat okurky. Jednotlivé vrstvy prokládám mrkví na kolečka a na plátky nakrátou cibulí. nahoru pak dám ještě 5 celých pepřů, 1 kuličku nového koření, kousek bobkového listu, 1 hřebíček a malou lžičku hořčíčného semínka.
Sterilizuji 30 min. při 80°C.
vyjde asi na 18 slenic 0,7 l.
Přeji dobrou chuť
![]()
ahoj, zkus do sklenice přidat ještě na kolečka nakrájený čerstvý křen ![]()
ja delam
1 nakladac(deko)
4l vody
900ml octu
2 hrnníčky cukru
svarit, nechat chvili odstat
okurky umyt dat do vysterilizovanych sklenic, pridam par kolecek mrkve, 1 malou cibulku zaleju nalevem
jsou moc chutne, lepsi nez z obchodu......
K
Zkus do pár sklenic na zkoušku přidat např. křen nebo pár kapek sójové omáčky, chilli paprïčku ap. Trošku změna.
Ahoj,
my děláme nálev:
50 tablet sladidla ( např. spolarin,…)
3,75 l vody
1,25 l octa
16 dkg soli
20 dkg cukru
10 kuliček nového koření
lžičku hřebíčku
bobkový list, mrkev, cibule,kopr
hrst hořčičného semínka
Do každé sklenice dávám kopr, lžičku hořčičných semínek, jeden hřebíček, kolečka mrkve a cibule, jeden bobkový list (nahoru). Měj se Z.