Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo kontakt na nejlepšího rozvodového právníka v Brně a okolí. Kamarádka se rozvádí. Má s manželem dvě malé děti. On vydělává hodně peněz. Její manžel si našel 50 letou milenku - chce si prý užívat. Kamarádka má dům a hypotéku, která jí zůstane. Jde ji o co nejvyšší možné výživné. Děti jsou malé do 6 let.
JUDr. Martin Klimo je super. Rozváděl dvě moje kamarádky a byly hodně spokojené.
Já využila služeb paní advokátky Lenky Hersheyové (****), dělala i nějaké právní případy v USA myslím, takže angličtina u ní taky není problém.
edit admin - odstraněn odkaz
Stridavkar: Naprosto brilantní zhodnocení situace.
Ale možná být na straně kamarádky si právníka najdu a konzultoval bych s ním možné dopady, tak abych byl připraveny na různé varianty podle vývoje situace.
Trochu mi tam zaznívá vyčůranost „Jde ji o co nejvyšší možné výživné“, tady se kalkuluje s tím, že když manžel vydělává hodně peněz, tak z něj vyrazí vysoké alimenty.
Ale pokud má on k dispozici dostatek financí použije je ke své obraně(zaangažuje i více právníků) a k tomu aby vysoké alimenty nemusel platit.
Celý rozvod bude stát mraky peněz, nervů, bude trvat mnoho let a může uvrhnout oba do bezbřehé nenávisti. Ve výsledku na tom prodělají všichni. To jenom zpočátku se může rozvod zdát snadným, „hezkým“ a rychlým řešením.
Dobrý den, čtu si tady tipy na vyzkoušené rozvodové právníky v Brně, pokud by měl někdo další kontakty, budu za ně ráda! Děkuji. Daniela
@Natali1325 píše:
Chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo kontakt na nejlepšího rozvodového právníka v Brně a okolí. Kamarádka se rozvádí. Má s manželem dvě malé děti. On vydělává hodně peněz. Její manžel si našel 50 letou milenku - chce si prý užívat. Kamarádka má dům a hypotéku, která jí zůstane. Jde ji o co nejvyšší možné výživné. Děti jsou malé do 6 let.
@Stridavkar píše:
Nejlepsi je zadny rozvod neiniciovat. Navrhni te svy kamaradce aby decka maximalne tlacila prave ted k otci! Pak se stane ze milenka otce vykopne a rekne mu ze o cizi male decka nema zajem se starat. Pak se mily otec za 2-3 mesice vrati k manzelce a bude jako beranek. Prece jen musi mit manzelka trochu chytrosti a trpelivosti a nenechat zazobaneho manzela a taky otce svych decek prvni milence ktera ho klofne nekde na baru, nebo na sluzebni ceste.
Manzelka musi myslet na deti, na penize a na budoucnost decek. Milenky prichazeji a odchazeji - a manzelka pokud ma mozek zustava-)V takove situaci jakou popisujes se rozvede jen zena nezrala a hloupa.
@xxa píše:
Stridavkar: Naprosto brilantní zhodnocení situace.Ale možná být na straně kamarádky si právníka najdu a konzultoval bych s ním možné dopady, tak abych byl připraveny na různé varianty podle vývoje situace.
Trochu mi tam zaznívá vyčůranost „Jde ji o co nejvyšší možné výživné“, tady se kalkuluje s tím, že když manžel vydělává hodně peněz, tak z něj vyrazí vysoké alimenty.
Celý rozvod bude stát mraky peněz, nervů, bude trvat mnoho let a může uvrhnout oba do bezbřehé nenávisti. Ve výsledku na tom prodělají všichni. To jenom zpočátku se může rozvod zdát snadným, „hezkým“ a rychlým řešením.
Ale pokud má on k dispozici dostatek financí použije je ke své obraně(zaangažuje i více právníků) a k tomu aby vysoké alimenty nemusel platit.
@mechlen píše:
Dobrej je prej Filipský, z Polní ulice v Brně.
Ano take jsem na pana Filipskeho slysela jen ty nejlepsi reference. Zkus mu zavolat drahousku. Pomuze ti z toho nestydateho grazla, ktery te tak sproste odkopnul vyzdimat co nejvic penez.
Ty jiste s jeho penizky nalozis mnohem lepe nez on, jen by to vsechno promr**** s tou strou fuchtli.
Ja i kamaradka jsme se rozváděly u JUDr. Štursové na Bolzanové v Černovicích, jsou tam dva, advokátka s váma většinou projde soudem o děcka a advokát zase o majetek. Vysoudila jsem víc než jsem čekala, co jsem dala do baráku ex, takže rozhodně doporučuju, oba jsou moc ochotní, telefonovat se s nima dá i mimo pracovní dobu když něco i cena dobrá, co jsem srovnávala okolí. Ale co naplat, děckám rozvod ublíží i když mají výživné vysoké
Můj ex chtěl střídavku, díky bohu za právníky ji nedostal a teď nedojde ani v pátek, to bych chtěla tu střídavku vidět, když na decka kašle.
@pampeliska1982 Dobrý advokát si nemusí dělat tak trapnou reklamu na emiminu. ![]()
To bylo na mě? Ja nevím co tím myslíte, přišla jsem se dnes zaregistrovat skrz to, že jsem hledala očaře pro syna, přispěla jsem tedy par radami na právníka, zubaře, gyndu v Brně apod. když sama hledám recenze, chtela jsem pomoct jiným, myslela jsem, že to tak chodí a je to špatně? Nesmí se sem psát jména? Tak to se omlouvám, to jsem nevedela, ale v diskusi o zubaři je dost jmen tak jsem i tam
doporučila konkretní lidi, acho. Zkusim se tedy obrátit na provozovatele, aby moje příspěvky se jmény smazal. Děkuji za informaci
@pampeliska1982 píše:
To bylo na mě? Ja nevím co tím myslíte, přišla jsem se dnes zaregistrovat skrz to, že jsem hledala očaře pro syna, přispěla jsem tedy par radami na právníka, zubaře, gyndu v Brně apod. když sama hledám recenze, chtela jsem pomoct jiným, myslela jsem, že to tak chodí a je to špatně? Nesmí se sem psát jména? Tak to se omlouvám, to jsem nevedela, ale v diskusi o zubaři je dost jmen tak jsem i tam
doporučila konkretní lidi, acho. Zkusim se tedy obrátit na provozovatele, aby moje příspěvky se jmény smazal. Děkuji za informaci
Jména sem psát normálně můžeš, v klidu. Berusa-m si asi myslí, že Ty jsi ta advokátka a děláš si tak reklamu. To je klasika tady, na to si zvykneš. Na něco se normálně zeptáš a sesype se na Tebe kritika kvůli úplně něčemu jinýmu. Musíš se od toho oprostit. Myslím, že víc jak půlka osazenstva zde je normální, zbytek jsou zapšklý babizny s mindrákama, co nevynechají jedinou příležitost někoho podělat, ponížit nebo zkritizovat.
@LennyL1 píše:
Jména sem psát normálně můžeš, v klidu. Berusa-m si asi myslí, že Ty jsi ta advokátka a děláš si tak reklamu. To je klasika tady, na to si zvykneš. Na něco se normálně zeptáš a sesype se na Tebe kritika kvůli úplně něčemu jinýmu. Musíš se od toho oprostit. Myslím, že víc jak půlka osazenstva zde je normální, zbytek jsou zapšklý babizny s mindrákama, co nevynechají jedinou příležitost někoho podělat, ponížit nebo zkritizovat.
Aha, děkuji za vysvětlení, pochopila jsem paní špatně. Ale i tak už tedy nemám chuť nic tu doporučovat, zústanu při čtení rad jiných
Pravničce, zubaři i gynekoložce, které jsem doporučila se omlouvám.
@pampeliska1982 píše:
Ja i kamaradka jsme se rozváděly u JUDr. Štursové na Bolzanové v Černovicích, jsou tam dva, advokátka s váma většinou projde soudem o děcka a advokát zase o majetek. Vysoudila jsem víc než jsem čekala, co jsem dala do baráku ex, takže rozhodně doporučuju, oba jsou moc ochotní, telefonovat se s nima dá i mimo pracovní dobu když něco i cena dobrá, co jsem srovnávala okolí. Ale co naplat, děckám rozvod ublíží i když mají výživné vysokéMůj ex chtěl střídavku, díky bohu za právníky ji nedostal a teď nedojde ani v pátek, to bych chtěla tu střídavku vidět, když na decka kašle.
Pokud vám vadí, ač o tom pochybuji, že na děcka otec kašle, pak řešením je právě střídavá péče.
Pak by mě zajímalo, jak vysoké výživné, o kterém píšete, může dětem kompenzovat chybějícího otce.
@hipo píše:
Pokud vám vadí, ač o tom pochybuji, že na děcka otec kašle, pak řešením je právě střídavá péče.Pak by mě zajímalo, jak vysoké výživné, o kterém píšete, může dětem kompenzovat chybějícího otce.
No, já střídavku nechtěla, protože exmanžel byl celé dny v práci, děcka vídal až před spaním, nejsou na něho zvyklí, znali s ním jen zábavu, nestaral se o školu, malej potřebuje pomoc s učením, to by prostě nemohl zvládat. Měl v plánu hlídání sousedama po družině až do sesti, to jsem fakt nechtěla. Ale myslela jsem, že právě ty víkendy a ještě má jeden den v týdnu si užijí s tátou a v týdnu ještě nedorazil nikdy a místo pátku si je bere na víkend až v sobotu. Vadí mi to dost, už kvůli nim, holka ve středu čekala, že ji vyzvedne z družiny a nic, došla mi SMS hodinu předem, že nejdojde. Taky mám svoje plány
Právěže nemůže výživné kompenzovat, ale aspon jim můžu dopřát, holka chodí na koníky jezdit 2× týdně a kluk zase IT kroužek, tak si to můžeme dovolit. Ale je mi jasné, že tátu to nenahradí.
@pampeliska1982 píše:
No, já střídavku nechtěla, protože exmanžel byl celé dny v práci, děcka vídal až před spaním, nejsou na něho zvyklí, znali s ním jen zábavu, nestaral se o školu, malej potřebuje pomoc s učením, to by prostě nemohl zvládat. Měl v plánu hlídání sousedama po družině až do sesti, to jsem fakt nechtěla. Ale myslela jsem, že právě ty víkendy a ještě má jeden den v týdnu si užijí s tátou a v týdnu ještě nedorazil nikdy a místo pátku si je bere na víkend až v sobotu. Vadí mi to dost, už kvůli nim, holka ve středu čekala, že ji vyzvedne z družiny a nic, došla mi SMS hodinu předem, že nejdojde. Taky mám svoje plányPrávěže nemůže výživné kompenzovat, ale aspon jim můžu dopřát, holka chodí na koníky jezdit 2× týdně a kluk zase IT kroužek, tak si to můžeme dovolit. Ale je mi jasné, že tátu to nenahradí.
ok, omlouvám se za předchozí komentář.
Nicméně, i odbobný rozsah styku, kde má otec jen „právo“ (stýkat se, nebo na všechno kašlat), by se dal upravit formou péče. Ano střídavé. Kde by otec už měl „povinnost“ být s dětmi o víkendu, také to odpoledne ve všední dny.
Vyřešilo by to otcův nezájem, dětem by to zajistilo tátu. Mámě by uvolnilo ruce pro své plány. A dětem by se zvýšila životní úroveň.
Povinnost pečovat lze následně vymáhat soudně. Nejdřív soudy napomínají, pak ukládají pokuty. Lze žádat, aby uložená pokuta byla zaplacena, v tomto případě, matce.
Problémem soudů, ospodu, ale i matek je, že na střídavou péči pohlíží přes mediálně známá klišé: Střídavka je 7 dnů a 7 dnů. Ale ono to tak není.
I 4 dny ze 14ti se dá upravit místo styku formou péče. Alespoň tak to říká ústavní soud.
A taková povinnost se dá, následně, následně vymáhat přes soud.