Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Do porodnice jsem měla pro prcka bílé Pampers Premium Care. Ale moc mi nevyhovovaly, pak jsme měly oranžové a zelené Pampers. Teď používám nejvíc z Tesco ty jejich sovičkové ![]()
Ahoj, chzela bych vsem doporucit navstivit bezvaplenky.cz
do porodnice jsem mela take pampers premium care. Ty jsme pouzivali do dvojek. Dokud mala nezacla vypoustet bazenek tak moc ze to obcas i plenky nezvladly natoz kdyz si prdla a vse bylo az na zadickach. Pak jsem narazila na bezvaplenky.cz a od te doby nepouzivame jine nez babycharm ty pouzivame od 3. Dvojky jedine Dada od trojek jedine babycharm od te doby zadna nehoda. Za me TOP plenky! Muzu je vrele doporucit. Za skvelou cenu plus opravdu od odeslani platby jsou za 2 dny u vas. A nesmrdi chemii a vydrzi opravdu kazdou naloz co mala vypusti! Takze za nas top BEZVAPLENKY.CZ
![]()
Ahoj damy, my pouzivame DM Babylove a Babylove Nature. Za posledni mesic se mi mimco jiz podruhe oprudilo. Ma takove cervene pupinky mezi pulkami ze zapareni. Myslte,ze vy to mohlo byt temi plenkami? Mate s tim nekdo podobnou zkusenost? Chtela bych je zkusit vymenit,ale nevim za jake,aby to nebylo z blata do louze
Po porodnici jsme zkusili take zelene Pampersky i Pampers Premium care (u prvniho ditete pred X lety jsem na ne nedala dopistit,ale ted mi prisly jine,ne tak dobre),ale oboje protekaly na zadech,jak nemely gumicku… Poradte prosim ![]()
@Noe-mi já právě přecházela z bílých Pampers na tyhle z DM, protože se mně malá v porodnici osypala.
Ale opruzeniny jsou spíš znakem nějaké chyby při přebalování a nebo hygieny. Mohlo se stát, že byla v mokré pline déle než bylo zdravo. Ale přijde mně že BL hůř sají a pak je mimco mokré. Ale jak dávám jen na noc a ráno malá hodně čůrá, tak to bude asi tím, že to plenka nepobere.
@P4ja píše:
@Noe-mi já právě přecházela z bílých Pampers na tyhle z DM, protože se mně malá v porodnici osypala.Ale opruzeniny jsou spíš znakem nějaké chyby při přebalování a nebo hygieny. Mohlo se stát, že byla v mokré pline déle než bylo zdravo. Ale přijde mně že BL hůř sají a pak je mimco mokré. Ale jak dávám jen na noc a ráno malá hodně čůrá, tak to bude asi tím, že to plenka nepobere.
Praveze prebaluji tak 8× za den pred kazdym kojenim (mimcu jsou 2,5 mesice),i v noci, koupeme denne a pri prebalovani umyvam vodou,zadne ubrousky
tak fakt nevim co…
Nám vyhovují z Lidlu. Po Pampers jsem druhému synovi léčila naprosto šílený opruzeniny… první syn mohl mít cokoli… takže to je těžký, fakt dítě od dítěte. Nezbývá než zkoušet.
@Noe-mi To se klidně může stát. Mohla se ti počůrat hned po kojení. Třeba ráno mezi dvěma kojeními se mně malá pocura i třikrát Já většinu dne látkuju a přebaluju hned, jak se malá pocura. Ale měla trochu pupínků taky. Pomohl sudocrem.
Nám vyhovovaly Happy Bella nebo Pandy, teď od velikosti 3 máme Baby Charm.
Spíš ji nech chvilku bez plenky než dáš novou
ono jestli ji umyvas tak opravdu se může stát že ji nevysusis dokonale… Zadeček se vyvěvetra a bude po opruzeninach ![]()
My taky jednou dobou s opruzeninami valcili… Pomaha kdyz udelas hoodne silny cerny caj, ja davala 2 sacky a jenom trosicku zalila a tim pred kazdym prebalenim potirala, potom nechala uschnout a az pak jsem dala sudokrem a plinu ![]()
Po pamperskách se chlapečkovi(10měs.)udělal ekzém (u těch lepicích pásek) to samé u babylove z DMka takže jsme rychle přeskočili na Moltexky - sice žádné pičičandy na plenkách zato krásně suchá kůže a bez reakcí. Prošly i Muumy baby a ty jsou taky super, jsou krásně měkké jen to číslování jim krapet ujíždí - kupujeme raději větší. A Bambo jsou taky docela fajn. Hypoalergenní jsou i české MonPeri ale ty jsou takové , no jak to napsat, působí na omak trošku víc umělohmotně. Takové víc křupavénebo šustivé. Nezkoušela jsem zatím Seventh Generation…četla jsem chválu ale zatím jsem se k nim nedostala. Plenky Naty jedině jako nouzovka. Jinak přebaluji někdy i dvakrát za hodinu…prostě když vidím, že proběhla potřeba
Běžně ale cca 8-10 ks/den.
@Noe-mi těžko říct, já jsem s babylove nature moc spokojená, tak zkus jiné? nějaké šetrné, hodně si teď chválí Baby charm, recenze plenek
a jinak moc doporučuji nepoužívat vlhčené ubrousky, ale toto - dělá ochranný film ![]()
Musíš holt zkoušet. První syn mohl mít cokoliv, nejvíc jsem dávala ty z DM, ale když bylo třeba, mohla jsem mu dát fakt úplně všechno. Mladší syn je opak. V jeho asi 2 měsících jsem musela přejít na látkovky, protože ať jsem mu na ten zadek dala cokoliv, byl šíleně opruzenej. Ale on měl ABKM a atopickej ekzém, takže prostě cíťa.
@Káťa19 Medvídek je fajn, taky mám+Perlan jako separační pleny a stříhám ho na ubrousky.