Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dekuji vsem
Zkusime Moltexky a misto umyvani vodou Medvidka. Ja hsem si prave myslela,ze nic neni lepsi nez obyc voda
ale asi ooravdu ta kuzicka nestiha uplne vyschnout ani po osuseni latkovym bambusovym ubrouskem
Ted jsem nechala mimi spat bez plenky na jednorazove podlozce a svete div se,zadecek je po hodine a pul uplne vyblednul, az na ty pupinky teda.
V nejhorsim budeme muset zacit latkovat, i kdyz tata se tomu teda hodne brani, latkovali jsme se starsim a po tech 3 letech jsme meli dost te “cesty nejvetsiho odporu”
ale pokud bude potreba… ![]()
@Noe-mi No i toho Medvídka musíš důkladně osušit. Používám na to naastříhané Puero, je to perlan. A taky můžeš to Puero dát i do papírovky a zase by to mělo ještě víc odvádět vlhkost a zachytit stolici.
A jinak já to dělám běžně tak, že pokud nespěcháme a jsme doma, tak malou nechávám při přebalení třeba 20 min pokopat a protáhnout se bez plínek. A když to jde, tak bez plínek spí taky. Takže se i pěkně vyvětrá.
@P4ja já jsem nedávno nakoupila na doporučení albertové se sovičkami a jsou parádní, už asi jiné nekoupím.
Měli je v akci za 169,– a teď jsou zase v akci za 199,–, tak vyzkoušej ![]()
a jinak doporučuji pročíst také recenze na plenky
a ten medvídek je opravdu skvělý, ani jedna holka neměla nikdy opruzeninu
@Noe-mi dávám Babylove nature, předtím jsem zkoušela, jak už tu někdo zmiňoval Bamboo, ale ty malému nesedly. Klasické pleny, co koupíš v supermarketu, neseděly vůbec. Opruzeniny malému způsobuje časté kadění. Ubrousky se mi osvědčily Beaming baby a mytí pod tekoucí vodou. Syn má AE, takže plen jsme zkoušely hodně.
@lucynka25 píše:
@P4ja já jsem nedávno nakoupila na doporučení albertové se sovičkami a jsou parádní, už asi jiné nekoupím.
Měli je v akci za 169,– a teď jsou zase v akci za 199,–, tak vyzkoušej
a jinak doporučuji pročíst také recenze na plenkya ten medvídek je opravdu skvělý, ani jedna holka neměla nikdy opruzeninu
No, já zkoušet moc nepotřebuji. Ale Albertové jsem měla taky a na noc mně přijdou všechny stejné.. Jinak většinu času látkuji, jak jsem psala. A teď spíš hledám, jak papírovky nahradit nějakou kombinací látkovek i v noci, protože mně to přijde hnusné, jak jsou ty papírovky nacucané, i když malá čůrá až k ránu.
@P4ja já jsem první dceru látkovala,ale na noc jsem měla teda papír, moc se mi nelíbilo, aby byla celou noc v mokrém a budit jí kvůli přebalování jsem nechtěla.
@lucynka25 píše:
@P4ja já jsem první dceru látkovala,ale na noc jsem měla teda papír, moc se mi nelíbilo, aby byla celou noc v mokrém a budit jí kvůli přebalování jsem nechtěla.
Tak právě malá čůrá až k ránu, jak kojíme tak kolem paté a potom častěji v dávkách a to se stejně vrtí a přebaluju jí stejně, a ta papírovka mně přijde úplně stejně nacucaná jako když má látkovku.
Co se mi narodila druhá dcera, v roce 2017 tak používám Bella Happy, protože v té době vyhráli tady ty plenky Novinka roku takže jsem je zkusila a byla jsem s nimi moc spokojená a hlavně jsou oproti jiným značkám cenově dostupné, což oceňuji hlavně teď, protože děti máme celkem tři takže je to finančně náročné.
@DrahusN Můžu se zeptat jestli neprotíkají? Nám se má narodit miminko v květnu, takže jsem ve fázi kdy výbavu vybírám a ač budeme mít dítě první tak finančně se taky budeme muset držet při zemi, protože ta počáteční výbava je docela mazec. Zase nechci aby to vyznělo, že chci na malé šetřit, to ne, zase, aby byly z kvalitního materiálu, po kterém se neosype, nějakou zlatou střední cestu jestli je něco takového k dostání.
@Karolinka95 ja byla s bella happy vzdy spokojena, kupovala jsem 1 a 2 a jinak latkuji…
https://www.emimino.cz/…kty/hledani/?…
Tyhle jsou super, moje dítě spí celou noc a stačí jedna plína bez protečení, takže za mě super, jinak je potom ještě ekonomičtější varianta a to jsou pleny panda, ty jsem měla u babičky
Já je mám taky a musím teda říct, že jsem taky spokojená, po jiných plenách jsme měli opruzeniny a nebo protíkaly a tak, koupila jsem je na základě diskuzí jiných maminek a jsem ráda, že jsem si ty diskuze pročetla
Ja jsem tedy prvni dceru latkovala a na noc pouzivala modry pampers.
Druha dcera mela papirovky od 3 mesice cca, taky pampers a pak jsem presla na levnejsi ty sovickove z alberta a byly super ![]()
Ty co máme jsou fakt za super cenu, takže jsem spokojená ve všech směrech
Nám se osvědčily Bambo nature (později jsem přešla na látkové) a nepoužívat žádné vlhčené ubrousky napuštěné kdovíčím. Umývali jsme vodou nebo Medvídkem, používali perlan.
A hoooodně nechávat větrat, při každém přebalení. Ať není 24 hodin v kuse zabalený v plence.