Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojte,
máte někdo zkušenost s látkovými kapsovými plenami Ohbabyka? Chtěla jsem se zeptat, jak jste s nimi spokojené a jak je perete. Na štítku je napsáno prát max na 35, ale to mi nevypralo, spíše mi ta bílá látka zešedla, jakoby se ty skvrny seprali
Myslíte, že to můžu hodit navíc? Nestane se něco s plenami? Nepoškodím tu nepropustnou vrstvu?
Děkuji moc za rady.
Nemám zkušenost, ale obecně látkovky se musí prát na 60. JInak v tom zůsátvají bakterie, a miminko z toho teoreticky může i dostat zánět(nepravděpodobné, ale možné), a ty plíny se pak velmi často po určité době úplně rozpadnou, bakterie je „sežerou“. Já používám různý látkovky, všechny možný, co jsme nakoupila na bazárcích, a všechno peru na 60. 35 je hodně, hodně málo.
@slavuska1 Souhlasim. Latkove pleny jen na 60 stupnu. Mozna desinfekce, ale jestli 35 stupnu vypere skvrny, netusim. Jednou jsem v kosi omylem nechala vlnene body a prala az po nejake dobe a bakterie mi tak vyzraly kus latky ![]()
Takže se mi spíše zničí když je budu prát na tak málo, jestli jsem to dobře pochopila
Tak já to zkusím na víc a uvidím co to udělá
děkuji moc
@GábiO ja mam 2 a sem s nema nadmiru spokojena. Mam i jine ale ty mi prijdou lepsi. Peru normalne na 60 a stale funguji a ani nejde videt ze by se jim neco stalo
@Nikdosek Dobrý den, nezlobte se že to oživuju po takové době, ale z vašeho příspěvku jsem nepochopila, jestli vám tedy přijdou lepší ty ohbabyka nebo jiné? Uvažuju o koupi celé sady tak by mě to zajímalo. Díky za odpověď ![]()