Nejlevnější dodavatel plynu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1238
13.4.13 09:39

Nejlevnější dodavatel plynu

Zdravím,

vůbec se v tomhle oboru nevyznám, a proto bych chtěla poprosit o radu, kdo letos už dělal „průzkum trhu“, tak jaký dodavatel má nejlevnější plyn.
Máme rodinný barák a na plynu vaříme a topíme, nyní plyn bereme od RWE, která zdá se je jedna z nejdražších, a když koukám na sazby ostatních společností, tak se v tom prostě nedokážu zorientovat.

Díky předem za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
13.4.13 10:40

Já doporučuji E-on :-) není to žádný nejlevnější dodavatel, ale spolehlivý, bez skrytých věcí ve smlouvě atd. Podle RWe rozhodně levnější. Loni jsem Rwe platili za vytopení RD za rok 18 000Kč letos u Eonu to bude kolem 15 000Kč při úúúplně sejné spotřebě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.4.13 10:52

Rwe urcuje cenu trhu, bude vzdy nejdrazsi. Ostatni male se stridaji chvili je nejlevnejsi jeden pak druhy - ale ve smes na stejne urovni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.4.13 11:02

Eon- mám už rok, spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.4.13 11:05

Děkuji za rady,

manžel uvažoval o ČEZu, ale nevím jak je na tom proti Eonu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
13.4.13 11:30

My jsme taky u RWE a přemýšlíme o Eon nebo ten CEZ, za barák platíme měsíčně zálohy 3200Kč a to se mi zdá dost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.4.13 12:31

@jjj11 JÁ UŠETŘLA JEN NA BYTĚ! přechodem od RWE k EON měsíční úsporu 800 kč. Být vámi tak neváhám, protože jen přechod je 3 měsíční doba, než se dostanete k jinému dodavateli, RWE to má dobře zmáklé, má totiž 3 měsíční výpovědní lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.4.13 13:02

Já bych Vám nedoporučovala přecházet teď ale tak aby jste u nového byli od podzimu (takže si spočítejte výpovědní lhůtu), protože po zimě byste měli obrovský nedoplatek za plyn (pokud s ním topíte). Výpověď bych podala květen, červen. Ať jste novou topnou sezónu u nového. A neprohloupíte ani čezem, ani ničím jiným, vše bude levnější než rwe. (u eletřiny zase naopak, vše bude levnější než čez)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.4.13 13:11

@Kallkapa to nechápu, jaký je rozdíl v tom podat výpověď místo dubna v červnu? To jako, že nám to kvůli výpovědi spočítají dražší nebo proč je to lepší podat jí později?

Omlouvám se za hloupé dotazy, ale fakt je to pro mě španělská vesnice :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.4.13 13:17

@Kallkapa to je blbost. Právě, že předem našetříš na letních měsících, co potom protopíš v sezoně. Platíš přeci stálé zálohy, ale spotřeba plynu je odvislá od počasí. Takž v létě „protopíš“ třeba 500/měs, kdežto v topné sezoně klidně 3500/měs, stálé zálohy na plyn baj voko 2000. Takže čím dřív, tím líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.4.13 13:22
@Lin25 píše:
@Kallkapa to nechápu, jaký je rozdíl v tom podat výpověď místo dubna v červnu? To jako, že nám to kvůli výpovědi spočítají dražší nebo proč je to lepší podat jí později?Omlouvám se za hloupé dotazy, ale fakt je to pro mě španělská vesnice :oops:

Nene, dražší Ti to nespočítají, ale v létě si platíš zálohy i když netopíš, čili šetříš na letní sezónu. Když u nich budeš ještě teď chvíli, kdy nebudeš topit, tak si těmi zálohami jakoby trochu našetříš na to, co jsi protopila teď v zimě - zima byla dlouhá, topilo se dlouho - takže když teď odejdeš s největší pravděpodobností tam budeš mít nedoplatek. Za výpovědní lhůtu se to možná srovná.. Po zimě se všeobecně nevyplatí přecházet. Ale zase záleží kdy bude mít vyúčtování nová společnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.4.13 13:26

Samozřejmě, že jí přechodem udělají vyučtování a bude mít nedoplatek. Ale zároveň u nové společnosti potom nebude muset tolik platit a už bude šetřit. Já přestoupila k 1.7 min. roku, zálohy mi klesly z 2870 na 2000 a letos v lednu jsem ještě 1560 dostala přeplatek. Já už byh u RWE nezůstávala ani den navíc, protože každý takový je jen a jen ztrátový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.4.13 13:27
@berry4 píše:
@Kallkapa to je blbost. Právě, že předem našetříš na letních měsících, co potom protopíš v sezoně. Platíš přeci stálé zálohy, ale spotřeba plynu je odvislá od počasí. Takž v létě „protopíš“ třeba 500/měs, kdežto v topné sezoně klidně 3500/měs, stálé zálohy na plyn baj voko 2000. Takže čím dřív, tím líp!

Není to blbost. Pokud jde k levnější společnosti tak je snad logické, že si „našetří na nedoplatek“ u té dražší a k té levnější přejde co nejpozději, protože nedoplatek co jí potom spočítají tam, bude levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.4.13 13:28

Aha, díky za vysvětlení, tak předám info manželovi a uvidíme, jak se rozhodneme, ale každopádně jdu sčíhnout web Eonu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.4.13 13:29
@berry4 píše:
Samozřejmě, že jí přechodem udělají vyučtování a bude mít nedoplatek. Ale zároveň u nové společnosti potom nebude muset tolik platit a už bude šetřit. Já přestoupila k 1.7 min. roku, zálohy mi klesly z 2870 na 2000 a letos v lednu jsem ještě 1560 dostala přeplatek. Já už byh u RWE nezůstávala ani den navíc, protože každý takový je jen a jen ztrátový.

No vidíš to je přesně to co říkám. Proč by radši platila nedoplatek u té dražší společnosti a šetřila si u té levnější než naopak? Nepostrádá to logiku? :)

Já přešla před zimou - ve staré jsem platila nedoplatek 150 kč, nechala jsem si stejné zálohy a z nové mi vraceli 4000,–. Další rok mi už z nové vraceli 8000,– tak jsem si snížila zálohy.

PS : nejsem u Eonu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat