Nejlevnější dodavatel plynu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nejlevnější dodavatel plynu
Zdravím,
vůbec se v tomhle oboru nevyznám, a proto bych chtěla poprosit o radu, kdo letos už dělal „průzkum trhu“, tak jaký dodavatel má nejlevnější plyn.
Máme rodinný barák a na plynu vaříme a topíme, nyní plyn bereme od RWE, která zdá se je jedna z nejdražších, a když koukám na sazby ostatních společností, tak se v tom prostě nedokážu zorientovat.
Díky předem za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já doporučuji E-on
není to žádný nejlevnější dodavatel, ale spolehlivý, bez skrytých věcí ve smlouvě atd. Podle RWe rozhodně levnější. Loni jsem Rwe platili za vytopení RD za rok 18 000Kč letos u Eonu to bude kolem 15 000Kč při úúúplně sejné spotřebě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rwe urcuje cenu trhu, bude vzdy nejdrazsi. Ostatni male se stridaji chvili je nejlevnejsi jeden pak druhy - ale ve smes na stejne urovni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za rady,
manžel uvažoval o ČEZu, ale nevím jak je na tom proti Eonu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme taky u RWE a přemýšlíme o Eon nebo ten CEZ, za barák platíme měsíčně zálohy 3200Kč a to se mi zdá dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jjj11 JÁ UŠETŘLA JEN NA BYTĚ! přechodem od RWE k EON měsíční úsporu 800 kč. Být vámi tak neváhám, protože jen přechod je 3 měsíční doba, než se dostanete k jinému dodavateli, RWE to má dobře zmáklé, má totiž 3 měsíční výpovědní lhůtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych Vám nedoporučovala přecházet teď ale tak aby jste u nového byli od podzimu (takže si spočítejte výpovědní lhůtu), protože po zimě byste měli obrovský nedoplatek za plyn (pokud s ním topíte). Výpověď bych podala květen, červen. Ať jste novou topnou sezónu u nového. A neprohloupíte ani čezem, ani ničím jiným, vše bude levnější než rwe. (u eletřiny zase naopak, vše bude levnější než čez)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa to nechápu, jaký je rozdíl v tom podat výpověď místo dubna v červnu? To jako, že nám to kvůli výpovědi spočítají dražší nebo proč je to lepší podat jí později?
Omlouvám se za hloupé dotazy, ale fakt je to pro mě španělská vesnice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa to je blbost. Právě, že předem našetříš na letních měsících, co potom protopíš v sezoně. Platíš přeci stálé zálohy, ale spotřeba plynu je odvislá od počasí. Takž v létě „protopíš“ třeba 500/měs, kdežto v topné sezoně klidně 3500/měs, stálé zálohy na plyn baj voko 2000. Takže čím dřív, tím líp!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lin25 píše:
@Kallkapa to nechápu, jaký je rozdíl v tom podat výpověď místo dubna v červnu? To jako, že nám to kvůli výpovědi spočítají dražší nebo proč je to lepší podat jí později?Omlouvám se za hloupé dotazy, ale fakt je to pro mě španělská vesnice
Nene, dražší Ti to nespočítají, ale v létě si platíš zálohy i když netopíš, čili šetříš na letní sezónu. Když u nich budeš ještě teď chvíli, kdy nebudeš topit, tak si těmi zálohami jakoby trochu našetříš na to, co jsi protopila teď v zimě - zima byla dlouhá, topilo se dlouho - takže když teď odejdeš s největší pravděpodobností tam budeš mít nedoplatek. Za výpovědní lhůtu se to možná srovná.. Po zimě se všeobecně nevyplatí přecházet. Ale zase záleží kdy bude mít vyúčtování nová společnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě, že jí přechodem udělají vyučtování a bude mít nedoplatek. Ale zároveň u nové společnosti potom nebude muset tolik platit a už bude šetřit. Já přestoupila k 1.7 min. roku, zálohy mi klesly z 2870 na 2000 a letos v lednu jsem ještě 1560 dostala přeplatek. Já už byh u RWE nezůstávala ani den navíc, protože každý takový je jen a jen ztrátový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@Kallkapa to je blbost. Právě, že předem našetříš na letních měsících, co potom protopíš v sezoně. Platíš přeci stálé zálohy, ale spotřeba plynu je odvislá od počasí. Takž v létě „protopíš“ třeba 500/měs, kdežto v topné sezoně klidně 3500/měs, stálé zálohy na plyn baj voko 2000. Takže čím dřív, tím líp!
Není to blbost. Pokud jde k levnější společnosti tak je snad logické, že si „našetří na nedoplatek“ u té dražší a k té levnější přejde co nejpozději, protože nedoplatek co jí potom spočítají tam, bude levnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, díky za vysvětlení, tak předám info manželovi a uvidíme, jak se rozhodneme, ale každopádně jdu sčíhnout web Eonu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
Samozřejmě, že jí přechodem udělají vyučtování a bude mít nedoplatek. Ale zároveň u nové společnosti potom nebude muset tolik platit a už bude šetřit. Já přestoupila k 1.7 min. roku, zálohy mi klesly z 2870 na 2000 a letos v lednu jsem ještě 1560 dostala přeplatek. Já už byh u RWE nezůstávala ani den navíc, protože každý takový je jen a jen ztrátový.
No vidíš to je přesně to co říkám. Proč by radši platila nedoplatek u té dražší společnosti a šetřila si u té levnější než naopak? Nepostrádá to logiku? ![]()
Já přešla před zimou - ve staré jsem platila nedoplatek 150 kč, nechala jsem si stejné zálohy a z nové mi vraceli 4000,–. Další rok mi už z nové vraceli 8000,– tak jsem si snížila zálohy.
PS : nejsem u Eonu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit